VICTOR 4 ÅR IDAG:-)

Ett stort grattis till vår lilla stora kille Victor som blir 4 år idag!!

Det är underbart väder ute och vi kommer att grilla och kalasa ute med vänner och familj:-)
Har gjort 3st jordgubbs-tårtor vilket är ju så gått och somrigt:-D
Full rulle med andra ord;-)

Lite bilder mm

Solen skiner som den ska idag åter igen:-)  Vi satt ute med barnen en stund igår eftermiddag, tills det började regna allt för mycket....
Alice är rätt förkyld igen och hennes hosta blir så jobbig då:-(  Oliver kräktes en gång igår kväll! Men tror verkligen inte att det är magsjuka eller sånt då kräket luktade inget...... Oliver är liksom familjens slasktratt, han stoppar allt skit i munnen som han bara kan hitta ute(blää)! Favorit för honom är att leta upp gamla tuggummin och stoppa i mun (vidrigt, I know)!
Tror nog att nåt sånt var orsak till hans kräkning:-D Idag har han ätit välling och smörgås utan problem dessutom;-)


Alice älskar att bli fotad:-)


Lortgrisen Oliver


Sötisen Selina


Eeh,"snyggingen" Emmelie:-D (barnens lek-glasögon)

Nu tjatar barnen på att vi ska gå till affären så hej så länge:-)

Hemma idag

Lämnade barnen på dagis som vanligt och gick raka vägen hem efter det! Såå tråkigt väder idag men hann i alla fall betala alla räkningar i lugn och ro:-) Gitta skulle baka till Tims dagis-knytis och kom hem till oss och bakade( en frukttårta och en morotskaka):-) Lotta var ledig (halleluja) hela dagen idag och även hon kom och umgicks med oss:-D
Senare kom även Ammie och Jeanina..... Jeanina gick och hämtade hem barnen från 6-års/dagis, tack tjejen:-)

Thor har blivit duktig och äntligen börjat visa att han kanske kan tänka sig att börja lära sig att gå tillslut! Han går kanske upp till 10-15 steg nu och självmant också:-)

Längtar till helgen och värmen som har lovats! Det blir kalas hela helgen lång.....Lördag fyller Vicke picke pö 4år och söndag har granntjejen Amanda 11-års kalas:-)

Hann inte alls igår

Fan, kom på att jag inte skrev nåt igår(Precis som om världen gick under då)! Jag och Gitta tog en promenad till M centrum direkt efter dagis-lämningarna. Det stormade ordentligt och massa sand och annat småbajs flög in i ögona hela tiden.... Vi handlade på Willys och ÖoB och sen tog vi bussen hem. Vi hann med en fika och även Ammie kom på en kopp kaffe:-)
Hämtade Victor på dagis strax före 13 då vi skulle till bvc på 4-års kontroll. Kontrollen gick mindre bra! Victor var totalt okoncentrerad så varken hörsel el syntestet kunde göras klart. Vi får återkomma till aug-sep.... Lilla skitungen med miljoner myror i baken:-D När vi var klara på bvc så halvsprang vi tillbaka till dagis då vi även skulle ha utvecklingssamtal med Victor (bra planering....!) Vi kom 10 min sent men samtalet gick bra:-) Frågade Victors fröken om han var väldigt okoncentrerad på dagis men inte alls enligt fröken:-)
Hem med alla barnen som sen tvärslocknade (Selina, Victor, Alice, Oliver)lite varstans! :-D
Efter middagen gick vi ut då Anne-Lise och Jörgen ville ses innan de åker till Gotland:-)

Måste bara skriva en sista sak:

GITTA, VAD DU ÄR DUKTIG!!! GO GIRL!!

Sorgligt

Ooh, gudans vad jag bölade igår kväll till Greys Anatomy!! Vilket sorgligt men ändå fint avsnitt! Jag älskar denna serie och blir riktigt "fjantig" när det gäller serien:-D Man lever sig in i serien lite väl mycket liksom men vadå....det är ju mina polare...äh...känns så  i alla fall:-D (ja, jag är nörden själv)
Sorligt är det i alla fall att Izzie ska dö:-(:-(

Shopping

Först och främst: STORT GRATTIS VIKTORIA, VISSTE ATT DU SKULLE FIXA DET:-)

Idag fick faktiskt Linnéa stanna hemma och följa med mig och Gitta till Arlandastad:-) Vi började med att klippa Linnéas hår och sen gick vi runt och shoppade lite. Jag köpte en t-shirt åt Peter, ett linne, 2 toppar och 5-pack strumpor åt mig, kjol , leggings och ballerinaskor åt Linnéa , sandaler åt Thor och en present åt Amanda:-)
Jennifer och Benny ska på utflykt till Steningeslott imorgon och Linnéa ska på utflykt till Sigtuna imorgon så passade på att handla matsäck åt de också:-)

Det får bli tidig middag idag, vill ut och njuta av solen och värmen:-)

Är så glad trall lal laa

Idag fick jag svar från csn!! Jag får det högre bidraget så nu kan jag börja plugga till hösten och kanske kanske bli en bildad kvinna till slut:-D:-D
Skämt o sido så var det riktigt skönt att få beslutet så jag vet hur hösten ska planeras när Thor har börjat dagis:-)

Har varit ute hela dagen med barnen och Gitta och Ammie. Gitta och jag köpte massa frukt (jordgubbar, bananer, vindruvor) som barnen har frossat i sig:-D Skönt med lite fint väder igen:-)

Kista C, grillning mm

I lördags var det riktigt pissväder:-(  Gitta kom till oss på förmiddagen och vi satt igång med att slinga hennes hår.... Det tog sin härliga tid att dra igenom slingorna när man använder hättan men resultatet blev riktigt bra faktiskt:-)

Gjorde klart barnens middag lagom till när Emmelie kom vid kl.16 och sen åkte jag och Peter iväg mot Kista centrum....
Jag har varit i denna enorma shoppingcentrum en gång tidigare när Victor var liten och det besöket var kort..... Vi gick runt lite för att hitta nåt bra matställe, bestämde oss till slut för nån steak house. Åt biff med klyftpotatis - potatisen var god, lika med såsen men köttet var typ "bara" senor! Jag blev mätt i alla fall, Peter blev det inte:-D

Gick runt lite i olika affärer och blev bara mer och mer stressad av alla flockar av människor som blöjde fram som ånglokar! Handlade 2 linnen åt Emmelie och en ny maskara åt mig på H&M. När vi stog i kön till kassan där (vi stog som nr 2 ) så tog det lite tid för 1:n i kassan..... Efter en stund kom  en ny kund som ställde sig bakom oss i kön....efter max 1 min ryter hon bakom oss - Se till o bli klar nångång för helvete!! Vi tittade på varann och fattade noll! Så tänder 1:n till och ber 3:n hålla käften! Så kallar de varann för mindre trevliga saker mm en stund tills en anställd kommer snabbt och öppnar en annan kassa så 3:n kan betala sitt! Där i mellan står vi som 2st fånar och fattar knappt vad det var som hände:-D Shit, är det så här en vanlig helg...hur fan ska folk bete sig där när det är typ mellandags rea el nåt?? Äsch, vill nog inte veta:-D
Jag valde till slut att strunta i bion, blev alldeles för stressad av Kista c! Valde att åka därifrån och stannade till på Coop Forum i Rotebro i stället:-) Hittade nya jumpaskor åt Linnéa och ett par skit tuffa Spiderman-skor åt Oliver som älskar Spiderman:-) Tyvärr så kunde han inte få i sina fötter i dojorna som var väldigt smala så får väl spara de åt Thor eller sälja på Tradera eller nåt.... Benny fick en ny jacka som han till och med ville använda:-)
Kom hem "redan" kl. 19.40! Ungarna var uppe i varv och det blev svårt att få de att komma i ro! Thor somnade först närmare 22....

Igår var jag ute med barnen och Gitta och Lotta:-) På eftermiddagen grillade vi och senare kom Annelie M med sina barn och Vickan:-) Hade precis hunnit börja fika när det började regna, skyndade oss under taket och barnen lekte i regnet och håppade i vattenpölarna:-D Thor tyckte det var skitkul att krypa runt i det blöta:-D
Väl hemma var det bara att kasta ungarna i badet och kläderna i tvättmaskinen:-)

Barnen somnade lagom till när X-men började så det fick jag titta på ifred:-)

Nya bilder och annat ditt och datt.....

Har fortsatt kämpat med mitt hår! Vill ju inte se ut som en morot i skallen så igår tog jag och grundfärgade håret till mellanbrunt, sen gjorde jag (läs Gitta) blonda slingor i det.......Resultatet blev så där....inte helt ok men mycket bättre än innan:-) Nu ska jag klippa mig på tisdag sen låter jag håret vara!

Har varit ute med barnen och goda grannar/vänner och Peter har sprungit runt och mass-fotat med sin nya kamera:-D

Sötnosen Alissa


Grann-gubben:-) Björn


Kevin (med mobil som vanligt)


Jennifer, Alice och Oliver i skogen


Thors gung-premiär, han skrattade så helhjärtat:-)



Peters dotter Mikaela kom förbi oss en snabbis igår när vi var ute, jättekul:-)

Fick höra på omvägar att Daniel var bakis igår mao har han börjat dricka!:-( Nog för att han är 17år men vi har ju försökt hålla honom bort ifrån sånt då det inte går ihop med adhd-mediciner! Själva är vi så nära på nykterister som man kan vara utan att vara nykterist (tar typ en öl/cider ibland till grillning på sommaren)..... Så "lustigt" att drickandet börjar efter hans flytt! Hmmm, NOT!
Både jag och Peter fick minst sagt äh....lustiga....meddelanden på våra mobiler igår kväll!
Daniels flickvän ville bara meddela att Daniel var citerar: "Otroligt skön i sängen!"! Alltså vad är det för jävla brud?? Nog för att man fattar att de har sex, helt ok (bara de fattar att skydda sig!), men vad är det för idiot som skickar sånt meddelande till sin pojkväns föräldrar??
Nä, nog fan blir man oroad för grabben och hans leverne hos sin mamma:-(

Idag är det riktigt tråkigt väder men vi hann vara ute ett tag innan det började småregna:-)
Imorgon ska ju Emmelie (världens bästa tjej må ni veta!)passa barnen när vi ska ut och äta och gå på bio:-)

Färga hår!!

Lämnade barnen på dagis sent som det lätt brukar bli:-) Mötte upp Gitta och så tog vi en promenad till M centrum. Gick in på Carmen och handlade hårfärg båda två......Vi har båda färgat håret mörkt (mitt mera mahogny)och vill ha tillbaka våra ljusa lockar igen:-D
Gick även in på ÖoB en snabbis innan vi tog bussen hem. Satt igång med avfärgningen först.......sen tog vi den ljusa färgen..... och resultatet blev.......





HA HA HAA!!! Inte så jävla lätt att få bort det röda pigmenten visade sig:-D:-D Men kul hade vi:-D
Nu får håret vila i ett par dagar så ska vi planera in en ny kupp mot håret!

Annelie M var förbi på en fika medans vi höll på......Även Gittas mamma dök upp och hjälpte till med att passa Alissa:-)

Kolla föresten in mina ögonfransar!! Testade Gittas nya maskara, nån från Loréal tror jag, Shit vad långa fransarna blev! Sån ska jag köpa banne mig (jag som köpte en ny maskara i måndags)

Nu väntar jag på maken som ska handla pizzor/kebab till middag:-D

Fika hela dagen lång:-)

Idag har det varit fika för hela slanten känns det som:-D Lämnade barnen på dagis och gick hem. Fick sällskap av Carro (long time no see) och Elias. Lite senare kom även Gitta med sötnosen Alissa och även min mamma kikade förbi:-)
Bakade lite muffins och så fikade vi:-D Hjälpte även Gitta att fota och sätta en vagn ut på Blocket....
Det vart en lugn och trevlig dag mao!

Kl. 16 ska Victor till tandläkaren och ta en ny titt på skadan efter cykel-olyckan men Peter får sköta den biten medans jag fixar ihop lite middag....

Åkte iväg igår eftermiddag till Täby centrum med Anne-Lise, Jörgen och Jennifer bara!! Åkte dit för att köpa en ny Nikon systemkamera åt älsklingen min och passade på att kika runt lite och även ta en fika i lugn och ro:-)


Peter blev jätteglad över sin nya kamera och nu hoppas jag då på en ny tatuering så småningom i gengäld då rå:-D:-D

Pladder....

Okej, jag tänkte låta bli att kommentera schlager-em:et  men i brist på annat så gör jag det ändå:-D Inte för att jag är så intresserad av det (not my kind of music....hårdrockare som man är....) och missade tydligen några bidrag (UK, tyskland..) men men.....tittade bara lite flyktigt på programmet;-)

Hur som haver.... Mina favvisar var ändå Norge och så tyckte jag om Rysslands bidrag och Azerbajdzjan:-) Sverige hade inte ett suck, det fattade man ju rätt tidigt......och Finnarnas låt var kopia av E-Type!

Gillar inte denna sjuka "måste rösta min grannland!"- fason som det alltid är! Många länder fick sjukt höga poäng tack vare det trots att de var riktigt kassa!

Så, nu har jag sagt mitt;-)

Jag var ute med barnen på förmiddagen och det var grått och kallt! 1 timme räckte sen ville alla in:-)
Ikväll har vi Cityakuten att se fram emot, härligt när gamla skådespelare gästspelar nu! Gillade när Dr. Carver var med i serien och vi ska inte ens snacka om den härlige Dr. Ross!!

Jag är nog en riktig sjukhus-serie-freak tycker maken:-D:-D

Terroristen Thor

Någonting händer med vår i vanliga fall snälla goa Thor!! Han har alltid sovit hela nätter så bra så, gnäller inte utan någon riktig anledning mm Men är helt förbytt idag! Ungen höll mig vaken i ett par timmar inatt och nu gör han inget annat än bara gnäller! Vad man än gör så låter (vrålar)han! Så vem det nu var som bytte ut våt Thor mot denna....denna....skrinkande ting....Kom tillbaks med vår son!!!
Eller kan det kanske äntligen vara de förbaskade kindtänderna som är på väg att spricka?
Hur som helst så är jag rätt groggy i huvet idag, som en billig bakfylla typ (inte för att jag kommer ihåg hur det kändes) och har inte nå större ork till att göra nåt kreativt här hemma.........
Och regn har de lovat idag med:-(

En härlig helg:-)

 FREDAG

Så äntligen kom Peter hem och vi kunde gå ut och samlas med Ammie och Connys fam. Gitta och Lucas fam och Anne-Lise och Jörgen:-)
Vi grillade och hade allmänt trevligt:-)

LÖRDAG

Vi var ute på gården hela förmiddagen och det var underbart väder! Jag gick in med barnen rätt tidigt då vi ( med Ammie och Conny) bestämde oss för att grilla igen för att sedan slå upp våra nya tältar (Även A o C har köpt en Outwell-tält fast annan modell)!
Vi började grilla redan strax efter kl.15 och när vi ätit klart dök Annelie M upp med sina barn! Alltid lika trevligt att umgås med de:-) Kl. 17 började vi slå upp våra tält på gräsmattan:-)
Det var mycket bök och stök (tog ca. 1tim20min) innan vi kom på hur allt skulle göras.....Barnen var uppspelta och alla snattrade i mun på varann (vuxna som barn:-D)! Vi gick runt och kollade in varandras tält, ungarna busade inne i vår tält.....
Ja, det här känns bra måste jag säga! Vår tält var nästan större än vi trodde och känns helt rätt för oss:-)

Framsidan/sidan av tältet


Baksidan


Uppifrån


Inuti 2st sovkupoler till höger


Baksidan och 3:e sovkupolen


3:e o 4:e sovkupolen


Barnen myser


Det var lättare att packa ihop tältet än vi trodde..... Och vi kommer att resa tälten några gånger till så allt går smidigt på Öland sen:-D

SÖNDAG

Var ute med Gitta och Ammie och barnen och njöt av värmen hela dagen:-) Börjar faktiskt få lite färg på axlarna, armarna och i ansiktet, blekfis som jag är annars:-D
Idag åt vi faktiskt middag inne *kors i taket*. Gick ut igen till 17 och tog med oss tältet. Reste upp den igen och det gick betydligt bättre och smidigare denna gång! Ca. 20 min tog det! Sen spände vi inte exakt alla snören och sånt men vi räknar nog med att det tar max 1tim att ha hela tältet sovklar sen:-)

Thor har börjat med små upptäcksfärder till skogen och gillar det verkligen:-)


Lillskiten:-)


Oliver skulle promt sova hos Jennifer och så här såg det ut när de somnat:-D


Hungrig!

Vi satt ute med Gitta, Johanna, Ammie och Anne-Lise hela förmiddagen. Barnen var i skogen på myr-och snigeljakt:-D
Anne-Lise hade bakat en god sockerkaka som vi åt med äppelmos och grädde på (dansk variant) :-) Det var riktigt varmt och skönt i solen!
Gick in strax efter ett och Alice och Oliver somnade så skönt.... Gjorde klart potatissalladen och förberedde köttet.
Hann till och med sy upp 2 par jeans åt Kevin och Linnéa:-) Kevin ska på disco i skolan ikväll så jag hoppas att han hinner äta innan annars får jag hitta på nåt åt honom.....

Det blir ingen bio imorgon utan vi tar det nästa lördag istället!


Nä, nu får pappsen komma hem så vi kan gå ut och grilla och äta....Vi är hungriga!!

Oviktigt vetande.....

Jag blir smått irriterad när man har vunnit en auktion på Tradera och får ett vinnarmail där de tar alldeles för mycket fraktavgift!! Om man vill ta betalt för emballage så SKA man skriva det i auktionen eller sitt personliga info!

Vann en jacka åt Benny för 19kr:-) Men får betala 54kr i frakt som borde vara 48kr! Många tar ut "dolda" avgifter på sina auktioner som har gått "för" billigt:-(

Jag själv har aldrig tagit ut emballage-kostnad även fast jag använder mailingbags!

Benny är lite speciell när det gäller kläder/jackor..... Köpte en kanonbra vind/skaljacka från Po.P åt honom men han bara vägrar att använda den:-( För att den är för lång, säger han! Jackan jag vann är en reservjacka (kort modell) tills jag hittar en ny jacka åt honom som han själv får välja;-) Får väl sätta ut Po.P-jackan på Tradera.....

Ja, vilka i-landsproblem vi har....:-D

Ikväll ska vi grilla igen och jag har redan kokat potatisen till potatissalladen:-) Nu ska jag fixa ordning kaffe, klä på barnen och gå ut med de:-)

Kaaallt!!

Shit, vad det var kallt ute ikväll!! Vi njöt av den lilla stunden vi fick i solen men så fort den försvann bakom huset vart det svinkallt ju:-( Nä, inge trevligt alls....otroligt att ungarna pallade kylan så bra som de gjorde:-) Nä, nog var det skönt att komma in i värmen.........

Mera hi hi...

                                                      

Hi hi....

"En engelsk dam skrev och frågade om inackorderingsrum i Sydtyskland.
Hon undrade också om där fanns WC.
Den som svarade hade dåliga kunskaper i engelska och frågade byprästen vad denna förkortning betydde?
När prosten hörde att damen var över 50 år, utgick han från att det var en from människa som ville veta var kyrkan låg - på engelska Wood Chapel, eller förkortat WC.
Den engelska damen fick därför följande svar av Pastor Schultz:

Min nådiga, WC ifråga ligger ca 10 kilometer från den plats Ni får hyra rum.
WC är beläget i en vacker skogstrakt och hålles öppet varje tisdag och fredag.
Detta kanske förefaller Er olämpligt ifall Ni planerar regelbundna dagliga besök.
Det kommer dock utan tvivel att glädja Er att många människor medtar matsäck och tillbringar hela dagen där, för att njuta av den härliga utsikten.

Vi rekommenderar Er därför att vara ute i mycket god tid.
Utrymmet räcker dock i allmänhet till, då det finns 80 sittplatser.
Skulle Ni någon gång bli försenad kan Ni dock räkna med ståplats och om vädret tillåter brukar man hålla till på ängen utanför.
Klockan ringer 10 minuter innan WC öppnas och vi kan rekommendera Nådig frun att komma på fredagarna då vi har orgelackompanjemang.
Akustiken är förträfflig och även de svagaste ljud hörs.
Dessutom på fredagarna brukar officerarna på den närbelägna garnisonen infinna sig och naturligt och ogenerat deltaga i det allmänna nöjet.

PS Min hustru och jag har tyvärr inte haft tillfälle att besöka WC den senaste månaden, vilket Ni förstår vållat oss stor smärta. DS".

Diner of the day

                                                                                 


Pankisar! Det är dagens middag och barnen jublar:-D Säga vad man vill....jag är ingen kock...erkänner det utan problem MEN pannkakor är min grej liksom! Jag har alltid gjort goda pannkakor och känner mig lite stolt över det:-D
Nog för att det tar sin tid att steka de till vår "lilla" familj men fine....man får ta det onda med det goda eller hur:-D

Undrar om min hjärna fick slappa för mycket idag.....så egotrippad som jag lyckades bli helt plötsligt?
   


Bio kanske.......?

Medans jag tog itu med alla dessa mindre roliga hushålls-sysslor kom jag på en kanon-idé:-)
Jag tycker att det är dax för mig och kärleken min att få lite egentid faktiskt!

Så nu tänker jag se om vi kan lyckas få en barnvakt (Emmelie...hohoo! känn dig manad*S*) till denna el. nästa lördag!
Tänkte faktiskt att vi kunde gå på bio (det var fleeera år sen sist) och se " Änglar och demoner" och givetvis ska vi även äta en god middag ute dårå:-D

Det låter väl bra:-)

Pustar ut en stund

Har suttit ute med barnen hela förmiddagen efter vår promenad (med Gitta+barn så klart) till centrum:-)
Nu är vi hemma igen, alla små sover *kors i taket* förrutom Selina som är ute och cyklar- Hon lärde sig att cykla utan stödhjul!!! Duktig tjej:-)

Skulle behöva:

Dammsuga.....
Diska.........
Plocka undan leksaker mm.......
Hänga tvätt...........
Säkert något mer som jag inte kommer på just nu........

Men tar en liten stund för mig själv, pustar ut och samlar lite ny energi innan Jennifer och Benny kommer hem från skolan.......

Passar på att läsa runt i mina favorit-bloggar (hur i helsike kan jag lägga ut de under rubriken-länkar??), Aftonbladet, familjeliv mm:-)




Bilder från igår

Vi gick ut på gården som vanligt efter maten och Gitta kom med sina barn, sin mamma (som är på besök, hon bor i Frankrike)och en supergod äppelpaj:-) Även Anne-Lise, Jörgen, Lotta och min mamma med min brorsdotter Jemina kom:-) Barnen cyklade, gungade mm. Anne-Lise hade med sig ballonger åt barnen:-)

Jemina och Thor


Bara Thor (som älskar att balansera med gungan)


Kusinen Jemina


Oliver på cykeln


Victor på cykeln


Selina gömd bakom ballonger


Min mamma


Gitta (stående),Peter och Diana (Gittas mamma)


Jörgen, Anne-Lise och min mamma



Vi har i ett par års tid haft lite problem med vår granne mittemot när det gäller en sak:-( Grannen är "lite speciell" men trevlig och så förutom när det gäller en sak! Hon får ofta besök som har barnvagnar.....Och hon vägrar att ta in vagnarna utan de lämnar alltid vagnarna i trappen! De bor närmast hissen och när det står vagn/ar (ibland 1 enkelvagn, ofta en tvillingvagn, ibland en av varje samtidigt och ibland 2 tvillingvagnar samtidigt!) så kommer inte vi in i eller ut ur hissjäveln!! Vi har haft ett enormt bråk om detta- hjälpte inte! Jag har bett hyresvärden om hjälp och de har lämnat brev om detta- hjälpte inte! Grannen säger att vagnarna inte får plats inne hos henne! Konstigt då att vi som har en exakt likadan lägenhet, 6 personer fler boende, mera grejer överhuvudtaget får plats med vänners barnvagnar + vår egen (som länge var en tvillingvagn-numera en enkelvagn) inne hos oss??? Har aldrig låtit vännerna lämna sina vagnar i trappen, det är trångt och eländigt där ändå!
Nu ligger det även grannens toastol och handfat i trappen pga deras renuveringar och trots det så stog det ta mig fan en tvillingvagn där också *morr* när vi skulle ut! Inte lätt att komma in i hissen med barnvagnen och cyklarna när man bara kunde öppna hissdörren ca. 40-50cm!



Tur att dessa grannar flyttar till augusti!! Hoppas bara att de nya blir något bättre......

Nä, på med kläderna nu....ska ta och gå upp till affären (barnen hemma från dagis idag - planeringsdagar):-)

Inskriven

Yes, nu är man då inskriven på Komvux! Ska läsa in svenska och matte (matten för att komma upp till full poäng) så att jag kan fortsätta att läsa till uska sen:-)

Skolan startar 17/8 och Thors inskolning börjar 19/8 så det blir lite att försöka pussla ihop....men det ska nog lösa sig det med!

Jennifer var till tandläkarspecialisten idag pga att de har upptäckt att hon saknar 4st permanenta kindtänder (en på varje sida)! Just nu gör de inget åt det men senare kommer nog de 4 mjölktänderna att behövas dras för att göra plats åt de alla permanenta tänderna.....
Det kan vara genetiskt så de kommer att hålla koll på de andra barnen också.....

Längtan efter sommarn

Nä nu jäklar får det lov att bli sommar nån gång! Längtar efter värmen och de lata dagarna (hur man nu latar sig med alla småbarnen)!

Längtar efter vår 2-veckors campingresa till Öland, spännande att se hur det är att campa med 9 barn under 11år:-D

Längtar efter att få sätta upp vår nya mega-tält

Så nu får sommaren komma tycker jag:-)

Utslagen tand mm

Vi gick ut igår efter middagen och barnen cyklade runt som vanligt..... De större barnen cyklade mellan två gårdar och vi andra satt på vår gård där de mindre gungade och lekte.

Efter en stund kommer en flock med ungar skrikandes om att Victor blöder! Victore blöder i hela munnen!
Peter skyndar sig att möta Victor som kommer med en större pojke, blodet forsandes ur munnen:-(
Jag ger de papper och låter Peter ta den första titten....Tycker att det är så jäkla jobbigt när barnen skadar sig i munnen!
En tand borta! Skrapad haka och fin fläskläpp!

Victor var bra ledsen ett bra tag och jag led med honom:-( Tur att han hade hjälm på huvudet! Det är så många barn här på gården som cyklar utan hjälm och föräldrarna bryr sig inte alls tyvärr! Vi är alltid så noga med hjälmarna och försöker även prata med de andra barnen om det....

Ringde tandläkaren imorse och vi fick komma dit kl. 9.10:-) De försökte ta 2st foton men det var svårt att få Victor till att bita på mojengen som ska vara i munnen.... Inte så konstigt med hans fläskläpp mm så vi ska tillbaka om en vecka.





Nu är vi hemma igen och ska fixa och dona lite innan vi går ut en stund:-)

Just ja, när jag lämnade Selina på hennes avdelning så har de satt upp en hemsk lapp på dörren! 2st fall av löss!!
Är det något jag bävar för och hatar innerligt så är det löss och magsjuka *morr*
Inte för att jag tror att Selina har det, kollar tjejerna med jämna mellanrum, men ändå....!

Selina, Oliver och pyssel-Alice ville också bli fotade imorse:-)






Nyklippt

Imorse kom Gitta över och klippte (rakade) Victors hår:-) Är själv så dålig på sånt så det var ju bra att hon kunde hjälpa mig med det:-D

Efteråt tog vi och barnen en promenad till affären. När vi kom hem stog min mamma utanför dörren och väntade på oss.
Vi tog en fika och hux flux kom även Ammie och Conny:-)

Såg nyss att bloggen med den 12-åriga "gravida" tjejen är borta nu så det var väl som jag trodde falskt!
Tack och lov för det!!

Nu ska det lagas middag, kycklinggryta med ris:-)

Blev inspirerad av ett foto på Veronocas blogg av en underbar träd som blommar med rosa blommor i ca. 4-6 dagar och de dagarna njuter man verkligen av deta träd!
Trädet på våran gård har redan blommat färdigt men kom på att jag fotade det faktiskt förra veckan:-)

Bild 1

17 år och 7-barnsmamma!

Vad säger ni om detta då???

http://www.alltombarn.se/nyheter/1.9891

Vad gjorde ni när ni var 17 år? Själv så  jobbade på Marabou och festade upp pengarna (i det stora hela)! Var allt annat är ansvarsfull med allt vad det innebär:-D

Mysko väder....?

Tittade ut efter frukosten och det var nästan blå himmel och solsken..... yes, då messade jag Gitta och bestämde tid för utgång:-)  Fixar kaffe, byter blöjor och klär på barnen.
När vi kommer ut efter ca 40 min så är det tvär-grått ute! Inte en solstråle i sikte:-( Ja happ, okej tänkte vi, vi är då ute så länge det går.....
Det kom en liten skur sen blev det blå himmel och solsken igen:-) En halvtimme ca varade det tills det blev alldeles molnigt igen och kom en pytte-skur...... Åter igen klarnade det upp en stund.....
När vi väl gick in och då var vädret rätt bra så hann jag bara klä av barnen när vi såg att det spöregnade ute! Efter en kvart vart det solsken igen..... Som sagt var, mysko väder:-D

Har läst runt lite på mina "favvo"-bloggar och det verkar ha dykt upp många blogg där väldigt unga tjejer är gravida med en, 2 och 3 barn! Många har tvivel mot dessa bloggar då de dykt upp ungefär sammtidigt.....
Har försökt bilda mig en uppfattning av de bloggarna vilket är rätt svårt!
Det har tidigare på familjeliv funnits troll som ljugit om att de väntat på trillingar mm. Och tyvärr så verkar det finnas konstiga människor som vill så gärna ha uppmärksamhet att de kan ljuga om vad som helst:-(

Okej, tillbaka till de 3 bloggen!

1: En 12-åring som är gravid med en bebis! 
    Känns falskt en så länge....Och hoppas verkligen att det inte är sant! Jag menar, 12-åringar ska vara barn fortfarande istället för att ta hand om en bebis! Men skulle bloggen vara sann så hoppas jag verkligen att den flickan har föräldrar som ställer upp 100% för det lär behövas.....
2: En 14-åring som väntar tvillingar!
Jag tvivlade först på denna blogg men nu har flickan lagt ut en bild på sig själv och hon håller i ett papper med dagens datum påskrivet. Så denna blogg är nog sann och jag önskar henne all lycka med sina kommande tvillingar och även hon kommer att behöva mycket stöd när bebisarna är födda! Jag hade ALDRIG klarat av att ta hand om tvillingar i den låga åldern känner jag spontant.....!
3. En 14-åring gravid med trillingar!
Denna blogg tvivlar jag starkt på! Vet inte riktigt varför, bara en känsla jag fick när jag läste den....

Hur som haver så hoppas jag verkligen att våra barn inte börjar med sex o sånt i den låga åldern!
Jag själv gjorde en abort när jag var 17 år och även om det var jobbigt som fan då så är jag glad över det beslutet!

Helg:-)

Vi var ute på gården med Gitta och Ammie efter middagen. Gick in rätt tidigt dock då det började blåsa upp ordentligt! Barnen var trötta och alla förutom Alice somnade utan problem..... Alice, hon ville däremot inte sova så hon fick vara med mig och göra Hello Kitty-tårtan:-)

Jag hade tänkt att göra en platt ansiktsbild på Hello Kitty men ändrade mig i sista minuten! Är så ovan på att modellera så tänkte ta tillfället i akt och modellera en Hello Kitty i stället:-) Det var mycket pyssel och man gör alltid mera än det var tänkt från början.... Det är ju så kul med tårtandet när man väl sätter igång:-D

Blev klar framåt midnatt och blev även väldigt nöjd med resultatet:-) Alice som hade "bullat" (som hon säger)flitigt bredvid mig tvärslocknade när vi vart klara, lilla gullungen:-)







Idag var det ruggit väder hela förmiddagen så vi stannade inne faktiskt.... Passade på att vika massa tvätt och storstäda barnens sovrum:-)

Kl. 18 gick vi till vår kvarterslokal för att fira grannen Linette som konfirmerade sig idag och hennes pappa Conny som blev 45 år idag:-) Åt av de goda tårtorna som jag hjälpte Ammie med i går:-D

Väl hemma la vi barnen och slötittade på Robinson. Helt ok program men gillar inte alla dessa "pakter" de har hela tiden!

Bak och mera bak

Idag tog jag och barnen en promenad till affären och postade några Tradera-paket....

När vi kom hem bakade jag en äggfri tårtbotten då jag ska göra en Hello Kitty-tårta åt en bekant tills imorgon:-)
Gitta kom över med Tim och Alissa:-)

Strax efter 10.30 kom Ammie och Conny då jag hade lovat att hjälpa de i tårtbak......Linette konfirmerar sig
imorgon plus Conny fyller år;-)

Medans Ammie började med 2st smörgåstårtor så bakade jag 2st stora tårtbottnar.....sen gjorde jag fyllningar till
de vanliga tårtorna....
Vi jobbade på flitigt och efter ca. 3 tim var vi klara med allt som skulle göras idag:-)

Ikväll har jag då bara Hello Kitty-tårtan att göra....

Nu måste jag börja planera någon sorts middag så att vi kan gå ut sen:-)


Förresten så pratade vi med Daniels skolpsykolog igår och det går väl si så där för honom sen flytten:-(
Som alla befarade sig så verkar han inte ha så mycket rutiner hos sin mamma, kvällarna blir sena och medicineringen
sköts inte som det ska!
Psykologen var lite oroad pga det så vi får hoppas på att Daniels mamma skärper sig....för Daniels skull!!

Tjingeling:-)

Fulle rulle idag

Efter Selinas utvecklingssamtal gick jag hem till Annelie för en trevlig fika, tack gumman:-)
Tänkte ta bussen hem då jag behövde gå till affären på vägen hem och backarna från Tingvalla upp till Valsta
är inte roliga!
Men så jäkla typiskt att bussen var full med barnvagnar så det var bara snällt att börja gå:-(
Var helt slut när jag väl kom fram till Valsta centrum.....bläh....

Handlade det jag skulle och gick hem en vända innan det vart dax att hämta hem barnen.

Bakade min enormt goda jordgubbspaj innan jag började med middagen och även Emmelie kom och åt
hos oss:-)

Orkade inte gå ut efter maten då det var så blåsigt och grått så bjöd hem Gittan för en fika:-)
Även en smått upprörd Ammie dök upp och ville ventilera lite....Någon hade kört på hennes bil när
den stog parkerad utanför hennes jobb!!

Selina och Victor var trötta idag efter dagis och slocknade en stund efter maten. Även Peter somnade:-D
Alice och Oliver däremot var som energibomben själv:-D

Peter var tvungen att åka tillbaka till jobbet en sväng och jag såg till att barnen kom i säng....
Nu är huset tyst och jag är skittrött!
Inget kul på tv och ingen tvätt att vika så sängen.....här kommer jag!
Natti natt

Åter ang surrogat

Läser i aftonbladet.se idag om surrogatmödrar  http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article5070463.ab och tycker verkligen att detta bör tas upp i regeringen och bli tillåtet även här i Sverige!

När sperma och äggdonationer är legalt så bör även surrogatmödrarskap vara det!
Kan förstå att inte alla barnlösa vill adoptera barn och när det finns möjligheter till att kunna få egna biologiska barn så varför
inte göra det legalt som i så många andra länder.....?

Jag skulle absolut kunna ställa upp med min livmoder för någon som inte kan bära ett eget barn av någon anledning,
ser inget konstigt med det.....så länge det inte är mina ägg:-)

Men allt ska givetvis ske inom rimliga gränser....tycker inte att tex kvinnor närmare 50 kanske ska kunna bli mammor med hjälp
av surro....

Tyvärr så är jag nu för gammal för att donera mina ägg (blir ju 37) annars hade jag gjort det åtminstone.....

Ingen ork....

Har inte haft ork/tid med bloggen..... Så mycket som ska göras just nu;-)

Jag och min vän har satt oss ner och pratat igenom vårat "tjafs" och det känns jätteskönt:-)

Idag har jag utvecklingssamtal med Selina på morgonen sen tar jag en promenad till
Annelie och hälsar på.....

Händelserikt....

I lördags hade vi vår årliga gårds-städning! Det var tyvärr inte många som kom men vi och Gittans familj
städade som dårar på våran baksida:-)
Efter 4 timmars hårt arbete var vi klara och fick en fin gård som tyvärr kommer säkert vara lika skräpig efter några dagar;-)
Men vi var i alla fall jätte duktiga och kan med gott samvete skälla på de grannarna som stökar ner sen!

Jag hade bakat en underbart god rabarber vitchoklad-paj som belöning åt oss:-)

Tycker att det är viktigt med dessa städdagar, barnen uppskattar de och lär sig att man inte kastar skräp hur som helst! Vi och de i vår gemenskap är jättenoga med att lära barnen att inte skräpa ner men tyvärr så finns det många grannar som skiter i sånt! Man skulle kunna tro att de är vana att leva i skiten eftersom de skiter nedr så mycket utomhus!!

På eftermiddagen grillade vi med Ammie och Conny med fam, Gittan med fam och Anne-Lise och Jörgen.
Det var gott som fasiken och mycket trevligt:-)

Ungarna somnade blixtersnabbt och även vi vuxna faktiskt:-D

Igår hade jag en ledsen dotter som inte kunde riktigt förstå varför hon inte blivit bjuden på sin bästa kompis kalas!
Och hur förklarar man för en 5-åring när inte äns jag vet svaret??
Vad jag nu må ha gjort  min dotters gudmor som har gjort att vi inte blev bjudna vet jag inte men blir väldigt ledsen och besviken på grund av Selina! Varför skulle hon behöva lida?? Det är tydligt att jag måste ha gjort något men Selina har väl inte gjort något ändå?

Fick en trevlig överraskning ändå......Annelie E med barnen hörde av sig och kom till oss!! Det var en super-trevlig överraskning och Selina blev gladare då hon fick träffa Elvira:-)
Vi var ute hela dagen och fikade och barnen lekte och hade kul. Efter en snabbpizza till middag gick vi ut igen och Gittan kom ut med 2st goda pajer hon hade bakat, en blåbärspaj och en ananaspaj! Super duper gott!!
Vi kommer nog rulla fram när sommaren är slut:-D:-D

Angående grannar som skiter ner i gården.....
Igår eftermiddag hade någon (finns en misstäkt till dådet) bokstavligen skitit en stor bajja i trappen, precis bakom hissdörren!! Så enormt vidrigt och kan lova att stanken var inte rolig när man skulle in på kvällen!!

Nä, säger det igen....Vill härifrån!!

Idag är det skittråkigt väder! Tror vi har blivit lite bortskämda med fint väder:-D
Har bakat chokladmuffins som vi ska lämna till dagis nu på förmiddagen.....Dagis har öppet hus senare idag med fika, loppis mm.

Victor och Oliver har hunnit ha en brottningsmatch vilket slutade med näsblod på Oliver......!

Invissible woman??

Jag är tydligen osynlig emellanåt!? Gick förbi ett par vänner igår, under vår promenad och ena vännen vinkade glatt
medans den andra "såg" mig inte......?
Fast hon såg ju de som gick bakom mig...!

Hmm, Måste ju betyda att jag har blivit osynlig för en viss gategori av människor el??
Eller så kanske denna "vän" har något emot mig? Vad vet jag? Ingen säger ju nåt.....

Nä, eftersom man inget får veta (ifall jag nu är skyldig till nåt) så är det inte värt att lägga
något större huvudbry på sånt....... Klarar mig så bra utan sånt skit känns det som;-)




Klätterapor mm

Igår eftermiddag tog vi en promenad med Gittan, Anne-Lise och Jörgen.
Vi valde först att gå till dagis-gården då ungarna gillar att leka där:-)




Jennifer och Benny klättrade mest i ett träd som står där, Selina ville träna på Victors
cykel då hon också vill kunna cykla utan stöd:-D Men hon är lite fegare så det lär nog ta lite träning:-)








På hemvägen gick vi förbi dammen då ungarna älskar att leka där:-)

Glada Jennifer


Victor har hittat något intressant


Benny "fiskar"


Oliver plumsar i:-D


Notera Alices röda sko, fast i leran:-D (vänsterhörnet)


Alice plockade lite blommor på vägen hem:-)


En härlig eftermiddag m a o!

Valborg

Ja igår var det Valborg och vi grillade med Anne-Lise och Jörgen och Gittans familj:-) Trevligt som vanligt men satan
vad kallt det blir efter si så där halv sju!

Vi har slutat med att gå till tivolit/brasan då det brukar alltid vara kallt och sen är det såå mycket folk där!

Idag har både Linnéa och Kevin gått till tivolit med sina kompisar (vuxna är med) och resten av familjen
har suttit ute i det fina vädret:-)
Bakade en dubbelsats med chokladmuffins till fikat.....

Måste bara berätta om hur jäkla duktig Victor var idag!
Han har tjatat sen igår om att han vill ta bort stödhjulen på sin cykel!
Så idag togs de bort och han tar ut cykeln, sätter sig på den och bara cyklar iväg!!
Ungen cyklar som om han aldrig hade haft stödhjul ju!!
Då blev mamma och pappa mäkta inponerade:-D

RSS 2.0