Hemma igen:-)

Har ni väntat med stor spänning:-D :-D

Linda var snäll och skjutsade mig till Sigtuna och gynet. Kom in nästan på en gång vilket var skönt för det är ju bara så jobbigt att behöva vänta länge inför sånt här:-D
Vul:et gick bara bra och det blir som det ser ut EN bebis:-) En liten elva:-)
Denna graviditet har dock börjat som många andra av mina graviditeter.....med två men det andra såg ut att vara på väg att tillbakabildas och jag litar på min gyn-läkare för han har aldrig haft fel med mig hittills:-)
Allt såg bra ut annars och bf blev runt 18/7 precis som jag själv räknat:-)
Efteråt gick vi till ett fik - RC och tog en Latte-paus:-D Sen körde Linda hem mig och nu passar jag på att fixa lite hemma innan det är dags att gå på Selinas utvecklingssamtal kl.13.30.
Har även samtal med Jennifer och Benny idag men de är först från kl.17.00.

Nu har man kollat att det ser bra ut i magen så nu kan jag ringa till mvc och boka tid för inskrivning:-)

I gott sällskap:-)

Så, det var den helgen det och även första advent är avklarad.....nu börjar nedräkningen till julen *hualigen*:-D

Jag fick en kommentar för nån dag sedan och jag har stört mig lite lätt på den. Inte så att jag tagit illa vid mig eller blivit upprörd eller så nej, nej utan jag har bara lite svårt att förstå hur människan tänker?

H*n undrade varför vi ,icke-troende som vi verkar vara, firar advent och jul överhuvudtaget?

Alltså som jag ser på saken så borde de flesta ganska enkelt kunna se/förstå att de flesta i Sverige och många andra länder med firar jul och allt runt om det för att det är en tradition...inte för att de är troende och kristna.
Det har med åren blivit en fin tradition och hur många egentligen tror ni firar det med Jesus födelse i tankarna?
Mina morföräldrar är så ateister man bara kan vara men de har alltid firat jul. Min mamma och styvpappa är jätte-kristna men de firar julen mera som en tradition.

Så handen på hjärtat nu: Firar NI jul för den kristna biten och kanske till o med går till kyrkan på juldagsmorgon mm ELLER firar ni jul för att det är en tradition?
Ni som firar jul för den kristna bitens skull- HUR firar ni? Gör ni något speciellt för att framhäva då allt det kristna mm?
Är bara nyfiken på hur flera ser på fenomet JUL:-)


I lördags fick vi lite finbesök! Våran kamerakille Håkan kom med sin fru Sara och sonen Ludvig:-)
Och med sig hade de lunch till allihopa, kinamat:-) Tackar tackar för det;-)
Det var jättekul att träffa Håkan igen och att få träffa Sara för första gången:-) Ludvig har vi redan träffat 2 gånger tidigare:-)
Jag hade bakat lite gott till fikat på förmiddagen....


Kladdkaka, chokladmuffins och sirapskakor:-)

Ungarna busade med Håkan och babblade nästan sönder hans öron tror jag.... Det märktes mer än tydligt att de hade saknat sin Håkan-bråkan:-D



Sara var hur go hon med och vi hade en trevlig dag tillsammans:-)


På eftermiddagen fick jag världens huvudvärk och var som en bojsänke resten av kvällen:-( Nån drog nog upp proppen kändes det som....

I går fick vi besök igen...Och då var det goaste Helena som kom med sina barn:-)


Fick en blomma och choklad som advents-present:-)
Tackar tackar för det;-)

Jag hade bakat 2st sockerkakor och vi började med att fika. Senare lagade jag pannkakor till barnen som fick äta före oss och när de var klara fixade vi vuxnas middag, fläskfile, pommes frites mm:-)
Vi hade en trevlig heldag tillsammans...precis som det ska vara i goda vänners sällskap:-D

Imorgon är det då dags för det vaginala ultraljudet! Är så där pirrigt nervös inför den så tur att jag har tid redan på förmiddagen:-D

Annars då.....jo, det är kallt ute! Sitter helst inne i värmen men var tvungen att ta mig till affären imorse med barnen. Tur att jag köpt varma skor och en varm jacka.....synd bara att jag glömde ta på mig leggings under jeansen:-D Fast det är riktigt vackert ute så liiite gillar jag og vintern ändå:-D

Kram kram så skriver jag om gyn-besöket imorgon sen............kanske......hihihii

Award * 2

Jag har fått Award! Och inte bara en utan 2st:-) Tusen tack till Sandra och Anna! Verkligen jättekul att få dessa Awards:-D




-Som vinnare ska du kopiera in denna i din blogg.
-Tacka och länka till den du fick priset av.
-Skriva 7 saker om dig själv.
-Skicka vidare awarden till 7 av dina vänner.

Nu ska vi se om jag kan komma på 7 saker om mig som jag inte berättat ännu (Nej...tänker inte skriva 14 saker*S*)....

*Jag HATAR Kalles kaviar - det äckligaste som finns!

*Jag är kräsen när det kommer till godis - Gillar inga söta fruktgodisar mm utan äter mest saltlakrits och choklad

*Jag opererade bort halsmandlarna när jag var 9 år MEN skulle behöva göra det igen - Har rester kvar på höger sida och har lidit av många halsfluss och senare även halsbölder på grund av det:-(

*Är livrädd för att behöva göra keisarsnitt

*Har jobbat på Marabou - 3 olika perioder!

*När jag var nyinflyttad i Sverige skulle jag rymma tillbaka till Finland - Snodde 1000kr av mamma, tog pendeln till Stockholm och lyckades på nåt vis hitta till Viking Line (tänk på att jag var 14år och kunde ingen svenska*S*).
Strax innan passagerarna släpptes in i båten kom min mamma och styvpappa och hämtade mig:-D:-D

*Jag tycker att det är jättefint med klänningar och kjolar - på alla andra än mig!


Jag ger Award till ALLA mina underbara läsare:-)

Sparlåga....

Jag är lite orkerslös just nu.....har varit det sen igår, det känns som att någon tryckt på off-knappen....



Men jag kommer tillbaks.....när jag har laddat batterierna lite till;-)

Thanksgiving....

Igår var det Thanksgiving....i USA i alla fall...och hemma hos oss:-)
Vår vän Gitta är halvamerikan och numera även förlovad med en amerikan - Jake som är här i Sverige och hälsar på just nu.
Gitta ville överraska Jake med en riktig Thanksgiving-middag och det är ju nåt som man äter med släkten men eftersom hon inte har någon släkt kvar i Sverige så är vi hennes "släkt":-)
I 2 dagar har jag och Gitta...mest Gitta, stått och lagat mat och bakat olika pajer! Allt enligt tradition:-D


Gitta in action:-)


Förberedelser....


Sötisar:-)


Det blev massor med god mat som tex: Kalkon så klart, sås gjort av kalkonsky, potatismos med vitlök och persilja, kokt potatis, makaron/ostgratäng, green bean casserol - gratäng av gröna bönor,bacon, svampsoppa och rostat lök och julskinka.


Vissa fick sitta i vardagsrummet:-)


Kalkon


Gitta och Jake:-)

Vi gjorde 8 olika sorters pajer - sammanlagt blev det 23!!st pajer:
Äppel/tranbärpaj, dark chocolate cream pie, pecan pie, chocolate silk pecan pie,äppelpaj, björnbärspaj, jordgubbspaj, blåbärspaj.....!
 

Några av pajerna:-D

Behöver jag säga att vi åt...vi, eller åtminstone jag åt som en häst! Blev så äckligt mätt att jag hade bara lust att lägga mig ner i soffan och typ....döö:-D
Satan i gatan vad gott det var. Jag bara älskade chocolate silk pecan pie!! Den var såå jäkla god så ni anar inte!! Jag ska fixa receptet åt er sen:-D

Vi hade en jättetrevlig kväll och nu även vi fått fira thanksgiving:-)

Idag har ju barnen varit lediga:-)
Någon undrade tidigare om varför jag har barnen på dagis till kl.15.30??
Jag tror att denna någon har läst fel i det inlägget:-D Jag skrev att "jag hämtade barnen"mm sen var det PUNKT sen skrev jag att "Kl. 15.30 kom jag på att jag hade tvättstuga...".  Alltså jag hämtade inte barnen kl.15.30 utan jag kom på tvätten kl.15.30;-)
Barnen går på dagis 15tim/vecka...tis,ons,tors 5tim/dag då:-)

Ulrika: Jo jag vet det ska numera bara heta förskola och helst får man inte säga fröken utan pedagog mm men jag tycker inte att det spelar nån roll dagis eller förskola liksom...det är ju samma sak:-)

Idag har jag fixat lite julstämning hemma....men som vanligt så hittade jag inte vår adventsljusstake som vi alltid har på köksfönstret:-( Jag har letat, letat och letat....i källare, vartenda vrå i lägenheten, inte bara en gång utan 3 gånger....och hittar inte fanskapet!! Jag gillar inte att behöva lämna nått halvgjort så ringde Peter som fick order om att köpa en ny...annars hade han nog haft en bölande fru hemma:-D
Har bytt gardiner i vissa rum, hunnit även med tvättstugan:-)

Redo inför söndagen:-)


Har även fått hem lite nya kläder till Oliver och Thor





Nu har jag vilat klart....middag ska fixas:-) Trevlig helg på er:-)

Orkade inte....

Blogga igår! Jag behövde lite "egentid" eller nåt och det har man i goda vänners sällskap:-D Jag lämnade barnen på dagis, gick hem igen och hann plocka undan lite innan jag tog bussen till Märsta centrum för att träffa Annelie, Victoria och Sara:-) Hann kika in på Carmen i väntan på brudarna och där fanns det mycket roligt att köpa! Carmen är en inredningsbutik som har gjorts om till en outlet och allt säljs för minst halva priset - me like:-)
Tex väggtexten vi har i köket "families are forever" köpte jag för ca. 250kr och då var det nersatt från 350kr....nu var alla väggtexter nedsatta till 125kr! Och det fanns en del att välja mellan! Köpte dock inget sånt nu men kommer nog att gå tillbaka och göra det. Jag hittade julkappa till köksfönstert i alla fall....och även en kappa till våren:-)
När tjejerna kom gick vi till vår stammis-ställe - Brödboden för att luncha lite:-)

Hann bara hem och vända så var det dags att hämta hem barnen. Kl. 15.30 kom jag på att jag hade nog tvättstugan som skulle börjat kl. 14! Damn....nu fick jag eld i baken och skyndade ner till stugan! Hann tvätta 4 maskiner i alla fall så det gick ju bra ändå till slut:-D

Fick hem ett paket igår som jag hade beställt från Smallkids ....


En söt fleecemössa till Nellie


Ett par byxor till Thor från Me Too

I måndags hade Peter ett par olika läkarbesök på agendan. Först skulle han på morgonen vara på Huddinge sjukhus för att lämna olika prover. Han opererade ju sig där och senare fick vi hem ett brev att han har blivit utsatt för en möjlig tuperkulos-smitta så nu var det provtagningar för det. Efter det besöket hann han hem en snabbis så vi åkte till Eurostop och köpte vantar till Benny, Victor, Selina, Alice och Thor. Jag hittade skor...har under flera år haft curling-kängor och de höll alltid fötterna varma men de fick gå till sällan jaktmarkerna efter förra vintern. Nu hittade jag ett par nya curling-kängor som satt som om de var gjorda för mig så de köpte jag:-D
Så nu slipper jag frysa om fötterna i alla fall:-D

Nu är det knappt en vecka tills jag ska till min gyn-läkare för att göra vul!! Börjar bli lite spänd och så där härligt nervös:-D Jag är inte nervös för vilket antal bebisar det skulle kunna vara utan jag är mest nervös för att det inte skulle vara nåt alls! Fånigt kanske men det gör mycket att bara få se att det finns nåt som växer i magen:-)
Jag brukar svälla rätt tidigt in i en graviditet, oftast får jag börja med mammabyxor redan runt v.8-9. Nu börjar mina favvo-jeans sitta liite väl tajt och kemmer nog inte kunna använda de nåt mer och har även gått upp 2 kg men det är nog inte så himla konstigt då jag har frossat i choklad mm de senaste veckorna :-D Tur att jag har byxor i alla möjliga storlekar pga min viktnedgång så det går nog ingen nöd på mig ännu i alla fall:-D Men snart måste jag börja införskaffa lite nya mammakläder:-)

Till sist...en söt bild på Alice som klädde upp sig så fint hemma hos Helena i söndags:-)

Så där ja.....:-)

Nu har jag skrivit in alla de recepten som ni frågade efter:-) Fråga gärna om det är nåt ni undrar om gällande smörgåståtornas fyllningar! Jag bara höftar och tycker att det är då svårt att skriva upp exakta mått...oftast lyckas jag även göra för mycket fyllning men tycker inte att det gör nåt för då gör jag goda snittar eller rullader av de överblivna fyllningarna:-D

Vi var borta hela dagen igår. Började med att Peter lämnade Oliver och Thor till Emmelie som skulle passa de. Kevin stannade hemma.
Vi packade in oss i bilen med de 2 smörgåstårtorna jag gjort och begav oss mot Enköping och Helena m fam:-)
Jennifer och Benny hade sovit där och det hade funkat hur bra som helst:-)
Vi hade en jättetrevlig dag med gott till fika och jättegod middag blev vi bjudna på, Ungsbakad lax i hummersås och pressad potatis:-) Jag var helt sprickfärdig efter maten:-D
Smörgåstårtorna var till ett möte och de måste ha varit omtyckta före det blev ingenting kvar:-D Och då var det max 20 pers som åt:-D
Vi kom iväg hemåt bra sent och ungarna somnade direkt i bilen:-D
Tusen tack fam. O för att ni är de ni är och för en underbar dag med allt den innebar!

I morse hade jag svårt att komma upp. Alla sov som stockar så hade gärna legat kvar lite till jag med:-D Men men, skoldag idag så det gick ju inte för sig:-D
Jennifer och Benny kom iväg liite försent och när de kom till skolan så var dörrarna låsta så de kom hem igen! Orkade inte börja ringa till skolan för det är ändå näst intill omöjligt att komma fram, de har alltid bara en telefonsvarare på:-( Så då fick de två stanna hemma, Selina hade redan fått lov att ta ledigt idag:-)
Så alla förutom Kevin och Linnéa är hemma idag och myser:-)

Jag skulle vilja hitta nån bra sida att beställa pyssel-grejer ifrån. Några tips?? Förutom Panduro då;-)

Mirkas ost/skink-smörgåstårta

MIRKAS OST/SKINK-SMÖRGÅSTÅRTA ca. 16-20 bitar

Fyllning 1:

Skink-röra

Ett halvt storpack rökt skinka (skivor), skuren i mindre bitar
Ca. 1 dl finhackad gurka
Ca. 1 dl hackad purjolök
1-2 dl keso
1-2 dl majonäs
1 dl vispad grädde
Smaka av med senap och chilipulver.


Fyllning 2:

Leverpastej-röra 1

1,5-2 ask leverpastej
3 msk bostongurka
2-4 dl vispad grädde

Eller...

Leverpastej-röra 2

1 ask leverpastej
2 msk bostongurka
2,5 dl creme fraiche
1 halv burk majonäs
1 halv ask philadelphiaost
Smaka av med aromat och vitpeppar


OBS: Bre över brödet FÖRE varje fyllning och garneringen:
1 stor paket mjukost och 5dl gräddfil som blandas ihop.

Jag använder alltid skivad rostbröd och det går åt knappt 2 st. Skär av kanterna på brödskivorna.
Lägg på första lagret med brödskivor på en bricka eller plåt. Bre över med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 1, lägg på andra lagret med brödskivor, bre över med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 2, lägg på sista lagret med brödskivor och bre med mjukost/gräddfil, även på sidorna.
Garnera efter tycke och smak:-)
Jag brukar garnera med:

På sidorna har jag antingen salladsblad eller gurkskivor.
Uppe på varvar jag med rullade skinkskivor och rullade ostskivor (Ibland strimlar jag skinka och ost istället och strör på), ägg, körsbärstomater och gurka.



Mirkas räk/lax-smörgåstårta

MIRKAS RÄK/LAX-SMÖRGÅSTÅRTA ca.16-20bitars

Fyllning 1:

Tonfiskröra

1 burk tonfisk i vatten
Dill
1 gul lök
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Häll ut vattnet från fisken. Skala och hacka löken.
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med kryddor.

Fyllning 2:

Crabsticks-röra

2 paket crabsticks
purjolök
2 kokta ägg
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Hacka ca 3/4-delar av crabsticksen (resten sparas till garneringen)
Hacka ca 0,5 dl purjolök. Hacka äggen i små bitar. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med ktyddor.

Fyllning 3:

Leverpastej-röra

2msk Bostongurka
1 ask leverpastej
1 halv burk majonäs
2,5 dl creme fraiche
1 halv ask philadelphiaost

Krydda med aromat och vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med kryddorna.

Att bre brödet med:

1 stor ask mjukost naturell
5 dl gräddfil
Blanda ihop till en gegga.

Jag använder långfranska(färdigskivad rostbröd) och det går åt ca. 2st. Skär av kanterna på brödskivorna.
Lägg brödskivor på en bricka eller plåt. Bre ALLTID brödet först med mjukost/gräddfil-blandningen, VARJE LAGER, innan du lägger på fyllning!
Smeta på fyllning 1, på med nya brödskivor, bre med mjukost/gräddfin, smeta på fyllning 2, på med nya brödskivor, bre med mjukost/gräddfil, smeta på fyllning 3, på med nya brödskivor och bre på med mjukost/gräddfil även runt om på kanterna.
Garnera tårtan efter tycke och smak:-)
Jag använder:
Kruksallad till sidorna. Uppe på har jag lax, räkor, crabsticks, rödlök, ägg, körsbärstomat, dill och citronskivor.

PS. När jag gör fyllningarna så har jag inga mått och har försökt att bedömma ungefär hur mycket jag tar av allt. Jag brukar alltid lyckas med attgöra liiite för mycket fyllningar men det går att göra goda snittar av de överblivna fyllningarna sen:-)


Saffranskaka med vitchoklad på

SAFFRANSKAKA MED VITCHOKLAD



200 g    smör 
2 frp     saffran
2 st       ägg
3 dl       strösocker
2 tsk     bakpulver
1,5 dl    mjölk
4 dl       vetemjöl

100 g vitchoklad


Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.

Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.

Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.

Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.

Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Smällt vitchoklad och bre över kakan och låt svalna igen. Strö gärna över lite strössel:-)


Långpannebullar med Philadephiaost


LÅNGPANNEBULLAR MED PHILADELPHIAOST



Degen

150 g     Smällt smör
5 dl        mjölk
1pkt       jäst
1 dl        socker
11 dl      vetemjöl
1           ägg (till penslingen)


Fyllning

150 g     smör
2 msk    vaniljsocker
3 dl        florsocker
100 g     Philadelphiaost


Smällt smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke. När smör/mjölkblandningen blivit fingervarmt (38grader) häll det över jästen och rör om tills jästen smällt. Obs: Degen ska vara lös i konsinstensen!
Häll degen i en långpanna - Den ska INTE jäsa före!
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka den ovanpå degen. Ca. 1 tsk i varje klick och ganska tätt (tänk dig en klick per ruta som du sen kommer att dela den i).
Låt jäsa i ca. 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200-225 grader ca. 15 min. Gallret under mitten!

Tiden står still.....

När Mirka sätter fart! Japp, så måste det vara för ibland blir till och med jag själv förvånad över min energi:-D:-D
I fredags gjorde vi ju tårtor. Efter det hjälptes jag och Emmelie åt med att klippa/raka Victor, Oliver och Thor och efter att de duschat så stekte jag ett lass med pannkakor:-)
Peter åkte och storhandlade efter jobbet så vi bestämde att äta i lugn och ro på kvällen:-)


Nyfriserade killar:-)

När barnen lagt sig så tittade vi på Idol....eller jag lyssnade på det för jag lagade lite god mat samtidigt:-)
Överraskade Peter med lite extragod mat.....Råraka med massa löjrom, creme fraiche, sallad, röd lök och massa räkor:-)


Såå jäkla gott!

Jag har alltid gillat Idol men den här säsongen har jag knappt tittat på det. Men jag bara måste säga att Jay...han bara äger!! Han har sjungit bra varje gång men tycker att hans Madonna-låt - Prayer var så jävla bra!! Rös i hela kroppen när han sjöng:-)

Imorse var barnen uppe tidigt som vanligt. Jag tog en dusch och sen ville Alice, Oliver, Victor och Thor bada:-)
Städade lite innan frukosten så att Peter fick sova lite längre:-)

Fick hem nya kläder till Thor igår som jag bara var tvungen att beställa från Hej Baby! När jag hade tävlingen med de så var det många som skulle ha köpt Nova Star-jeans vie en eventuell vinst. Jag blev så nyfiken på dessa jeans (har ju hört om Nova Star men aldrig haft nåt) att jag beställde ett par till Thor som behöver nya byxor:-D


Såå fina jeans, blev supernöjd! Bestälde även den tuffa t-shirten som passar så bra på Thor:-D

Nellie var så duktig idag....Hon stog jättelänge på alla fyra dvs krypställningen:-D Hon börjag bli stor vår bebis:-D


Efter frukosten började jag baka. Vi väntade besök runt kl. 13 så jag bakade en långpannebulle med philadelphiaost:-)
 Och denna gång fotade jag den;-)

Ska skriva in receptet på den så snart jag hinner;-)

Tog hand om disken, drack några koppar kaffe, plockade runt lite mm tills Peter kom hem med saffran.
Jag bakade även en saffranskaka med vitchoklad på.....flerbarnsmamma hade bakat det här om dagen och det såg så gott ut att jag ville bara ha jag med:-D Tack för receptet Sophie;-)


Saffranskaka med smällt vitchoklad på + rosa strössel:-)

Sen kom vårt besök! Barnen har längtat efter de i flera dagar så alla vart såå glada när de kom, Helena med sina barn:-)
Vi fikade, snackade och hade det bara så trevligt:-) Tack vännen för påsen!!

När de åkte så tog de med sig Jennifer och Benny som skulle sova över där:-) Vi ska ditåt imorgon för lite andra ärenden så det passade bra och barnen vart överlyckliga:-)

Började i tvättstugan, lagade middag, åt, tvättstugan, plock, mera plock, tvättstugan, gjorde fyllningarna till smörgåstårtor, tvättstugan mm

Jag tvätten var klar, barnen somnat var det dags för mig att ta itu med 2st smörgåstårtor som vi ska ha med oss till ett "möte" imorgon. Linnéa hjälpte mig lite med att serva mig med allt jag behövde:-)


Ost/skink-smörgåstårtan


Lax/räk-smörgåstårtan:-)

När de var klara var det dags för höjdpunkten! Att göra goda mackor med fyllningar som blev kvar:-D


Kevin har lite beslutsångest:-D

Ojdå, vad mycket klockan har hunnit bli.....jag som "skulle bara" fixa foton + kolla runt lite medans jag åt mina mackor:-D:-D
Nattinatt

Kaffepaus

Jag tar en liten kaffepaus nu:-) Barnen kollar på barnkanalen (och jag får lätt hjärnsläpp på djudet av den kanalen, det är illa när man börjar själv sjunga "O fåret Shawn...." mm) så jag passade på att tömma kameran:-)


Idag är det fint väder, kallt men fint med solsken så vi klädde på oss riktigt varmt inför promenaden till ica:-)
Jag handlade till tårtorna och barnen fick fredagsgodis:-)

Posten kom strax efter att vi hade kommit hem och tror ni inte att jag fick ett avi då!! Det är ju så typiskt att avin kom när jag precis varit till affären....orkade inte göra om hela promenaden igen så jag får väl kolla om Kevin eller Peter vill hämta paketet sen.

Emmelie kom strax innan vi började med tårtorna:-)
Jag orkade inte baka egna bottnar utan köpte 2st, en vanlig och en choklad. sen varvade jag bottnen så en tårta fick ha 2vanliga och en choklad och tvärtom:-)


Emmelie fick dekorera godistårtan så gjorde jag den med mandarin, hallon och blåbär + riven vitchoklad på:-)
Det blir gott till efterrätt:-)

Jag tänkte testa min tur också och köpte 4st trisslottor! Men inte fasiken vann man nåt på de heller:-(

Jag köper lotter väldigt sällan....max en gång i månaden men ibland måste man ju chansa lite i alla fall....för vem vet....en vacker dag kanske:-D Eller inte......

Jag brukar inte få några graviditets-dille men just nu är jag helt tokig i choklad! Och kaffe! Jag dricker kaffe som aldrig förr och ändå så drack jag rätt mycket kaffe innan med:-D
Det kommer nog bli en stor kaffeböna, doppad i god polkachoklad som föds fram:-D:-D


Min och Victors fika-gottis igår:-)


Mmm, gott:-)


En glad (trots förkyldningen) nyvaken brud:-)


Många kramar blir det under dagen gång:-)

Så, slut på kaffepausen....ska dammsuga innan det är dags att börja med pannkakor till barna:-)


Det sägs.....

Det sägs att skratt förlänger livet! Jag skrattar mycket....Oftast både åt och med våra barn och deras galna upptåg dagarna i ända och bara det borde göra att jag kommer att leva länge länge:-D
Men igår fick jag nåt av den goaste Helena O. Hon hade gjort en sååå hysteriskt rolig grej med lite bilder på våra barns ansikten. Jag bara måste visa er också....inte för att det kanske roar er lika mycket som oss , jag och barnen skrattade så tårarna sprutade, och många av er kanske har gjort nåt liknande själva....men för mig var det här första gången i alla fall:-)
Hoppas att länkarna fungerar....

http://elfyourself.jibjab.com/view/AqcZ9o7ESfthajxsboHS

Här finns Kevin, Linnéa, Jennifer, Benny och Selina med:-D

http://elfyourself.jibjab.com/view/P3Dv2RnvSbfpM9fadf4R

Och här är Victor, Alice, Oliver, Thor och Nellie:-D

Tack Helene....Du har nu lyckats förlänga mitt liv med ännu flera år:-D:-D

Fredag....igen:-D

Det är bara så....tiden går fort...snart är julen här....och sen kan man börja se fram emot sommaren igen:-D

Idag har vi tagit det lugt på morgonen. Gjorde frukost som vanligt även fast det var bara Linnéa och Selina som gick till skolan men barnen är uppe tidigt och hungriga som små vargar och så fort de slagit upp sina små blå så börjar de tjata efter frulle:-)
Kevin,Jennifer och Benny är hostiga och snoriga och fick stanna hemma.

Idag ska vi göra tårtor har Alice bestämt! Alice, Oliver och Linnéa fick aldrig någon vanlig födelsedagstårta eftersom vi var på semester när de fyllde år och det är väl klart att de måste få tårta ju:-D:-D
Så snart ska vi klä på oss för att ta en promenad till affären och sen hem och fixa tårtor:-)

Jag såg en del av Greys Anatomy i onsdags. Satt och nickade till den men såg bitvis i alla fall:-D Denna trötthet är inte att leka med:-D

Igår hade jag en lugn dag med bara det vanliga tvättstugan att handskas med:-D Min mamma kom på en fika på kvällen och Peter och Kevin åkte till Kista en sväng.


Alla borde....

Alla människor borde ha en Eva S i sina liv!
Eva: Du är så klockren, så klok, så ödmjuk och helt enkelt så jävla underbar!! Du får mig alltid att le/skratta och må bra och jag tackar dig för att du finns där:-)

Jag måste säga att alla kommentarer jag nu fått på "suck"-inlägget är så fina och jack tackar er ödmjukast för de!
Jag ska strunta i det dåliga för jag vet ju själv att det spelar ingen roll vad nån % tycker för det är jag själv som vet vad sanningen är! Och den kan de inte ta ifrån mig:-D

Jag är en människa som gärna tror det bästa om alla, ofta är jag alltför blåögd och naiv och har fått sota för det många gånger.
Jag har trots det inte förlorat min tro på människor och ger alla en chans och ibland så hittar man riktiga pärlor bland skrotet:-)
Jag har den senaste tiden kommit i kontakt med några helt underbara tjejer som verkligen förgyller min värld och att ha fått gå igenom mycket "skrot" för att hitta dessa pärlor har gjort det värt varenda liten besvikelse på vägen!

SUCK!

Suck vad less jag blir på de som bara måste läsa här och leta efter nåt att gnälla på!
Jag hade lagt ut en fin sova-bild på Nellie och då gnälldes det om att stackars barn får sova i smuts men det var ju inte så konstigt då hon kommer i tionde hand:-(
Att det ibland blir suddiga, fläckiga bilder med kameran...händer mig ofta när jag tex fotar kläder mm....det finns inte i nån åtanke direkt!
Jag blir så sjukt less på folk som har tydligen så jävla tråkigt och patetiskt liv att de ids lägga sin tid och energi på att läsa en blogg bara för att leta efter nåt att gnälla på! Att de är så jävla trångsynta i sitt tänkande att de fäller en direkt utan att kanske kolla upp lite fakta först! Jag hoppas innerligen att dessa människor inte har några barn som får lära sig utav deras trånsynta sätt att tänka! Världen behöver inga flera idioter som bara klankar ner på andra och tror att bara deras sätt att leva är det rätta sättet för alla utan världen behöver mera såna som är empatiska och villiga att lära sig mera om sånt de inte vet ett skit om! SUCK

Nu vart jag så less att jag valde att ta bort bilden och kommentaren! Jag orkar inte vara irriterad idag!

Tomgång...

Det känns som att jag går i nån sorts tomgång just nu. Som om tillvaron är lite på ett avvaktande läge just nu.
Tröttheten gör nog sitt men sen är det jobbigt med väntan.... vill att saker ska hända NU....eller helst typ igår:-D

Tur att man har alla barnen som verkligen håller en igång:-D


Oliver, Nellie och Alice:-)
Nellie nöjer sig inte med att ligga i vagnen längre utan hon ska sitta och ha koll på allt:-)


Oliver är mig trogen i köket! Han kommer alltid och frågar om han får hjälpa till att laga mat....vår lilla kock:-)
Nu är det inte alltid att jag låter honom att hjälpa till men när det finns tid mm så får han gärna göra det:-)

Oliver sköter korv-stekningen:-)


En glad Nellie:-D

Efter middagen igår kom Lucas och Alissa förbi och hälsade på:-) Och eftersom det fanns lite mat kvar så fick Alissa äta middag hos oss:-)



Alissa tog på sig allt som hon tyckte var roligt: Selinas mössa, Nellies haklapp och dock-bärsele:-)

När de hade gått så var det dags att lägga barnen som hunnit bli rätt stojiga:-D

Idag kom Linda till oss efter dagislämningen och vi hann ta en fika innan det var dags för mig att gå till körskolan för min dubbellektion. Linda tog hand om Nellie under tiden:-)
Vi körde runt i Väsby, Häggvik och Edsberg och det gick bra det med tycker jag:-) Jag måste, måste ta tid och ork till mig att läsa den förbaskade boken också för nu börjar jag närma mig slutet!

Hann gå en vända till affären innan jag hämtade hem barnen. En av Jennifers bästa kompisar, Sonja har nyligen kommit hem från sin semester utomlands och de har saknat varann så pass att Jennifer får sova över hos Sonja inatt. De brukar sköta sig så bra trots att det är skola idag + att Sonja bor nästan bredvid skolan också:-)

Vi har åter igen en fullbokad helg framför oss och jag ser verkligen fram emot den:-)
Att få umgås med familjen och goda vänner är ju topp of the line:-)

Jag måste hitta nya varma skor åt mig själv! De behöver inte vara världens snyggaste MEN de måste vara varma och jag måste kunna vara ute utan att frysa om tårna en längre stund. Tips om bra vinterskor emottages mer än gärna;-);-)
Och när vi ändå är igång så tar jag gärna emot tips om var jag kan hitta en varm och skön vinterjacka? Gärna en längre modell - typ parkas, som helst täcker det mesta av baken:-) De jackorna jag har är helt okej...om de nu vore i 2-3 storlekar mindre. Nu ser jag ut som om jag var klädd i en potatissäck:-D

Idag är det dags för Greys Anatomy igen och jag får komma på nåt bra så jag håller mig vaken tills det:-D


Hmmm....

Det känns väldigt spännande roligt just nu och det känns som att detta år kommer att få ett perfekt slut!
Jag vill dock inte ta någonting i förskott och därför tänker jag inte avslöja nåt om våra planer MEN vi är väldigt förhoppningsfulla och allt känns såå bra att det får bara inte går fel!


En fundering jag hade igår när jag tvättade.....
Hur ofta köper ni strumpor till barnen??
Jag tycker att jag köper strumpor i massor varje månad och ändå så är det alltid nån som gnäller "Mamma!!! Jag har inga strumpor!!"

Sist jag skaffade nya strumpor inför hösten så beställde jag massor denna gång! Lika bra liksom....och har faktiskt inte köpt strumpor nu på 2 månader:-D


Tror att jag beställde 48par strumpor från I o B-butiken och vissa är fortfarande oanvända:-) Så här kommer jag nog att göra härnefter....så skönt att slippa tänka på dessa förbaskade strumpor varje månad:-D

Min kamera suger! Ungarna har nog varit lite för hårdhänta med den för det är svårt att få klara fina bilder med den numera:-(
Men vilken tur att det är jul snart för då tänker jag önska mig en fin liten digital-kamera i julklapp:-D  Jo, Peter läser här så han kan inte missa min önskning *skratt*

Nellie är väldigt förkyld stackaren. Och hostig! Hostan är nog jobbigast för det blir som värst på nätterna:-(
Fast hon sover rätt bra ändå:-)


Nu känns det som att jag bara babblar om typ ingenting:-D:-D Kanske beror det på att man har så mycket i huvet just nu......kan ju bli lite snurrigt då:-D


Jag tävlar hos Sjubarnsmamman




Jag är med och tävlar hos Sjubarnsmamman om en av dessa 4 produkter från Whiteaway.se!
Tävlingen avslutas 26/11 kl.18.00
 

Måndag igen:-)

Fasiken, visst går veckorna och speciellt helgerna fort? Snart är det jul och jag måste hinna fixa lite nya julgardiner för de gamla passar inte i våra "nya" fönster....och jag har inte kommit längre än till tanken so far:-D

Det har börjat komma hem massa olika leksakskataloger med posten och de har hållit barnen sysselsatta väldigt långa stunder:-D Tyvärr så håller inte dessa kataloger så länge hos oss....lite bråk så...oops, där försvann det 2 sidor mm:-D Vi måste åka en sväng runt alla olika leksaksaffärer och hämta hem nya kataloger och då får de varsinna:-)

Igår var det ju farsdag och barnen gav Peter en sk goodiebag. En påse fylld med sånt gott som han tycker om:
Cola, Redbull,chips, ölkorv,choklad mm.
Jag bakade långpannebullar med Philadelphiaost....jättegott men glömde tyvärr att fota de så ni kunde få se vad det är för nåt. Men det betyder ju då att jag måste göra om det, bara för att kunna fota bullarna, eller hur:-D

Gitta och Jake kom på besök och hade fikabröd med sig de också så vi svullade ordentligt igår:-D
Peter fick en jättefin blombukett av Gittas dotter Alissa som han är gudfar åt:-)
Vi frågade om Gitta och Jake ville stanna kvar för middag och det ville de gärna så jag gjorde den goda laxrätten igen och även de tyckte att det blev jätte gott så ni vet;-)

Jag hann typ diska efter att gästerna gått så kom det flera fikabesökare ....... ja, jag vet....I´m a busy women:-D
Nu var det mina goda vänner Annelie med sina barn och Victoria:-)
Så söndagen blev väldigt trevlig och tiden bara rann iväg:-)

Idag är det tråk-väder:-( Regn,regn och mera regn....Stackars Jennifer som har utedag idag med naturskolan!
Jag tänker inte ta mig ut idag utan vi får roa oss hemma så gått det går:-D Jag har i för sig tvättstugan snart så liiite ut kommer vi (det tar ca 10 sek till portdörren så ca 20sek uteliv blir det per gång*S*):-D

Ikväll skulle vi behöva barnvakt! Det är något viktigt på gång och även om Peter kan fixa det mötet själv så skulle vi helst vilja göra det tillsammans. Tyvärr så är det så pass sent att vi inte kan gärna ta med barnen så får kolla om kanske Emmelie har tid,lust och ork att var hos oss ett tag sen;-)

Inga foton just nu tyvärr....har glömt att fota eller kan det vara att min kamera börjar bli dålig, det blir mest suddiga bilder numera:-( Men ska fota lite nytt under dagen:-)

Recept på lax-rätten:-)


SALTBAKAD LAX MED CITRONSÅS

4 portioner

4 portionsbitar lax á ca 150 g
grovt salt
olivolja


Sås

2dl creme fraiche
1dl matgrädde
1 fiskbuljongstärning
1/2-1 citron
salt
1/2dl skuren dill eller gräslök


1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Täck en ugnsäker form med grovt salt. Lägg laxen i formen med skinnsidan ner mot saltet.
    Häll lite olivolja på laxen.Sätt in mitt i ugnen 15-20 min eller tills laxens innertemperatur är 56 grader.
3. Koka upp creme fraiche och grädde med smulad buljongtärning under omrörning.
    Smaka av med pressad citronsaft och eventuellt salt. Rör ner dill eller gräslök strax innan
    serveringen.
4. Servera med pressad potatis och ärtor.

Jag gjorde det!!

Japp.......helt otroligt och jag är mäkta stolt över mig själv:-D

Jo jag menar fredagens middag.....ni vet den där läskiga lax-rätten jag skulle laga till:-):-)

Jag värmde dock upp lite fiskbullar till barnen för säkerhets skull:-D



Potatis, laxfilé,citronsås och ärtor *MUMS* Det var skitagott:-)

Barnen åt väl lite av laxen men föredrog fiskbullarna.....men såsen gillade de skarpt:-)


Så betyget blev tummen upp från alla:-D
Det här kommer att tillagas ofta hos oss så enkelt och gott som det var:-)


Efter middagen visade Alice vad hon brukar göra när hon sitter på toa! Jag har haft en av mina BH:ar hängandes där och tydligen så brukar hon sätta på sig de och "leka mamma" som hon säger:-D


Sötunge:-)

Även thor lekte med kläder.......Han har ett favvo-plagg som åker på allt för oftast. En av tjejernas prinsess-klänning:-) Och så söt han blir och stålt som en tupp när man säger det till honom:-D


Prinsessan Thor och Oliver:-)

Nellies kvällsmys med pappa




Igår hade vi full rulle. Vi hade planerat att åka till Enköping (rättare sagt 2 mil utanför E ) och först var det meningen att Kevin och Linnéa skulle stanna hemma och Jennifer vara hos sin kompis Wilma. Då hade vi fått plats i bilen och slapp köra 2 vändor som Peter planerat att göra annars. Men Jennifer ångrade sig i sista stunden och då fick vi tänka om och jag tyckte att det skulle vara lättare om jag,Alice och Nellie tog bussen i stället! Så vi 3 åkte buss till Enköping där Helena och Madde kom och hämtade upp oss så möttes vi till slut hemma hos de:-)
Vi grillade korv ute och barnen lekte i den snön som fanns kvar:-)
Alice tjatade om att få åka traktor så Anders tog med sig henne på en åktur till grisarna:-D

Efter grillningen gick vi in och fikade:-) Det är så roligt att helenas, Maddes och våra barn leker såå fint ihop allihopa! Helena lagade pasta carbonara till middagen åt allihopa:-)
Vi hade en härlig dag, Tusen tack våra vänner!! Vi är så glada över att ha fått lära känna Helena och Anders:-) Och även dig Madde:-) Det är helt otroligt hur bra man klickar med vissa personer och det känns verkligen som om vi hade kännt de mycket längre!

För att slippa åka buss hem så fick vi skjuts hem av Helena och Madde:-) Vi tog en kopp kaffe hos oss innan de skulle åka hemåt:-)
Det var en heldag som hette duga och vi gör gärna om det snart igen:-)

Idag är det som alla vet FARSDAG!! Vet inte riktigt än vad jag ska hitta på för skoj men nåt gott lär jag fixa till fikat i alla fall:-)

Tävlar igen hos MansonDust:-)

Jag är med och tävlar hos MansonDust om en valfri Pippi Långstrump-plagg från Kotteshoppen!
Var med och tävla du med:-)



Tävlar hos Carolina:-)

Eftersom våra gamla gardiner inte riktigt passar i nya lägenhets fönster så tävlar jag lite till och kanske har turen att vinna nya gardiner:-D




”2 stycken vinner varsin valfri julgardin från Textilonnet.se hos Carolina


Pruttar!

Alice, Oliver och Victor är i en rolig fas just nu!
Dessa sötnosar har för vana att gå fram till någon av oss, vända upp baken och prutta på en:-O Och så skrattar de helhjärtat och tycker att de var skitroliga:-D


Våra sma fisungar:-D


Linnéa kom med en bra fråga nyss....

"Mamma, varför kan vi inte vinna typ 1 miljon på lotto eller nåt så vi kan köpa huset??"

Ja du, gumman......Det var ju verkligen en bra fråga det!? Fast jag skulle nöja mig med 100 000kr för att inte vara för girig:-D

Tänk om det skulle vara så enkelt att bara vinna.......*suck*

Äntligen helg:-)

Fredag = dagisbarnen lediga:-) Ingen större stress på morgonen trots att skolbarnen ska iväg till skolan för de är så duktiga och sköter sig bra på morgonen:-)

Fick oväntat morgon-besök av min vän Gitta som dök upp oanmäld! Vi hade en trevlig morgonfika:-D
Senare gjorde vi även sällskap till affären....jag behövde handla lite ingredienser till kvällens bak.
Vi åker till Helena i Enköping igen imorgon och vill ta med mig lite fikabröd ju:-D

Jeanina kom på besök när hon hade håltimme i skolan:-)


Peter har ibland lite stooora krav på mig!
Igår när han var på Ica Maxi så provsmakade han på nån god lax-rätt där....han tyckte att det var så gott att han köpte ingredienser till det...

 
och nu förväntar han sig att jag....JAG ska få till rätten....och helst då lika god som den han smakade på!! Alltså nu undrar jag lite lite om han har förlorat förståndet helt?? ALLA vet ju att jag är ingen kock direkt.....typ väldigt långt ifrån det! Vad tänker min kära make på?? Visst, jag kan laga mat och ibland till och med få det till att bli riktigt gott MEN det är fisk vi har att göra med nu!! Jag kan inte laga till fisk!!
Jag får väl försöka göra mitt bästa......*svettas redan inför uppgiften* Kan ju inte bli värre än äckligt:-D:-D

Nellie är fortfarande rätt förkyld och hostar mycket på nätterna:-( Men hon är på rätt bra humör ändå, gullplutten:-)


Alice var riktigt trött igår efter dagis och slocknade så sött i soffan:-D




Jag har lite dåligt samvete över att jag inte hinner svara på allas fina kommentarer:-( Många skriver ungefär likvärdiga kommentarer och då svarar jag till de alla i en enda kommentar:-) Men jag vill att ni ska veta att jag verkligen verkligen uppskattar och älskar att läsa era kommentarer som får mig att må såå bra och jag blir ALLTID så glad över de! Ni är bäst!

Sen ibland återkommer vissa frågor om och om igen och jag vill tipsa de nyare läsare om att gå in och läsa på "frågor/svar" som finns under fliken - Kategorier. Där får man svar på de flesta frågorna tror jag:-)

Kram kram:-)


4 st vinnare!!

Nu har jag låtit slumpgeneratorn utse 4st vinnare i min tävling i sammarbete med Hej Baby!


     Vinnare nr.1:

ANNASTIPSARBLOGG.BLOGG.SE


     Vinnare nr.2:

SJUBARNSMAMMA.COM


     Vinnare nr.3

FAMILJENGRANBERG.BLOGG.SE


     Vinnare nr.4

IKKAPIKKA.BLOGG.SE


Ett stort grattis till alla vinnare:-)

Trötthet

Jag börjar känna de första graviditetstecken och värst är tröttheten!

         

Jag är så in i norden trött numera! Tittade på favvo-serien Greys Anatomy igår och små somnade till det och då satt jag upp i soffan för att försöka hålla mig vaken:-D
Annars mår jag bra....har små illamående-vågor som kommer och går men inget jag kräks av:-)


Imorse var jag sen till dagis. Torsdagar får Victor inte komma sent då hans avdelning går till sång och dans kl. 9.00. Och av alla dagar så är jag oftast sen just på torsdagar!? Nu hann vi precis, eller mötte hans grupp på vägen till dagis *Pjuh*. Måste vara ute i god tid nästa torsdag.....Hatar nämligen att stressa!

Gunilla var över på fika....helt utan barn denna gång:-)

När hon hade gått var det dags att ta itu med städningen. Det mesta av plocket hade jag hunnit göra men dammtorkade, dammsög och skurade golven:-)
Har nu bara några kartonger som ska lämnas till källaren:-)

På eftermiddagen får vi trevligt besök av Camilla, Håkan och Daniel:-) Nice nice;-)

Några har haft funderingar över hur jag som har 10 barn hinner blogga??

Jo, alldeles utmärkt.....ibland till och med varje dag:-D
Att blogga är som en ventil för mig, det är min "egentid" liksom:-) Som nu sitter jag dock med Nellie i knät men oftast bloggar jag på kvällen när barnen somnat eller när det ges tillfälle när barnen leker mm. Det är ju inte så att ungarna hänger mig i hasorna varje minut utan de kan faktiskt sysselsätta sig med lekar, pyssel mm:-D

Men nu hinner jag inte skriva mera för nu ska barnen hämtas på dagis;-)  Kram kram

Sista chansen!

Idag kl. 12.00 går tävlingen i samarbete med Hej baby ut!! Har ni missat den så hittar ni dit HÄR!
4 st vinnare vinner varsinn presentkort på 250kr:-)

Konstverk

Ni alla som har barn känner nog igen er om detta med all konstverk som barnen gör på dagis, skola, hemma, hos kompisar mm:-)

Våra barn och speciellt tjejerna då älskar att rita och pyssla och nästan dagligen är det någon som ger oss en ny konstverk i "present":-D
Dessa verk klär kylskåps och frysdörrarna och diverse andra ställen och byts ut med jämna mellanrum:-D





Den här teckningen gör mig dock liiite fundersam:-D

"Till min bästa mamma...." - Man skulle kunna tro att hon har även andra mammor:-D
"jag älskar dig gratis" - Man tackar för att slippa betala för det:-D:-D


Linnéas konstverk. Hon har gjort en var sin likadan till alla i familjen och byter ut de med jämna mellanrum:-)

Det var en bråkdel av allt som är uppsatt men visst är barnen bara för mysiga och goa:-)


Peter åkte till Ica Maxi med Jennifer och Benny igår då Jennifer behövde vinterstövlar akut....!
Och vilken tur det för de reade ut massa fina jumpaskor för bara 49kr st (hade kostat 249kr)!
Så hem kom han med stövlar till Jennifer och jumpaskor (att ha till nästa sommar) till Benny, Victor, Thor, Selina och Alice!

Selinas nya skor

Bakugan till pojkarna...Hello Kitty till tjejerna:-)

Vi handlar ofta så....köper vinterkläder/skor på vårens rea och sommarens kläder/skor på höstrea:-)


Nellie har blivit jättestadig och sitter själv långa stunder numera:-)

Duktig tjej<3

Vi hade svårt att få in Linnéa och Kevin igår kväll! De ville vara ute och bygga med snön och det här är resultatet:


Idag tvättar jag för fullt igen:-) Hade egentligen glömt att boka en tid men hade tur att det var ledigt ändå:-)

Jag har även bokat en tid till gyn för att kolla läget så att säga:-D 30/11 får vi se hur det ser ut i magen min;-)

Jag tävlar hos MansonDusts!


Jag är i stort behov av nya julgardiner och då passar ju den här tävlingen som MansonDusts har mig kanonbra:-D




Tävla om ett par fina & mysiga valfri julgardiner från Textilonnet.se!
Snart är det äntligen tid att plocka fram julsakerna & invänta julen. Visst vore det roligt att vinna ett par nya julgardiner!


TACK!!! Och lite svar....:-)


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                 

Jag måste bara få säga att jag har de bästa läsarna ( nå ja...99,9% av er) i världen!!!
Era ord är så fina, snälla, omtänksamma mm:-)
Ett litet hjärta vill jag dela ut till er alla.......love you:-)


Jag har även fått lite frågor i all välmening och det är roligt....jag förstår att många kanske har svårt att förstå våra val men fråga på, kanske kan jag få en del av er att förstå.......jag bits bara på de elaka påhoppen:-D

Några av er undrar varför ett till barn när Nellie är så liten fortfarande:

Vi har fått de flesta barnen tätt med ca. 16-18 mån i mellan och tycker att det är bra att få barn tätt:-) Sen blir vi inte yngre heller...:-D:-D

När man väl kommit över en gräns så att säga....i vårt fall efter första tvillingparet då vi hade 5 barn hemma (4 gemensamma + Peters son) så blir inte det jobbigare med flera barn....mera jobb - JA men inte jobbigare. Sen har det bara "flytit på":-D Eftersom inga p-medel funkar på mig och vi är inte redo för att sterilisera nån av oss så lät vi ödet ha sin gång denna gång.... Varför inte liksom, vi har kärlek, ork och ekonomi kvar till nåt barn till:-)
Visst, vi bor trångt....men har nåt på gång (vill inte uttala mig mer om det först allt är helt spikat) och vi är helt säkra på att vi kommer att ha flyttat till större innan nästa bebis kommer:-) Och ja, de större får eget rum då...även fast de inte tycker att det är sååå viktigt;-)

Min kropp har inte tagit så mycket stryk som man skulle kunna tro faktiskt! Jag får möjligtvis ont i ryggen liite lättare än förr men vad vet jag....det skulle ju kunna vara så även utan alla mina graviditeter:-D

Hmmm, vad det nåt mera tro.....*tänker*

Jo, några av er tycker också att min reaktion på Maries kommentar var onödig och omoget.....

Jag förstår inte varför jag inte får reagera på sånt?? Är det omoget att bli arg? Det är mänskligt att visa känslor som kärlek, ilska, glädje mm. Bara för att jag har en öppen blogg så ska jag då vara tvungen att ignorera idiotiska kommentarer? NEJ, jag tycker inte det! Jag är en människa med känslor och ibland rätt temperamentsfull till och med och jag tänder till ibland! Att allt för ofta få liknande kommentarer (inte bara på min blogg utan forum eller bakom min rygg) av folk som INTE känner oss är svårt att ignorera varje gång! Jag tar inte åt mig men blir arg en kort stund och "biter" tillbaks. Att jag kallade henne för surfitta är för att jag tycker att hon beter sig som en! Och det var rätt snällt sagt av mig;-)
Om jag då är omogen i era ögon så fine for me;-) Men jag är inte en människa som tar skit från vem som helst..... Varför skulle jag?


Annars så har dagen varit......stormig:-D Och då menar jag på snöstormen som har dragit fram över Sverige:-D Barnen var jätteglada för att få vara ett par timmar på deras älskade dagis igen och leka med sina dagiskompisar:-)
Jag hade en dubbel körlektion på förmiddagen och Linda kom för att passa Nellie under tiden. Körningen gick bra och jag hann bli klar innan stormen slog till ordentligt:-)

Det var mindre kul att hämta hem barnen i snöyran men de brydde sig inte i sina varma overaller:-D



Trångsynta idioter ploppar upp med jämna mellanrum!

Denna "fina" kommentar fick jag igår:


Postat av: Marie

Det är inte dig de är synd om de är dina andra barn ni redan har skaffat de är synd om. Fy fan för er! Ni äcklar mig.

2010-11-08 @ 23:22:13


Är det nåt som får mig att se rött (ja, jag VET att jag inte ska bry mig....men blir lite ilsk bara) så är det såna här kommentarer av okända människor som är så patetiskt rädda för att kunna se längre än näsan räcker!!

Marie:

Du har ingen rätt i världen att tycka synd om mina barn!! Att du ens har mage att komma och säga sånt när du inte känner oss eller barnen! Våra barn har ett bra liv och saknar INGENTING! Till skillnad på många andra barn som du då kan ta och lägga din tycka synd om-energi på istället! Är det något som är äckligt så är det din trångsynthet!! Och det finns bara ett ord för såna som dig = SURFITTA!!!

Jag hoppas innerligen att du försvinner ut ur min blogg för vad har du här att göra med din inställning?? Eller är du en självplågare som gillar att läsa bloggar som äcklar dig? *MORR*


Sen finns det några andra som undrar hur man kan hinna med många barn:

Jo det kan man faktiskt! Alla skulle inte klara av det MEN det går helt utmärkt! Det är rätt vanligt att många tror att  barnen måste bli försummade på något vis!? Varför måste de det?? Jag förstår inte riktigt tänket där?? Det finns de som har få barn och försummar sina barn men inte dömmer man då ALLA med få barn för det! Varför ska då vi med många barn automatiskt bli dömda att försumma våra barn för att någon kanske känner någon storfamilj där barnen blir försummade?? Det går att ta hand om många barn och det går att ge de ett bra liv:-) Allt handlar om prioriteringar, värderingar mm!
Jag tycker inte att man kan komma och säga att det är fel att skaffa många barn lika som att säga att det är fel att inte skaffa barn alls! Hur många barn man nu vill skaffa el. inte är helt upp till var och en och det finns inga rätt eller fel i den frågan!


"Döm aldrig någon innan du själv gått 10 mil i hennes mockasiner"


Ha en bra dag;-)

Nu så...rustade för kylan!

Igår var jag ju till källaren och tog fram alla vinterkläder. Igår kväll gick jag i genom allt, plockade bort alla sommarkläder och ersatte de med vinterutrustning:-)
Och tur var väl det för imorse var det ju svinkallt ute!


Nellie (arg..japp, hon var trött*S*) i sin nya, fina Name it-overall som jag fyndade i våras med 70% rabatt:-D


Alice, Victor och Oliver i sina nya fina Didrikson-overaller som jag är såå glad över att jag hann få tag i eftersom de verkar vara slutsålda på många ställen! De är beställda från den super-braiga nätbutiken Kotteshoppen:-)ME LIKE:-D

Kevin fick stanna hemma idag då han hade rätt ont i halsen...men det verkar ha blivit bättre under dagens gång:-)
Min goa kompis Annelie kom och hälsade på med sin minsting Sami:-) Alltid lika roligt att träffa de:-)

Jennifer hade med sig en kompis, Wilma hem efter skolan. Emmelie kom förbi med lite olika plagg hon behövde få hjälp med att sy...laga hål mm. Tur det för då fick jag tummen ur arslet och lagade lite våra kläder med:-D


Ja ni.....mina underbara läsare! Ska jag fortsätta och hålla er på sträckbänken lite till eller ska jag vara snäll och avslöja hemlisen??

Hmm........


Jag funderar......


Hmm.......


Jag rådfrågar Emmelie......


Hmm........


Och mitt beslut blir......


Trummvirvel.......


NI VINNER!!!!


Många hade rätt ska väl sägas då:-D



Det blir en juli-bebis *WIHII*

Okej...hoppas ju självklart på tvillingar igen....borde kunna bli det om man går efter lite Norrström-statistik:-D
Vi har ju fått först 2st enlingar, sen tvillingar, sen 2st enlingar, sen tvillingar, sen 2st enlingar......Alltså så borde det bli twins igen:-D

Sen om det är någon som tycker att det är synd om mig så vill jag bara säga att tyck gärna synd om någon som det verkligen ÄR synd om! Vi har valt detta helt själva, vi har jobbat rätt hårt för detta (if you know what I meen*S*) och det är inte ett dugg synd om mig!

Så....nu vet ni;-)


Skulle vilja testa!

Arla ska lansera något nytt och jag som bakar mm mycket tycker att de nya produkterna kan bli riktigt bra och jag vill givetvis bli en testpilot hos de:-D
Kanske vill du också bli testpilot;-)





Längtar till jag får använda de nya smakerna i mitt bakande:-D

Ska jag....?

Har en hemlis! Nu är den stora frågan bara: Ska jag berätta om det eller ska jag vänta lite till???


Mina små horn växer fram och jag beslutar mig för att vänta ett litet litet tag *MOHAHAA*


Inte illa menat...ni ska få reda på det inom kort;-)

Grisigt värre:-D

Som jag skrev tidigare så tog en av mina läsare, Helena, kontakt med mig och erbjöd oss att komma till deras gård och hälsa på:-) Och jag tyckte att det lät så roligt och lockande att jag nappade på det:-D

Så i fredags tog jag och 7 av barnen bussen till Enköping:-) Kevin och Linnéa stannade hemma och Jennifer var hos Linda.
Väl framme i Enköping kom Helena och hennes man Anders och hämtade oss med 2 bilar.
Väl framme hos de fick vi träffa deras 3 fina barn och även Madde, en kompis till Helena, och hennes 3 barn:-) Barnen hittade varann på en gång och drog iväg för att kolla på några grisar som var utomhus:-D



Efter en snabbkopp kaffe kom Anders med traktorn+släp och vi hoppade in i släpet allihopa för att bli körda till en grillplats lite längre bort:-D





Barnen tyckte att det var såå skojigt att åka bakom traktorn:-D Väl framme tändes grillen och snälla, fina Helena hade fixat med korv/bröd, marsmallows och banan med choklad i att grilla:-) Det var gott och mysigt men dumma jag hade inte riktigt tänkt på att det var så kallt ute så våra barn började frysa rätt bra efter ett tag:-(
För att få upp värmen gick vi till en närliggande bygdegård där barnen fick springa av sig och bli varma:-D
Efter ett tag dök Peter upp och strax där efter även Anders så då åkte vi hem till Helena/Anders:-)



Vi fikade, barnen lekte mm:-)
Till slut innan vi var tvungna att åka hem gick vi till svinstian för att titta på grisarna:-) Och det var en rolig upplevelse för barnen....förutom Alice som höll hårt i näsan då hon tyckte att det luktade såå illa där:-D


Benny med en liten kulting


Sen Selinas tur:-)


Och till sist Oliver:-) De andra vågade ville inte;-)


En av suggorna med sina kultingar


Barnen har hjälpt till att mata grisarna och blev rätt grisiga de med:-D (kolla in Selinas fina min*S*)



Tyvärr så tar även det roliga slut till slut och vi var tvugna att åka hemåt:-( Det blev en helt underbar dag för oss allihopa, vuxna som barn och det känns som att vi har fått nya fina vänner att umgås med:-)

TUSEN TACK HELENA OCH ANDERS FÖR ATT VI FICK KOMMA OCH TRÄFFA ER!!!

Barnen tvärslocknade i bilen och det visade även sig att Victor och Alice hade fått hög feber stackarna:-( Dessa jäkla basiluskerna som yr runt omkring just nu!!


Igår var det tvättdag...igen:-D Fick även besök av Gitta med sin fästman Jake och lilla charmtrollet Alissa:-)
De stannade kvar länge och vi hade riktigt trevligt:-D


Tyvärr en lite suddig bild men men...Gitta och Jake:-)


Idag tog Peter med sig 5 av barnen och åkte iväg på galej och jag har hämtat upp alla vinterkläder/skor för att nu plocka bort alla sommarkläder!
Har även bakat lite bullar med Alice, Oliver och Thor:-)



Lite morgongos:-)




Visst är hon såå fin i sina nya kläder från Älsklingsfrö:-D


Nybadade barn:-)


Idag ska vi...

Idag ska jag och barnen gå till Gunilla och fika/leka:-) Ska bli skönt att lämna hemmets vrå en stund:-D

Ungarna är rätt förkylda, snoriga och hostiga och det har de varit sen vår resa....hoppas att de blir bättre till nästa vecka när skola/dagis börjar.  Lugn bara ni eventuella moraltanter, Jag har berättat för Gunilla om barnens förkyldningar och kollat om vi var välkomna ändå och det var lugnt för henne;-)

Jag kom på igår att jag missade förra veckans avsnitt av Greys Anatomy *holy moses*!! Hur länge har serien gått egentligen?? Runt 4-5 år?? Skit samma...Jag har följt denna serie slaviskt sedan starten och det var andra gången jag missat ett avsnitt!! Och inte nog med att jag missade avsnittet, jag missade även reprisen som gick i söndags! Ja jag vet.....jag börjar nog bli senil på riktigt nu:-D Och till råga på allt så glömde jag även att fråga andra om en resume.....! Vojne, vojne vilka i-lands problem jag har:-D Jag överlevde ju trots allt:-D:-D

Jag har tidigare nämt om alla dessa underbara människor som jag stött på via tex min blogg det senaste året. Och denna gång har en läsare , Helena skickat ett underbart fint mail till mig:-) Och imorgon tar jag med mig barnen och åker hem till Helena och hennes familj! Det kommer att bli en jätterolig utflykt åt oss alla och jag berättar inte mera nu utan gör det sen när vi har varit där:-D
Men det jag ville ha sagt var att jag är såå otroligt glad över att ha fått äran att komma i kontakt med så många genuint fina människor.....många av er som jag aldrig ens träffat irl. och vissa av er som jag har även fått träffa:-) Mina fantasktiskt fina läsare (och ja, de flesta av er SKA ta åt er av berömmet!)!

Tyvärr inga bilder just nu.....har inte tid att tömma kameran just nu;-)

Kram kram och ha en fin dag!

Vår höstlov....

Barnen är uppe tidigt fast det är lov så dagarna känns enormt långa:-D Tyvärr så är det så grått och tråkigt ute så barnen vill knappt vara ute nåt heller....

Igår stojades det hemma hela förmiddagen och det var faktiskt rellativt lugnt:-)


Victor, Alice och Jennifer:-)

Thor försöker sätta på en film:-)

Jag har tvättstugan och högvis med tvätt så tar det lugnt med en kopp kaffe mellan varven:-D




Får även lust till att baka nåt gott till oss.....

Förberedelserna


Klart att gräddas...


Färdiga goda tigerkakor:-)


Emmelie kom på besök lagom till fikat:-)

Jag fick tips av Madde om en god annorlunda recept på korvstroganoff som jag ville testa och till det behövde jag en burk med Campbells oxsvanssoppa! Skickade först iväg Linnéa till vår lokala Ica för att köpa det men det fanns inte där:-( Kevin erbjöd sig att cykla till Willys men inte ens de hade det:-( Då fick Kevin köpa en tomatsoppa istället...bättre än ingentin tänkte jag:-) Efter jobbet åkte Peter till Ica Maxi och där hittade han Oxsvanssoppan:-) Lagade till Maddes korvstroganoff med liten ändring bara - hade i både oxsvanssoppan och tomatsoppan:-D Betyget blev tyvärr lite si och så....vissa tyckte att det var helt ok och vissa ratade maten helt (sorry Madde)! Men jag försökte i alla fall:-D

Ungarna är i nån konstig period sen vi kom hem från semestern! Efter halva natten har vi sängen fullt av barn som ligger kors och tvärs och även på mig (Victor)! Så nattsömnen blir inte så där överdrivet bra...och till råga på allt så är de små devils änglarna uppe redan runt 5.30-6.00! De invaderar soffan och glor på tv så jag får i alla fall ta en dusch i lugn och ro:-D


Thor har bäddat ner sig på golvet:-D


Ett gäng i soffan:-D

Innan klockan var 8.00 hade jag hunnit duscha, klä på mig och sminka mig. Alice och Selina hade badat. frukosten var serverat mm Snacka om effektivitet:-D När vi är lediga!!!

Just ja, Selina, vår lugnaste unge, fick ett av sina sällsynta utbrott imorse! I normala fall är hon solskenen själv men när hon får ett utbrott så förvandlas hon till ett hemskt ilsket bi:-D



Hon skriker, hoppar och stampar. Hon är helt omottaglig mot all försök till en diskution så till slut fick jag bära ner henne till allrummet!
Det som är bra med Selina är ändå att hur explosiva hennes utbrott än må vara så går de över väldigt fort och hon kommer ALLTID och säger förlåt efteråt:-)


Jag hade missat några foton från resan....de kom inte med när jag tömde kameran efter resan men idag när jag tömde de nyaste fotona så kom de med:-D


Badkillen Thor:-D


Selina:-)


Nellie:-)


Nellie tränar:-)


Det där, högt uppe i luften, det var inget för veklingar kan jag lugnt säga:-D

Så hittills har jag faktiskt det mesta av håret kvar:-D:-D

Släng dig i väggen tuppen!

Våra barn har lärt sig att vakna före dig så du är överflödig numera *snark*


Jag hade dock gärna behållt dig då du lät mig få sova liiite längre på morgonen;-)


Höstlov!

Detta är jag just nu:



Höstlov i all ära men barnen har varit vakna från ca. 05.30 och nästan bokstavligen klättrat på väggarna idag!
Men ut vill de inte gå heller?! Jag måste hitta på lite olika aktiviteter åt oss de kommande dagarna för annars har jag inget hår kvar på skallen:-D
Några tips? Någon känd som okänd som känner sig manad till att hitta på nåt med mig kanske? Vi behöver komma uuuut!

Fast när jag tänker på Carola så känner jag att jag ska banne mig inte gnälla för hon har det riktigt jobbigt just nu;-)

Utmanad:-)

 

Jag har fått en rolig utmaning av Caroline som jag tänkte testa!



1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
"Med ett traktorkort eller ett körkort får du också köra moped klass 2. Har du fyllt..."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Dataskärmen

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Nåt på barnkanalen

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
14.08

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Dammsugaren 

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Imorse då jag och barnen gick till Ica.

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
Mina mail

8. Vad har du på dig?
Jeans, olivgrön tröja

9. Drömde du något inatt?
Minns inte

10. När skrattade du senast?
För ca. 10 min sedan

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
5st tavlor

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Hmm..

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Alltid roligt med lite knasiga frågor:-D

14. Vilken var den senaste film du såg?
Såg den sista Indiana Jones-filmen igår

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett stort hus, sommarställe utomlands, nya fina bilar, förnya våra kläder, en gemensam resa för alla nära o kära:-)
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag skärde mig själv som tonåring.....

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Se till att alla världens barn fick ett drägligt liv!

18. Tycker du om att dansa?
Dansa??? Har bara gjort när jag varit ordentligt full:-D

19. George Bush?
En föredetting

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Oj, har inga namn på lager längre:-D

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Jag drömmer om ett boende i nåt varmt land:-) Men vill ändå att barnen får växa upp i Sverige

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Gud? Vem är det?

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Jag vill att ALLA som känner sig manade svarar:-D


Påminnelse!

Ni har väl inte missat tävlingen jag har?? 


TÄVLING i samarbete med HEJ BABY!

Nu håller jag i min första tävling i samarbete med butiken Hej Baby och det är hela 4st som har chansen till att vinna en var sin presentkort á 250kr!



Jag tävlar hos tiobarnsmamma om en presentkort på 250kr från Hej Baby.


Tävlingsreglerna är enkla och alla kan vara med och tävla!

Titta in hos Hej Baby och kolla vad du skulle köpa för presentkortet om du vinner. Skriv in det i ett kommentar under detta tävlings-inlägg, Kopiera bild och kursiv text och publicera i din blogg, lämna direktlänken till ditt inlägg här.
Lämna namn, e-post och bloggadress.

Om du inte har en blogg: Välj hos Hej Baby vad du skulle köpa för presentkortet om du vinner och tipsa minst 3 vänner om tävlingen via e-post (använd bild och kursiv text) och skicka en kopia till mig ( [email protected] ) så jag ser att det är gjort!
Skriv här att du tipsat vänner.
Lämna namn och e-post.

Tävlingen avslutas Torsdagen den 11 november kl.12.00!

                             LYCKA TILL!


RSS 2.0