Utflykter, nya bilder mm

Ja, vi sket i att åka till Öland (efter mycket om och men!) Vädret såg mycket ostabilt ut där och det kändes inte så bra att åka iväg då med hela konkarongen.............

Men men, ingen katastrof för det inte:-) I onsdags tog Emmelie, Sara (Emmelies kompis)och Gitta m. fam med sig Alice och Thor till Skansen! Vi själva packade resten av barnen, massa picknick och badkläderna i bussen och åkte iväg mot Skärplinge och Karlholmsbruk! Vi har lite smått kollat på hus däråt och ville se först hur det verkar vara där mm. Vi körde runt i lugnans ro och kollade på några hus (som tyvärr inte föll oss i smaken). Vi gillade skarpt Skärplinge och kan tänka oss för att bosätta oss där, det var lugnt och fint där och inte allt för långt borta från Tierp-Uppsala-Gävle:-)

Till slut letade vi upp en mysig liten strand och åt upp vår picknick-mat där och sen fick barnen och Peter bada och leka i vattnet (är själv en liten badkruka och det var kaaallt i vattnet).

En liten fors som rinner genom Karlholmsbruk


En gullig vägkorsning:-D


Barnen badar


Kevin har doppat hela sig efter mycket om och men:-D


Kevin har fångar en liten ödla


Strandlek


I lördags åkte vi, Anne-Lise, Emmelie och Gitta med Alissa iväg till fjärilshuset:-) Det är så fint att gå runt där och titta påp alla fina fjärilar, blommor mm:-)

På väg till fjärilshuset


Jag och Anne-Lise i efterkälken:-D



Vi var framme lite för tidigt så tog en drick-paus i väntan på att stället öppnade


Victor, Selina och Linnéa tittar på de fina karpfiskarna


Thor vill försöka fånga fiskar:-D


Fina fiskar


En jättefin blåsvart liten fågel


Så fina blommor




En söt vit liten fågel (vaktel tror jag)




Ungarna var fasinerade både av fjärilarna och de små dammen:-)


En rätt intet sägande fjäril...........


tills den öppnade vingarna! Den vackraste fjärilen jag sett och även svår att fota:-D (Peter jagade mycket för några få foton av den ska ni veta*s*)




Nykläckt fjäril:-)


Gitta letar efter Nemo:-D


Väl ute igen var det glass-time:-)  Jennifer


Victor


På väg till bilarna blåser Emmelie lite såpbubblor hon köpte:-)


Från fjärilarna åkte vi raka vägen till Rosersbers-badet, en liten, mysig strand:-) Ungarna, Peter och Emmelie var snabbt i vattnet och det var riktigt varmt enligt de:-) Detta var Thors premiär strand-besök och han gillade det verkligen:-D
Jag hade gjort egen potatissallad åt alla och det åt vi med rostbiff. Barnen åt mest mackor, yogurth och frukter:-)
Åkte hem strax efter 16 tror jag och tillbringade en stund ute på gården som ett avslut på en trevlig dag:-)

De båda utflykterna var högst uppskattade av alla och det gäller ju att ta vara på de fina dagarna:-)

Min mamma och stuvpappa kom hem efter 3 veckor i Thailand i tisdags och hade köpt en var sin jättesöt Hello Kitty-klänning åt Selina och Alice:-)





Alla pojkarna fick en var sin Polo pike-tröja och Jennifer fick en Hello Kitty-klocka:-) Peter fick en t-shirt och jag fick en jättefin ny klocka:-)

Nu är det våffel-dax så hej hej:-)

födelsedag mm

Några dagar har gått så det är väl dax för en liten uppdatering kanske:-D:-D
Jag hade en trevlig födelsedag och vi satt ute på gården och fikade:-) Conny kom med barnen (Ammie jobbade) och fick en fin bukett av de plus att Jeanina och hennes kompis Louise hade bakat en kladdkaka åt mig:-)
Gitta med fam fanns givetvis på plats och Även så Anne-Lise och Jörgen:-) Jag samlar på porslins-älvor och fick en ny sådan i present av Anne-Lise/Jörgen! Typ en timme sent kom min Lillebror Tony med frugan Therese och sonen Vincent och min Lillasyster Milja.....Fick svarta leggings och en svart klänning av de:-) Tusen tack till allihopa för allt!!
Peters present blir en ny tatuering till hösten;-)

Kenny,Conny och Gitta i bakgrunden och Anne-Lise, Kevin och några till vid bordet


Jeanina, Louise, Linette, Kenny och Peter


Ebba (Linnéas kompis) och Linnéa


Tony och Milja och Therese i bakgrunden


Efter allt fikande turades vi om att spela badminton och hade det bara trevligt:-)

Igår satt vi ute på förmiddagen med Gitta och Anne-Lise och även grannarna Fredrik och Kim kom ut en stund:-)
Efter maten kom Fredrik ut själv med deras bebis Mika och vi turades om att spela åter igen:-D
Peter har spacklat tak och väggar nästan hela dagen så det går framåt även hemma:-)


Vi har börjat tveka ang. Ölandsresan:-( Vädret ser för kasst ut och Peters sjukdom (han har en blodsjukdom sen 3 år tillbaka), som varit under kontroll i ca 2 år, blev sämre igen för ca 2 månader sen:-( När hans värden sjunker så blir han dundermedicinerad blixtersnabbt och får åka in till KS minst 1gång i veckan för provtagning mm. Medicinerna gör att han inte är på topp direkt och det känns bara fel att åka så långt bort just nu speciellt om det ska regna var och varannan dag!!
Nä, vi får hitta på olika dagsutflykter istället:-) Någon som har bra förslag att komma med??

Nu kom det besök så hejs vejs...........

Lata dagar...

Det är så skönt med semester då man inte har några tider att passa:-) Vi har varit ute på dagarna och inte gjort så himla mycket. Vädret har varit si och så men vi har sluppit regnet i alla fall....
Annelie M, Viktoria, Hanna och barnen hälsade på oss i fredags:-) De åker "hem" till Karlstad på semester och vi ses inte på några veckor nu så jag hoppas att ni har det bra under semestern tjejer:-)
Igår grillade vi med Gitta och Anne-Lise med respektive och det var riktigt gott (var ju ett tag sedan*s*). Spelade badmington efteråt, Lucas hade kaxat om att han skulle slå både mig och Gitta men men killar och deras stora trytar ha ha haa han fick nog lite spö av oss båda:-D

Det byggs om ute på vår baksida (skitkul så här när alla barnen är lediga NOT) och så här såg det ut här om dagen i spöregnet!

Peter med Alice och Oliver


Peter, Alice, Oliver, Victor och Selina






Thor, vår klätterapa


Anne-Lise och Annelie


Thor försöker komma förbi Alissa:-)


Alice, Linnéa och Jennifer


Jörgen, Benny, Oliver och Selina


Grillmästarna Peter,Kevin, Gitta och Lucas


Jag och Gitta spelar


Anne-Lise försöker lära Victor:-)



Idag ska jag göra tårtor....fyller ju år lilla jag:-)
Emmelie var först till o grattulera mig.....kl. 00.01 fick jag ett gulligt "grattis mamma"-meddelande:-)
Får se om vi hinner måla kökstaket idag.....annars tar vi det imorgon.

Taket

Om inte vårt kökstak är rent nu så vet i fan vad!! Har skurat hela taket 2 gånger och nu till sist gjort en sista rengöring med målarsoda så rent bör taket vara så det så..........!

Fullt ös idag:-D

Först några bilder från igår förmiddag när vi var ute:-)

Min syster och Selina


Alissas härliga sovstil



Idag har det varit full rulle hemma hos oss! Regnet har öst ner nästan hela dagen så att gå ut var inte att tänka på.
Efter frukosten började jag torka väggarna i köket ( då allt skall målas inom kort) och när det var klart bjöd jag över Gitta och hennes barn:-) De kom och strax efter de kom även min syster med vår brorson Antoni:-) Bakade snabbt Gittas goda äppelpaj och direkt efter gjorde jag i ordning pizza åt alla som lunch. Paj till efterrätt satt fint:-D
Vi fikade och barnen stojade och jag hann, som den trevliga värdinnan jag är*S*, även torka färdigt det sista av väggarna och torka av de flesta köksluckorna (gick bara av farten:-D).
Peter beslöt sig för att gå ut på gården, mitt i regnet, och fixa vissa bitar av gräsmattan med jord och gräsfrön och Alice och Oliver gjorde honom sällskap (tokstollar)! Till slut hade väl de flesta barnen gått ut till regnet och det slutade med att de bokstavligen badade i de stora leriga vattenpölarna:-D
Fick till slut in 8st genomblöta, leriga barn och det var bara att ställa de, en efter en, i badkaret och klä av de och duscha av de och kläderna! Lovar att det såg ut som ett slagfält i badrummet efteråt!
När alla barnen var rena igen och tvättmaskinen igångsatt så var det dax för middag:-) Systern och Antoni hade redan gått men Gitta & co stannade kvar och åt middag (marinerade kycklingfiléer med ris) med oss:-) Ungarna åt som hästar:-D Umgicks en stund till innan det var dax för Gitts att ta hem barnen......Tim och Sebastian ska åka till sin pappa imorgon och blir borta i 4 veckor (de ska semestra på Gotland) och det blev stort puss och kram-kalas mellan barnen! De kommer nog att sakna varandra ungarna,tror jag......

Nu sover de små (Thor, Alice och Oliver)och de stora kalasar med popcorn innan det är sängdax för de med:-) Sen kanske även jag och Peter får en stund för oss själva;-)

Thor ville pussa och krama sin lilla mamma:-)

Inget speciellt.......

Har egentligen inget speciellt att skriva om men skriver lite strunt ändå:-)

Vi var inomhus hela dagen igår då det var så grått och tråkigt ute.....Gitta kom med sina barn och Kevin, Linnéa, Jennifer och Benny var på dagkollot (vår bostadsförening ordnar sånt gratis) hela dagen, de tycker att det är jättekul där:-)

Tänkte laga makaronilåda till middag men Gitta kom på ett bättre förslag - tacosbiffar med potatis och gräddsås! Hon fixade biffarna och så lagade vi allt tillsammans och hennes pojkar åt med oss:-) Tack gumman, det var skitagott!

Efter middagen kände vi att det var dax och gå ut en stund och även Anne-Lise och Jörgen kom ut och fikade med oss:-)
Det småregnade en liten stund men ingen brydde sig om det, det var så skönt att få lite frisk luft:-D

När barnen hade lagt sig slötittade vi på Michael Jacksons minnesstund vilket var faktiskt riktigt rörande! Jag var ingen jättefan av honom direkt men han gjorde många bra låtar och var ett geni när det kom till musik, absolut!
Det är svårt att förstå att han är borta men samtidigt så blev jag inte så förvånad över hans död.......Hans sista år verkar ju ha varit rätt kaos-artade med alla anklagelser, skulder mm:-(  Jag tror att han var bara en stackars man med svår barndom som försökte ta igen förlorad tid (på ett exentriskt vis)...... Tycker ändå att allt fint som sades om honom på minnestunden kunde han ha fått höra när han hade det som svårast!

Idag har vi varit ute i värmen med Gitta och co och även min syster kom förbi en sväng:-)
Hoppas att regnet håller sig borta resten av dagen med bara!

Utekväll

Vi trotsade de gråa mörka molnen och gick ut en stund efter maten:-) Fikade med Anne-Lise och Gitta och barnen lekte så glatt med Tim och Sebbe som varit hos sin pappa över helgen:-)
Anne-Lise och Jörgen skulle följa med oss till Öland (fast bara 1 vecka) men tyvärr så kommer de att avboka sin stuga då Jörgen är i jättedåligt skick:-(  Han är ju gammal (78år) och hans höfter är helt slut och han har haft stora smärtor de senaste veckorna stackaren. Operationen lär inte ske först till oktober som det lät på läkarna!  Nu har han även börjat få problem med magen så då bestämde de att avboka resan vilket vi nästan hade redan förstått.......Tråkigt då barnen hade verkligen glatt sig åt att de skulle med men men de är ju gamla så allt kan hända......

Oliver, Alice och Thor


Bus-Oliver


Tröttisen Selina


Gitta har problem med sin kamera....


Och Peter hjälper henne:-)



Gitta hos oss igår och hon försöker lösa nåt problem med sin dator


Och Oliver somnade på köksgolvet:-D


Kvällen avslutades med glass-köp från glassbilen och nu ligger alla till sängs,dock tisslas och tasslas det fortfarande*s*

Semestertider, sexlingar mm

Eftersom vi har semester nu så lär jag inte hinna blogga riktigt lika ofta men det har nog alla överseende med:-D
Synd bara att vädret verkar förbli ostadigt denna vecka:-(  Men men, desto mera tid får vi då åt renoveringen här hemma (måste ju se possitivt på allt*s*).....


Måste bara skriva om en tråd jag fastnat för på familjeliv!
Det handlar om en kvinna som har haft svårt att bli gravid och hon har genomgått en hormonbehandling. Tyvärr så blev hon överstimulerad utan att läkaren upptäckte det vilket resulterade i att hon i v.9 fick reda på att hon var gravid med sexlingar!!! Nu står hon inför ett svårt beslut: Ska hon chansa och behålla alla 6 trots de enorma riskerna det medför både henne och bebisarna eller ska hon genomgå en fosterreducering (läkarna kommer att starkt rekomendera det)vilket också kan resultera i att hon förlorar allihopa??
Hon är ensamstående med en son på 3 år dessutom!
Jag kan bara föreställa mig om hur denna kvinna mår just nu och lider med henne som står inför ett så här svårt val:-(
Men hon verkar vara en förnuftig människa och känns att hon är väldigt stark med och jag tror att hon kommer att klara sig igenom detta hur hon än väljer att göra i slutändan:-) Önskar henne all lycka i framtiden hur hon än gör!

Hur skulle ni göra?? Handen på hjärtat, tänk igenom situationen noga......?

Jag har funderat mycket på denna kvinna hela helgen och även funderat på hur jag skulle göra....
Att föda allihopa innebär i bästa fall att de ändå föds alldeles för tidigt...Har man tur så tar man sig förbi v.30! Lång tid på neo väntar bebisarna oavsätt och det finns inga garantier på att alla överlever......
Men det finns ju ändå andra som fött sexlingar och det har gått bra med alla barnen:-)
Att välja och ta bort några av fostren och behålla 2-3st är ju ett alternativ.....Men riskerna för missfall ökar kraftigt och man kanske förlorar allihopa:-(
Oerhört svårt val! Men jag tror att jag skulle behålla allihopa faktiskt! Jag vet att min kropp klarar av graviditeter väldigt bra och har gått tiden ut med alla barnen - även twinsen. Det gör att jag tror att min kropp skulle orka bära barnen relativt länge. Tror inte att jag skulle våga/vilja välja bort några stycken. Men det är något himla stort beslut att ta och man vet nog aldrig hur man verkligen skulle göra när man inte är i den situationen.....

Träningsvärk mm

Peter köpte ett badmington-set i fredags och det var så himla roligt att spela och vi (jag och Gitta mest )har spelat massor i helgen:-D
Har haft ordentlig träningsvärk lite överallt i kroppen så nån nytta har spelandet gjort också kanske:-D

Det har varit lite svalare väder men vi har faktiskt bara fått 2 små korta regnskurar, jätteskönt för vi har kunnit vistas ute som vanligt:-)

Annelie M med barnen hälsade på oss igår förmiddag och på eftermiddagen kom Paulina och Pontus och hälsade på:-)

Lite bilder från förra veckan:-)

Oliver har varit på snigel-jakt


Selina visar konster på skateboarden


Så här kan man också åka på skateboarden:-D



Systrarna Jennifer och Selina:-)



Jag har fixat ordning solskyddet åt barnen



Kompisarna Tim och Oliver brottas



Alissa myser i Thors vagn



Gitta efter en tuff match mot mig:-D (observera de röda kindorna)


Gitta fortsätter att spela mot Kevin


Peter med Alissa och Anne-Lise


Tröttisar:-)


Och Thor


Kvällsgott: Mackor med ägg,räkor, lax och kaviar:-)


Jag - idiot??

Mycket troligt, just nu i alla fall!! Vet ni vad jag gör?? Vill ni veta??
Jag tvättar köks-taket!! Står halvnaken och skurar taket! I denna värme! Ja, är nog lite dum:-D

Basta någon??

Någon som är sugen på att basta lite kanske?? Då är ni välkomna hem till oss som bor i en bastu just nu:-D
Trodde att morgondagens regn och åska skulle lätta på trycket men tji fick jag.......... Och nu gassar solen åter igen:-)

Gitta kom hem till oss med sina barn och barnen gick ut och lekte en stund när solen tittade fram igen. Jag lagade pastasallad med kyckling åt alla och barnen åt med god aptit (kors i taket)!

Systerystern min kommer och äter middag hos oss idag, trevlig trevligt:-) Sen hoppas jag att vi kan gå ut ett tag också.

Peter har sin sista arbetsdag idag JIPPII sen är det semester:-D Tyvärr så verkar det bli väldigt ostadigt väder minst en vecka framåt (ja, vad annars??):-(

Bak och värme - NEJ TACK!

Man ska inte baka tårtor i denna värme!! Absolut inte om man ska använda sockerpasta i alla falla!
Jag stog igår kväll - svettig och äcklig av denna fuktiga stillastående luft - och bakade 2st tårtbottnar (den tredje gjorde jag imorse) och var så avundsjuk på mamman till födelsedagsbarnet som satt ute i den svalare luften på gården:-(
Nej, ingen gnäll för Jeanina frågade mig om jag kunde göra hennes tårtor då hennes mamma inte hann så sa jag givetvis okej eftersom hon har hjälpt mig så mycket!
Hade även en tårta att göra till dagisfröknarna, beställt av Mia (fröken som gifte sig) som tack till sina kollegor....
Använde sockerpasta till dagis-tårtan och det var näst intill omöjligt att jobba med det i värmen! Höll på att bli galen när degen var för kladdigt! Till slut fick jag till locket något sådär i alla fall:-)

Det var kvalmigt redan på morgonen ( eller ja, hela natten) och slängde ihop det sista tårtbottnet innan frukosten. Thor sitter i en trip trapp-stol och lyckades  nåt vis sparka hrt mot bordet så stoljäkeln ramlade (med Thor i)!! Det blev ramaskrik men han gjorde inte illa sig , tack och lov, blev bara rädd:-)
Ungarna tjatade på att få gå ut medans jag ville organisera allt - duka av frukosten, diska snabbt, ta fram kläder till barnen, byta blöjor, koka kaffe, plocka upp tvätt här och där mm!
Till slut hade jag fått allt gjort och alla barnen förrutom Thor och Linnéa gick ut för att vänta på oss:-)
Satt Thor i vagnen och tog på mig sandalerna för att sist ta fram dagis-tårtan som vi skulle gå och lämna.....
Tar ut tårtan och vad i helvete ser jag!?! 2st blommor saknas!!! Svär så där lagom högt och sliter fram mina "tårt-saker".
Den skyldige: Victor även kallad kylsåpstjuven!
Gör snabbt 2st nya blom(jävlar)or och så mitt i allt hör jag ett brak!....och skrik! Då har Thor ställt upp sig i vagnen och vagnen välte! Ja ja, det gick bra för honom denna gång med....blev åter igen bara rädd men skit, lovar att morsans hjärta tog ett trippel-skutt och blodtrycket sköt nog i höjder:-D
Men ut kom vi till slut och stressade iväg till dagiset med tårtan som inte gillade värmen...



Gitta följde med oss då vi tog en promenad till affären efter dagis:-) Efteråt satt vi, Jeanina, Nicki, Renée, Anne-Lise och alla barnen ute på gården där det fläktade emellanåt rätt skönt:-)
Gick hem runt 13 och gjorde klart tårtorna a lá Jeanina! En av de är glutenfri och båda innehåller chokladmousse och vaniljkräm. På ville Jeanina ha mörk choklad och någon mint kola godis hon hade krossat:-)



STORT GRATTIS TILL JEANINA PÅ SIN 17-ÅRSDAG!!!!


Så jag rekomenderar ingen att baka just nu i denna sommarvärme!  Jag lär inte göra det i alla fall (eller jo, måste baka om 10 dagar då "nån" fyller år).....

Lata dagar:-D

Igår var vi ute heeela långa dagen och bara latade oss:-D Först väntade vi (jag, Gitta och Renée) ivrigt på att Annelie M skulle komma från sitt ultraljud......De ska få en pojke till:-) Grattis Annelie och Abdel!

Gitta bjöd oss på lunch....Barnen fick pannkakstårta och vi vuxna fick jättegod pastasallad med räkor, kräftstjärtar, crabfish, champinjoner i + vitlöksbröd! Supergott så tack åter igen gumms:-D







Peter, Kevin och Lucas kom hem ungefär samtidigt och fick äta pastasallad de med:-) Vi gick in rätt tidigt för att bada alla barnen som var supertrötta....

Idag fick jag tid hos läkaren åt Selina som har fått urinvägsinfektion igen:-(  Fick ingen medicin åt henne ännu då vi ska vänta på odlings-svaren till på fredag. Nästa gång skickar de iväg en remiss till barnläkaren för att kolla upp varför hon får uvi hela tiden!

Jag, Gitta och Renée har suttit ute på Renées gård idag och barnen har lekt med en vattenspridare *skönt*:-)

En blöt Jennifer


Alissa njuter i bara blöja


Thor


Nu ska jag försöka göra lite nytta och även baka tårtbottnar.....Ska göra en tårta till dagis och 2st glutenfria tårtor åt granntjejen Jeanina som fyller 17år imorgon:-)

RSS 2.0