Lite om dagen.......

Jag gick in en stund mitt på dagen för att Thor skulle sova och jag skulle göra lite pannkakor åt barnen:-)
Vi kom ut igen till 15.00 och strax efter kom Peter och Kevin från jobbet och 2st tjejer från tv för en till intervju:-)
De filmade barnen som lekte och oss medans vi pratade lite mera ingående om programmet:-) Emmelie hann komma och visa sig precis innan tjejerna skulle åka.

Gitta kom strax efter de åkt och även Björn kom förbi och hälsade på:-) Efter en stund var Peter tvungen att åka tillbaka till jobbet. Senare dök även Renée, Ammie och Christine upp tätt följda av Anne-Lise och Jörgen:-)

Jag gick upp lite tidigare än vanligt för Alice och Oliver var så trötta. De tvärslocknade efter ett renande bad:-D

Alissa myser i vagnen


Olydiga pojkar som fick sitta och lugna ner sig en stund (Alice gör de sällskap bara för att bli fotad:-D)


Emmelies hund Baby


Lycka till imorgon bitti Annelie! Väntar otåligt på bilderna sen:-D

Ny vecka, nya tag!

Har  surat klart och känner att det är bara och ta nya tag så blir nog allt bra:-) Inget blir bättre av att gräva ner sig....Bättre att känna sig possitiv istället!

Satt ute igår som vanligt efter middagen, barnen fick äta korv m. bröd snabbt och enkelt:-D Peter var på jobbet hela eftermiddagen stackaren.
Gitta kom med sina goda pajer, blåbärspajer och rabarberpajer:-)
Även Annelie,hennes brorsdotter Hanna och barnen kom och hälsade på oss:-) Vi fikade och hade det bara allmänt trevligt medans vi tittade på grannarna Petri och Christine som satt upp sin nyköpta tält (med Ammies och Connys hjälp).
Det är härligt med dessa varma slappa dagar men vi längtar tills Peters semester börjar så vi kan hitta på små utflykter kanske:-D

Nu ska jag ta och konka ner Thor och vagnen då hiss-jäveln verkar vara trasig:-( Går ju inte att sitta inne för en sån saks skull.....Hoppas bara att de kommer och lagar den innan vi ska in igen!


Jäkla mens skit!

Jahapp, ingen lycka denna månad heller då:-( Mens-jäkeln kom som vanligt....punktlig också:-( Ska det vara så jäkla svårt att få till en liten bebis nu när vi verkligen planerar och ser fram emot det?? Jag menar, har ju inte haft några som helst problem med att bli gravid tidigare och då medans jag haft preventivmedel!!
Jag kanske börjar bli för gammal eller kanske mina ägg tagit slut *snyft* 
Eller så vill vi bara det för mycket så det blir nåt psykiskt spärr i kroppen.......vad vet jag......Är ändå ledsen och sur just idag:-(
Ser finns det säkert surfittor ( sorry men är som sagt sur idag)som läser det här och tycker att vi inte behöver skaffa flera barn men de har inget med det att göra, inte deras liv i så fall så fuck off!

...................................................................................................................................................

Annars så har jag och Gitta suttit ute med barnen idag och det var skönt i skuggan:-) Vi gjorde inte så mycket faktiskt.....satt på varsin sida av bänken och löste korsord medans barnen sprang runt:-D Slappt som bara den:-)
Gitta - Tack för att du finns och är min vän!!

Vilken middag!

Gitta hade verkligen ansträngt sig och gjort enormt god middag åt oss som vi åt ute på gården:-)

Förrätt med olika sorters korvar och skinkor, tomat och mozarella




Fyllda kycklingfiléer omlindade med bacon, smörstekta champinjoner och potatis


Plus att hon hade köpt dricka åt barnen, sån där färdig drink åt mig och Lapin kulta åt Peter! Sååå jävla gott var det!
Tusen miljoner tack min vän!!!

Kevin och Linnéa njuter av maten:-)


Barnen leker i solskyddet


Efter maten fikade vi och Paulina (Daniels halvsyster från mammas sida) och hennes sambo Pontus kom förbi:-)
De väntar sitt första barn i september (en pojke) och jag hade rotat fram en säck full av bebiskläder åt de som de kom och hämtade:-)
Satt ute rätt länge i det sköna svalkande kvällsluften tills det var dax att gå in halv nio och bada alla lurtgrisarna:-D

Middag idag?

Idag ska vi, hela familjen bli bjudna på middag av vår underbara vän Gitta:-) Det är en hemlis vad det blir men vi har ju bara fått massa gott av henne hittills så ser verkligen fram emot maten:-D
Nu fick i alla fall ungarna springa över till henne med kött-hammaren.....?
Spännande spännande:-D


Fick massa papper från dagis igår med information inför Thors dagis-start i augusti. De har ju olika informationsblad som ges till alla nya dagis-barn (har fått ett antal genom åren*s*) sen lite mera personligt blad med inskolnings-tider mm. Det roliga är att på det stora allmänna informationsbladet finns alltid någon bild på (byts ut när de förnyar bladet)
Och på det förra bladet fanns ett fint foto på Jennifer och Benny som gungar tillsammans när de var rätt små:-) Och nu på det nya bladet har de en bild på vår lilla Alice! :-D
Det måste vara nåt lite speciellt med våra gull-ungar:-D:-D

Helg igen:-)

Denna vecka har verkligen gått supersnabbt och nu är det helg igen:-) Nog för att jag är hemma hela tiden men härligt att ha gubben hemma också (fast han är tvungen att jobba ett par timmar idag*s*). En vecka kvar till hans semester och 3 veckor kvar till Öland *härligt*.
Vi grillade för oss själva igår eller Gitta var med oss men grillade inte och det var lugnt och skönt:-) Ammie och Conny med 2 av sina barn kom och grillade när vi var nästan klara..... Annelie M kom också och vi satt på gräsmattan allihopa och hade det bara slappt och trevligt:-D 

Annelie, Hanna (brorsdotter),Nora och Elias


Ammie, Conny och Gitta + barn


Stackars Jennifer lekte kull och ramlade så nu är hennes båda knän uppskrapade och hon går som en 90-åring:-D
Linnéa skulle sova hos en killkompis som bor 2 hus ifrån men kl.23.45 vaknade jag av att telefonen ringde om och om igen.....Då var det Linnéa som hade fått hemlängtan och bara måste komma hem;-)

Nä nu är det dax för lite frukost...

Ute på vift igår:-)

Igår gjorde jag och Gittan något vågat! Vi beslöt oss att åka buss till Eurostop med nästan alla våra barn!:-D
Anne-Lise tog med sig Selina, Victor och Alice i sin bil till Väsby och sen skulle vi mötas upp med de på Eurostop. De resterande barnen (Alissa, Sebbe, Tim, Linnéa, Jennifer , Benny, Oliver och Thor) fick åka buss med oss:-)
Det gick faktiskt relativt bra trots värmen och antalet barn......Och barnen gillade utflykten:-D

I väntan på buss


Sebbe roar Thor


Lekpaus på Eurostop




Efter utflykten satt vi ute och njöt av värmen och samlade på nya krafter:-) Jag gick upp en stund bara för att göra i ordning potatissallad inför kvällens grillning:-)
Vi grillade senare med Gitta, Anne-Lise och Jörgen och Annelie M kom senare och hälsade på:-)

 .....................................................................................................................................................................................

Ang. Vår eventuell medverkan på tv:n så ringde de oss igår igen och tackade så mycket för att de fick besöka oss mm:-)
De ville ha med oss!!! Nu måste vi ta det slutgilltiga beslutet....Vill vi?.....Vill vi inte?.....Ja det är ju frågan det??
Jag vill nog....barnen lika så.....Peter nja..... Tycker att det kunde bli en härlig upplevelse speciellt för barnen:-) De skulle få göra roliga saker som vi nog inte skulle göra annars tror jag......
Fortsättning följer;-)

......................................................................................................................................................................................

Idag kom en gammal väninna/granne Linda förbi och hälsade på:-) Vi åt frukost och gick ut på gården efteråt och mötte upp Gitta..... Fikade och tampades med bråkiga barn som nog lider lite av värmen tror jag!
Gitta hade jordgubbar med sig och de gick ju åt fort må ni tro:-D
Nu ska jag förbereda för dagens grillning:-)
Fikade

Fästingar, tv mm

Nu har vår fästing-säsong startat! Hittade 2st på Victor igår, en på höften och en på huvudet *jäkla äckliga småkryp*
Jag har i alla fall vant mig nu att plocka bort dessa hemska djur:-D



Vi var ute nästan hela dagen igår:-) Förmiddagen satt vi ute med Gitta, Ammie och barnen.
 Gick in en stund så att Thor fick sova och jag hann baka muffins och förbereda middagen lite.
Sen gick vi ut igen:-) Kl. 15.15 kom 2st trevliga tjejer från tv 4 och hälsade på....Det handlade om att om vi ev. skulle vilja vara med i säsong 2! Vi pratade lite med de och de pratade lite med barnen och tog en liten filmsnutt på hela familjen:-)
Frågan är om man skulle palla att bli filmad 3 dagar/v i 10 veckor?? Äsch, vi får ta oss en ordentlig funderare;-) In och göra middagen åt alla de hungriga och sen ut igen:-D
Alice och Oliver han somna ca 5 min innan vi var klara att gå ut igen så det blev lite surt att få upp de:-D Men sova kl.18 det går inte! Då skulle man ha 2st vildar uppe halva natten:-D

Selina och Victor äter kaka


Jennifer ute och går med Thor



Annelie E med Alissa

Oväntat besök mm

Igår fick vi väldigt trevligt oväntat besök! Min gamla vän Annelie E som flyttade från oss för 1 år sedan kom på besök med sina 2 äldsta söner Christoffer och Philip:-)
De kom strax före 14 och vi satt ute på gården med Gitta, Renée och alla barnen och bara pratade massa goja och hade trevligt:-) Vi beslöt oss om att Gitta med barnen skulle äta hos oss och även Annelie med sönerna så det blev fullt hus:-D
Vi gjorde pannkakor a la Gitta special med kanel i ( skit-gott) och de gick åt fort:-D Medans jag stekte pannkisarna gjorde Gitta en nu sats (dubbel) aji (stark chilensisk sås)åt oss, tusen tack för det gumman;-)
Gitta hade under dagen hunnit baka nya blåbär/hallon-pajer på Linnéas beställning så det tog vi med oss ut efter maten:-) Vi blev många ute då min mamma och syrra kom och Renée och Emmelie var ute de med!
Det var tråkigt att till slut säga hejdå till Annelie när hon var tvungen att åka den långa vägen hem:-( Men hoppas på ett nytt besök inom kort som hon lovade så vi får träffa hennes yngre barn med;-)

Nu är det uteliv som gäller, barnen börjar bli rastlösa:-D

Dagens bilder mm

Så där ja, nu har vi haft några sköna timmar ute på gården med Gitta, Renée och barnen:-) Är inne så Thor får sova i lugn och ro innan vi går ut igen.....

Renée


Gitta och Alissa


Oj, även jag fastnade tydligen på kort:-D


Jennifer och Bella


Benny bus


Tim


Sebastian


Alice (som vägrade att låta bli grimaserna) och Thor


Linnéa



Lite gnäll..... Jag fattar inte varför folk som bara måste ljuga om saker jämt inte ens kan hålla reda på vad de har ljugit om?! En bekant kom förbi oss på gården och h*n ljuger så uppenbart om det mesta! Varför?? Vad har man för problem om man måste ljuga jämt?? Jag fattar inte det riktigt?
Sen när man frågar om saker som h*n sagt några dagar/veckor innan så är historien annorlunda idag...inga siffror mm stämmer med de tidigare osv....
Jag menar har man tex bokat en resa till Disneyland Paris för 2 vuxna och 1 barn med flyg,hotell inne på Disneyland och inträde för 4 dygn och allt ska vara betalt redan enl. h*n så lär man ju veta vilken dag man ska resa!! Men nä seru inte h*n! H'n trodde de skulle åka runt xx/8!
Sen för några veckor sen skulle hela resan kosta 4000kr totalt fast vi flera stycken sa att det var omöjligt att få sån resa billigt!! Nu när vi frågade igen så kostade resan 3000kr/vuxen och barn-priset visste h*n inte!!
Sen är det annat ljugeri med h*n också men orkar inte gå djupare in i det ......
Nä, ljugande människor har inget att hämta hos mig, trots att det är de som måste ha seriösa problem!
Men kan bara inte låta bli att irritera mig på de....

Härligt med sol och värme:-)

Så underbart nu när sommarvärmen har kommit:-) Man är utomhus dagarna i ända och barnen njuter och leker runt:-)
Var ute igår både förmiddagen och eftermiddagen. Umgicks med Gitta och även min syster och mamma satt ute med oss en stund:-) Fick mina ögonbrun plockade av syrran som kan det där mycket bättre än jag (utbildad kosmetolog som hon är). Har frossat i de goda pajerna (blåbär/hallonpaj, persikopaj och exotiska frukterpaj) som Gitta har bakat:-D
Igår kväll åt jag, Peter och Kevin upp den super duper-goda tacospajen som vi fick av Gitta igår! Så nu har vi erbjudit denna underbara tjej att flytta till oss:-D:-D Hon är inte bara en underbar vän och människa utan även en duktig kock/bakerska:-)

Nu är vi på väg ut igen för att umgås med goda vänner och se barnen stoja med varandra:-)
Ha en bra dag och njut av värmen;-)

Helgens pravader:-)

Ja ja, jag vet att jag är dålig på att uppdatera bloggen på helgerna:-D Tiden räcker inte till alltid:-)

Vi har haft en bra midsommar-helg! 2 minimala skurar under hela helgen:-)
Har varit ute mycket, umgåts med Gitta, ätit (läs frossat)hennes goda pajer mm:-)
Igår vågade  vi oss ut och grilla trots att det såg ut att kunna bli ett riktigt oväder! Och tur för oss så kom inte ovädret utan bara passerade oss:-)

Fick fina blommor av gubben min:-) (jag vet, vasen passar inte till...)


Jennifer och Selina leker medans de väntar på frukost


Alice i väntan på frukost


Victor och Oliver passar på att leka bland allt skrot på balkongen (pappa håller på att rensar...)


Trött Peter med Thor, även de i väntan på frukost:-)


Och så Benny, den enda ungen som sitter vid bordet och väntar:-D


Middagslur för Peter och Oliver


Gitta på midsommarafton vid grillningen


Grannen Björn kom och umgicks med oss ute igår:-)


Igårkvällen och midsommar

Ja som sagt så tog vi en premiär-tur med vår buss igår då vi åkte hem till Mikaela som hade 16-års kalas:-)
Bussen har varit avställd hela vintersäsongen så ungarna var överlyckliga för att få åka i den igen:-D
Det var rätt mycket folk hos Mickis när vi anlände dit (de bor ute på landet ca 30min från Märsta) och var lite trångt då alla var inomhus pga regnet......men ungarna stojade runt som om de hade varit där många gånger tidigare, vilket de inte har:-) Vi blev bjudna på tacos, tårta, godis mm:-) När de flesta hade åkt hem satt vi vuxna och bara snackade ditt som datt och barnen lekte med 3-veckors kattungar och hundarna:-)
Det var jätte-tråkigt att det var så dåligt väder att barnen inte kunde bada i poolen.....Men vi kommer att åka dit när vädret blir bättre:-) Då kommer tjejerna även få se Mickis hästar :-)
Det blev rätt sent och vi kom hem först närmare 22 så det var typ raka vägen i säng för alla!

Idag är det då Midsommar! Och vädret är ostadigt som det oftast är på midsommarn:-( MEN, det regnar inte ännu så vi går nog ut med några vänner och grillar ändå:-)

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA!!

Sjukt igen

Nu är lilla Thor sjuk igen, stackaren:-( Han har inte varit riktigt sig själv de senaste dagarna och igår ville han inte äta nåt och verkade ha lite ont i örat. Gick till läkaren idag och visst, dubbelsidig öroninflamation och halsfluss, igen!
3:e gången sen mars:-( Tur i oturen är att han verkar inte få så där hysteriskt ont som vissa får vid öroninflamation....fast då märks det senare ifs.....
Men men, penicilin gör ju susen rätt fort:-)

Efter läkaren gick vi (Gitta+barnen) till centrum och handlade....Vi ska hem till Mikaela (Peters dotter) som har sweet sixteen-party idag:-) Synd att det regnar bara för de kan inte barnen bada i hennes pool.....

Thor igår


Alla våra barn (förrutom Kevin) och Gittas barn samlade


Bilder mm

Blogg.se strula igår och kunde inte skriva några inlägg:-(
Det här inlägget skrev jag igår....

Vi var ute igår kväll och njöt av det sköna vädret:-)

En duktig storebror Oliver som försöker hjälpa sin lillebror Thor med dojan:-)
Och så linslusen Linnéa:-D


Selina


Jennifer


Victor vill bli sminkad


Thor likaså:-D


Selina leker

Sol, sol ,sol...

Idag har vi fint väder igen:-) Lämnade dagisbarnen till 9 (de övriga har sommarlov) och gick till Ica och postade ett antal Tradera-paket.... De yngre barnen är på dagis nästa vecka ut innan deras sommarlov börjar och de större får nu lite mera tid med mig:-) Vi var ute i solen hela förmiddagen med Ammie, Renée och Gitta+barnen.....

Igår eftermiddag hade gulliga Gitta gjort skitgoda räkpajer åt mig!! Supersnällt och gott!!

Vi har fått en förfrågan om att ev. medverka i programmet "Familjen Annorlunda"!! Jag gillade serien enormt mycket och tycker att det är en bra serie som tar upp det possitiva med en stor familj! Skulle själv kunna tänka mig att medverka och barnen också.....men Peter är inte intresserad:-( Förstår ändå honom då han får redan höra kliringar från jobbakompisar mm men tycker ändå att det är bra att visa den "vanliga" svennen att livet är inte så annorlunda bara för att man har många barn!

Har nu räknat att det är 31 dagar kvar till Öland-resan!! Fan vad tiden går fort:-D

Nu blir det matlagning och sen går vi ut en stund igen;-)


En ny vecka, nya utmaningar:-)

Kevin valde att följa med Peter till jobbet idag igen:-)
Jag hade en smått kaos-artad morgon då alla barnen bråkade med varandra! Till slut klädde jag på allihopa och gick ut med de! Och fasiken vad skönt det var att komma ut:-D Och det regnade inte *halleluja*!
Renée kom ut med sina 2 barn och grannen Ammie kom och även Annelie kom förbi oss på sin väg hem från jobbet:-) Riktigt trevligt:-)
Ungarna lekte av sig ordentlig .De lekte i sandlådan, de gungade, de cyklade, de letade efter sniglar mm:-D Och vi kärringar satt och drack go kaffe:-D Även solen kikade fram i korta stunder:-)
Nu är vi inne igen och Thor och Oliver sover och de andra myser framför en film:-) Själv försöker jag få tummen ur ärslet och ta itu med de dagliga tråkigare saker som disken och dammsugning:-D

Söndagafton

Förlåt om jag är tjatig men detta regnande är så deprimerande! Man blir alldeles rastlös i själen av att vara instängd:-(
Hade en trevlig stund hos Gitta där hennes bror Thomas demonstrerade grejer från GNLD international (med hälsoprodukter och rengöringsmedel +hudvård). Jag var rätt skeptisk innan demot men måste faktiskt erkänna att det var väldigt intressant och även om jag inte köpte nåt just nu så kommer jag att läsa mera om vissa varor för framtida beställning:-)

Peter hade under tiden varit ute i regnet och grillat med kidsen:-D Många grannar tycker nog att han är helt kokko i huvet men "det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder" :-D

Förra sommare hade vi + 2 grannfamiljer bestämt oss för att grilla på min födelsedag. Den dagen började molnigt för att utvecklas till det värsta åskvädret för året! Vi väntade tålamodigt på att åskvädret skulle dra vidare så att vi kunde börja grilla.....För grilla det skulle vi banne oss:-D När solen tittade fram trodde vi att det var fritt fram och började ta fram grillarna mm bara för att det inom några minuter började regna igen! Åskvädret återvände! Fram med partytältet snabbt som attan och så fortsatte vi grilla i ösregnet och åskan! Det blixtrade här och där.... När alla satt och åt hördes det helt plötsligt det värsta smällen jag varit med om! Strax efter luktade det bränt överallt! Det bara dånade i öronen på alla och barnen blev livrädda! Blixten slog ned i ett träd ca. 30 meter ifrån oss! Trädet som var jättestort klövs av! Shit vilken upplevelse det var! Inte alla som grillar ute mitt i ett stort åskväder tror jag (ja, vi är galna) :-D Men sen kom solen och det blev kanonväder resten av dagen:-)

Nu kommer min mor och syster som ska färga mina ögonbryn;-)


Mera regn:-(

Nu känns det som att hela helgen har regnat bort:-( Såå tråkigt, när fan blir det sommar egentligen!?

Igår kväll fick vi besök av Anne-Lise och Jörgen vilket var trevligt:-) Ungarna älskar de så de blev jätteglada:-)

Idag har vi fortsatt med städningen hemma vilket är ju bra att få gjort ibland:-D
Peter har lovat barnen att grilla korv ute oavsätt väder*hualigan*!
Kl. 15 ska jag till Gitta med Thor, hennes bror har nån homeparty med hälsoprodukter mm. Medans jag är där går Peter ut med barnen och grillar (skönt att jag slipper*S*).

Ha en trevlig fortsatt söndag:-)

Städning, bilder....

Bilder på bröllopstårtan:-)

Understa tårtan


Mellan tårtan


Översta tårtan


Helheten



Dagen har jag ägnat åt städning! Började med lill-toan (där även småbarnens skor,jackor och regnkläderna är) och packade äntligen ner alla vinterkläder (5st stora svarta sopsäckar fulla). Fortsatte att städa i Alices och Olivers rum för att till sist ta itu med Kevins och Bennys rum..... Det jobbigaste med att bo trångt är att man har så svårt till slut med att hitta plats åt alla bra-ha-saker!
Vore skönt att på nåt vis få tid och ork till att måla om väggarna i pojkarnas rum och köket för nu ser det förjävligt ut (ner-rivna tapeter o spacklade väggar)......
Nån gång i framtiden kanske........

Sommarlov

Första dagen av barnens sommarlov och regn som vanligt..... Kevin åkte med Peter till jobbet idag så ingen sovmorgon för honom inte! Jag gick upp rätt tidigt då jag hade lite smådetaljer kvar att göra på bröllopstårtorna....
Gitta kom över för att hjälpa till:-)
Jag var även "tvungen" att baka chokladmuffins då det blev dajmmousse kvar och det är så gott att ha det på muffinsen:-D Blivande brudparet kom strax efter 11 och hämtade tårtorna....Jag vill passa på att önska MIA OCH MICKE en underbar bröllopsdag imorgon!!!

Hoppas att ni blev nöjda med tårtorna, de är gjorda med lite extra kärlek bara för er:-D

När tårtorna var hämtade och muffinsen klara så gick vi ut med barnen, måste passa på innan regnet kommer:-)
Sen kl. 8.30 har det borrats riktigt högljutt i en grannlägenhet så det var skönt att få slippa det med!
Efter en timme ute kom då regnet rätt lagom eftersom Thor skulle ändå in och sova....
Har ingen aning om vad vi ska äta idag.......eller var det kyckling jag hade lovat laga *rotar i minnesbanken* Tror det....:-)
Har ont i kroppen efter allt arbete med tårtorna, det tär på axlarna och ryggen min men men ett varmt bad ikväll kanske hjälper lite:-)

Det var ju säsongsavslut av "Greys Anatomi" i onsdags och fy fasiken vilket avsnitt!! Hur ska man klara sig utan den serien hela sommaren??
Såg även på en norsk serie i onsdags "norska barnmorskorna" och sånt gillar jag att titta på:-)


Bilder från igår

Några bilder från avslutningen mm:-)


Trötta gänget:-D Jag, Anne-Lise, Emmelie + barn



Benny


Jennifer


Thor på promenad


Thor och Oliver gungar. Kevin, Selina och Jennifer stojar


Jennifer, Victor, Alice och Oliver leker med brädor från bygget


De byggde:


Och till sist bild på studenttårtan (2st likadana)


Ovanför


Skolavslutning

Vaknade kl.6.19.......och då har min väckarklocka (mobilen) ringt i 19 minuter!!! Var helt groggy och huvudvärk hade jag...Kändes som om jag hade varit på världens suparpary igår:-(  Höll på med dessa (förbaskade) studenttårtor till kl.01... Gjorde även en jordgubbstårta till barnen och en kladdkaka som Kevin skulle ha med sig till skolan. Slet som ett djur och därav morgonens "baksmälla".

Kl. 8.40 möttes vi upp med Anne-Lise och Gittan & co för att tillsammans traska vidare till skolan.....
Det var samling på skolgården kl. 9 och det var lite diverse uppträdanden och rektorns urtråkiga, alldeles för långa tal.
Efter en timme var det äntligen slut och vi samlade ihop barnen för hemfärden:-)

Peter stannade ute med alla medans jag gick upp för att göra kaffe och saft för fikat.....

Vi hade en jättetrevlig fika-stund med många grannar och mycket gott att äta (3st tårtor, morotskakor och div. småkakor).
Även min syster med sin dotter Denise kom :-)
Peter var tvungen att åka och jobba kl.13 och tog med sig Kevin.
Systeryster följde med mig hem efter fikat och vi fick umgås lite på tu man hand (+9 barn) :-D Lyckades även hinna göra resten av rosorna och bladen till imorgondagens bröllopstårta:-)
Nu har barnen fått korv med bröd och vi går ut igen...... Runt kl.18 kommer de som ska ha studenttårtorna (bilder kommer, orkar inte tömma kameran nu) och kl.19 ska jag passa Gittas barn en kort stund.....

Hade hoppats på att Daniel skulle komma och säga hej och fika med oss idag men han har inte hört av sig fast jag messade till honom igår:-( :-( 

Funderingar mm

En ny mindre trevlig (syftar på vädret då)dag idag och mitt bakande har fortsatt:-) Hade Gitta och Ammie som sällskap och jag har hunnit åstakomma 3st tårtbottnar och ett antal marsipanrosor plus lite andra decorationer:-)

Hade det sista utvecklingssamtalet imorse, med Oliver. Det gick väl bra fast Oliver var mera intresserad av lastbilarna han såg utanför fönstret än frökens frågor:-D Är man 2år så är man:-)

Hade även tid för Kevin kl.14 på vårdcentralen för stygnborttagning och det gick bra fast han kommer att få ett mindre fint ärr på knät....


Läste på en blogg (Carola känn dig träffad:-D) att det kommer att bli en ny säsong av "familjen annorlunda"!!
Jätteroligt tycker jag och hoppas verkligen att de hittar bra familjer till programmet:-)
Trots att tv alltid lyckas kränga på verkligheten lite så tycker jag att det är bra med denna program! Folk tror så jäkla mycket negativt så fort de hör att nån har jätte många barn och många har så konstiga, sjuka förutfattade meningar om såna som skiljer sig lite från en "vanlig svenne-familj"!

Det är inte så himla "annorlunda" egentligen tycker jag..... Vi har ju många barn men vi ser oss inte annorlunda på något vis! Bara stolthet över våra härliga skara av barn:-)
När första säsongen av "familjen annorlunda" gick på tv var det många (speciellt Peters arbetskompisar) som frågade varför vi inte var med:-D Ja det skulle vara kul att se tv-teamet trängas med oss i en redan trång lägenhet:-D Kaotiskt värre:-):-)
Fast de skulle ju kunna sponsra oss med ett hus*kliar på hjärncellerna* :-D (skämtar!!)

Imorgon är det skolavslutning och jag har beställt fint väder så ni vet! Fikafest efteråt med massa godsaker åt alla:-)

Måste bara tacka vår goa granntjej Jeanina som var såå himla snäll och hjälpte mig med dagishämtningen då jag var till vc med Kevin! Jeanina, tusen tack!!

Bak, utvecklingssamtaler, läkare mm

Blev så jäkla sugen på något gott igår så jag var "bara tvungen" att göra Gittas goa äppelpaj att ta med mig ut på gården efter middan:-D Messade Annelie M och frestade ut henne med:-)

När hela huset sov fortsatte jag med mina tårt-decorationer. Höll på i 2 timmar till kl. 24 *jäsp*

Imorse fick jag lov att boka en läkartid åt Selina som har fått urinvägsinfektion åter igen! Stressade iväg till dagis för att hinna till doktorn kl. 9.30. Och visst hade hon uvi så medicinering igen då.....

Gitta kom hem till mig och vi fikade medans jag passade på att baka 2st tårtbottnar.....bara 3st kvar att baka:-)

13.30 hade jag utvecklingsamtal med Alice och det gick bara bra:-) Imorgon är det Olivers tur kl. 9.30.
Gitta var snäll och stannade hemma hos oss under tiden så jag kunde låta Thor vara kvar och sova klart! Tack gumman:-)
Nu har jag maten (makaronilåda) i ugnen och sen ska jag och Kevin stressa iväg kl. 16.45 till hans utvecklingsamtal....
Sen är alla samtalen klara *pjuh*

Det blir hektiskt fram till fredag då jag ska baka till vår egna gårdsavslutningsfika (som vi alltid håller för barnen ute på gården efter skolavslutningen)på torsdag, jag ska ha student-tårtorna klara för avhämtning på tors eftermiddag, jag ska ha bröllopstårtan klar till fredag förmiddag! Hektiskt men roligt:-)

Nu ska vi käka bye bye;-)

Nya bilder mm

Först lite kort från vår besök på Valstadagen:-)

Jennifer hoppar


Victor hoppar


Selina hoppar


Benny hoppar


Victor snickrar en fågelholk


Även Linnea ville snickra


Barnen köar till fiskedammen


Jennifer åker linbana


Selina och Peter åker linbana


Benny


Gitta åker linbana


Även jag ville testa linbanan


Trött Oliver på väg hem


Kevin


              * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Igår var det en "depp"-dag:-(  Vet inte varför men jag var allmänt down igår.... trött, frusen och bara blaha.
Var ute med barnen både på förmiddagen och eftermiddagen och Annelie M och Viktoria hälsade på vilket var trevligt som vanligt:-)

Idag känns det dock bättre.....har varit ute med Gitta, Anne-Lise och barnen på förmiddan och även hunnit pyla lite lite tårt-decorationer, wihii:-D
Nu är det full rulle igen och ska väl orka fixa lite middag;-)

Min systeryster kommer på onsdag!! Hon stannar en längre stund nu när hn är arbetslös igen......Alltid lika kul att få umgås med henne:-)

Lite uppdatering

Igår eftermiddag var det då Linnéas tur att spy:-(  Hon spydde inga större mängder och mådde bättre på kvällen.....
Idag har ingen spytt!! Jippiii!!  Hoppas att kräkeriet är slut nu *peppar peppar*

Idag var vi på Valstadagen som anordnas varje år :-) Ungarna tycker att det är kul med alla stånden, hoppborg mm
Tyvärr så kom det inga hästar så ingen ponnyridning för tjejerna:-(

På sen eftermiddagen var vi ute en stund med de trötta barnen och Annelie M kom med sina barn:-)

Nu har jag gjort varma mackor åt Peter och Kevin.....Själv ska jag börja "jobba" med tårtdecorationer nu;-)

Arg

Inte jag då men Thor är arg som ett bi! Stackars pojke får ju inte leka i frusen hela tiden:-(
Och han som tycker att det är det roligaste som finns just nu! Mamma dum......:-D

Selina undrade här om dagen: Finns det mycket ölÖland???
Ja ni......vad svarar man på det:-D:-D

De är ju så goa barnen:-)

Sovmorgon

Idag lät jag alla barnen få sovmorgon:-) Gick själv upp kl.6 som vanligt och la mig i ett varmt bad. Benny kom
upp strax efter, bra utvilad eftersom han hade sovit sen 18.30 igår kväll:-) Benny mår bra igen( han spydde bara 1 gång) och började tjata om frukost:-D
En efter en vaknade de små änglarna till slut och ville ha frukost (jag som tänkte ta det lugnt imorse)! Ville att alla skulle stanna hemma idag men Kevin ville absolut gå till skolan så det fick han göra till slut:-)
Nu har vi ätit, barnen kollar på tv och leker och jag tar mig en stund vid datan:-)

Kollar runt lite på Hemnet och drömmer mig bort.......Hittar så många fina stora hus där (jag måste ha tålamod, I know)!
Snart så......snart så......

Kolla in detta hus!!! Oh my god! Nån som vill dela den med oss;-)
(Hoppas att länken funkar)

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/93391

Ett enormt hus på 578kvm med en 6:a , en 7:a , en 2:a och en 1:a  pool mm:-D

Inte ropa hej.....

Man ska aldrig ropa hej i förskott!!
Har precis torkat upp spyor efter Benny:-(:-(
Ja happ, då är det bara jag, Kevin och Linnéa kvar då.......Hoppas att vi slipper.......

Blää middag idag

Det börjar bli dax för en ny storhandling så idag fick jag ta av det lilla som fanns kvar i frysen.
Stekte hod dogs åt barnen och bratwurst åt mig och gubben, makaroner till det......
Ingen höjdare alls för min del......Gillar inte alls makaroner (värst med snabbmakaroner som vi åt idag) men lyckades få
i mig lite ändå *urk*
Alice har slocknat på köksgolvet och Victor på kökssoffan:-D De får väl äta om en liten stund:-)

Glömde ju berätta att jag fick en blombukett av älsklingen igår;-)

Reeegn..........

Tråkväder så det slår!! Ena dagen är det skitvarmt och andra dagen fryser man häcken av sig *brrr*
Jennifer stannade hemma idag och Gitta (med Tim och Alissa) och Lotta med sina tjejer kom över på en fika:-)

Jag har 2 olika tårtbeställningar till nästa vecka, student-tårtor och bröllopstårtor och kände att det var hög tid för mig att börja göra decorationer..... Så idag har jag börjat modellera bruden till brudparet:-) Är inte duktig på att modellera människor men tycker att det går rätt bra än så länge:-) Vi får väl se hur färdiga resultatet blir:-D

Alla mår bra igen vilket är skönt:-) (bara det håller i sig också!)

Mera spyor:-(

Hade ingen rolig dag igår.......Såg fram emot att Peter skulle komma hem från jobbet. Hade planerat att "rymma" en stund och gå över till mamma men det sket sig:-( Peter blev dålig på vägen hem och började spy! Han kom hem och fortsatte att spy som en gris:-( Då klädde jag på alla barnen och gick ut med de! Det var faktiskt riktigt skönt att få lite frisk luft och barnen uppskattade alla vattenpölarna:-D
Tvättade av barnen när vi kom in och så var det läggdags för de. Peter var som en urvriden svamp och sov mellan toabesöken (stackaren!). Jag vet inte hur många gånger jag skurade i badrummet med klorin!
Till slut sov alla och jag bäddade ner mig i soffan och såg på House.
På natten kom Jennifer upp och spydde ner vardagsrumsgolvet! Gjorde rent golvet och henne och bäddade ner henne i sängen med hinken bredvid..... Hon kom upp 2 gånger till i runt 5 och spydde:-( Skurade ännu mera.... Känner mig allt annat än utvilad idag men Jennifer är mycket bättre nu i alla fall:-) Peter åkte till jobbet då han hade nåt som var tvunget att fixas men han kommer hem tidigare.....
Kl. 13 ska jag upp till sköterskan med Kevin för att lägga om såret......
HATAR magsjuka!!!

Dessa förbaskade barn

Dessa barn som kan ibland verkligen lyckas driva sin stackars mamma till vanvett!!
Man är snäll och bakar lite rabarberpaj åt de.....Man städar efter de.....man gör tusen andra saker för de....
Nog fan bråkas de så in i norden, det trotsas (2st 2-åringar är inte alltid så lätt), det görs hyss så fort man vänder ryggen till mm! Idag har barnen varit i sitt absoluta esse och jag har nästan slitit av allt mitt hår!

                           

Det räcker inte alltid med att räkna till 10 ........ 10 000 kanske:-D



Friska igen

Inga andra barn blev sjuka och de som var dåliga är sig själva igen, med råge må jag säga:-D Har dagisbarnen hemma idag för säkerhets skull och de leker så fint tillsammans (mamma,pappa,lillebror,lillasyster-leken).
Synd att vädret blivit sämre igen:-( Men nu får man lite mer gjort hemma istället (kanske...):-D

Emmelie fick hem sin (hela familjens)lilla gulleplutt Baby (chihuahua-tik) som varit hos uppfödaren under tiden hon fått sin första kull!! Så vi alla har saknat denna lilla söta hund:-) Men nu är hon hemma igen:-D

Nu verkar barnen ha fått ett litet "familje-kris"......

Kalas och kalas och spyor och skador.....

Det har varit en härlig helg:-) I lördags firade vi ju Victor och hade det såå trevligt!
Igår var vi ute nästa hela dagen, från morgon till kväll......Jag var inne 1,5 timme när jag gjorde 2st tårtor åt Amanda som hade sin kalas:-) Alla njöt av värmen och vi hade det trevligt på Amandas kalas:-) Impuls-grillade ute då det kändes så tråkigt att behöva gå in och laga mat:-D Jennifer tillbringade hela sin dag med sin kompis Nora och Anneli M kom senare på kvällen med Jennifer:-)

Under natten började Selina småspy!! Hon spydde några gånger men bara små mängder.... Kl. 6 vaknar jag och hör Thor låta konstigt.....Går till honom och ser att även han har spytt lite grann! Tar upp Thor och byter på honom och sängen hans, sen somnar han om direkt......

Går in i badrummet för att ta en dusch innan alla vaknar men hinner inte så långt när Victor kommer upp och har spytt:-(
Han spyr lite slem och vätska några gånger.....

Duschar snabbt och beslutar att behålla alla barnen hemma idag. Selina och Victor spydde inget mer men fick lite diarré istället (mest Victor), Thor har bara varit matt inget mera. Vet inte riktigt vad de har råkat ut för....kanske värmen och allt sött under helgen som satt sina spår. Det lilla de spytt har inte luktat som kräksjuke-spyor och de har inte spytt stora mängder heller....?
Hur som helst så gick vi ut på gården på förmiddagen (bäst att passa på när det inte finns andra barn ute då) och Ammie gjorde oss sällskap:-) Hann knappt ut när Victor hade bajsat igen (han fick dock snällt ha blöja på sig)och jag höll på att byta på honom när jag hör att Kevin ramlar när han åker på sina roller blades! Ammie går och hjälper honom och det visar sig att han har fått ett riktigt fult sår på ena knät:-(  Hon åker upp til vårdcentralen med Kevin som har rejält ont! De fick sy med 5 stygn! Tydligen var det micromillimeter ifrån att senledbandet gick av!! Jäkla tur hade han med andra ord!!
Fy fan vilken förmiddag!!

Kevin får snällt stanna hemma till onsdag när vi har återbesök på vc......

Ibland undrar jag verkligen (mer än vanligt)hur fan min granne mitt emot fungerar!?!
Hennes ena son skulle komfirmera sig i söndags och de skulle få massa besök under lör-sön. I fredags frågade hon om hon fick ställa in en 10 liters kastrull i min kyl lör till sön.....  Ja, sa jag....vet inte om det finns plats då jag själv skulle få plats med 3st tårtor!! Tittade efter och sa till slut att det gick nog bra.
I lördags kom då kastrullen. Efter en timme knackade hon på dörrn och hade en megastor bunke med kyckling som hon ville ställa i mitt kyl!! Nej du sa jag, har ingen plats, har ju mina tårtor där (idiot)! Då börjar hon med sitt vanliga tal: jag har fullt i mitt kyl, måste få in det här i kylen, vad ska jag göra nu då med mm mm.
Jag sa bara: Men JAG HAR INTE PLATS! Jag har också saker i min kylskåp FAKTISKT! ! (Vi har 2 kylskåp - en halva som hör till lägenheten och en stor som vi köpt pga att vi är faktiskt många i familjen).
Då säger hon: Ja men då kommer jag över med grejer ikväll när dina tårtor är uppätna! Eh, kiss my ass sa jag tyst i huvet! Högt sa jag att det får vi se eftersom jag faktiskt skulle göra 2st tårtor på kvällen!
När vi är ute på gården och har kalasat en stund så ropar hon från balkongen - Kom upp , jag lämnar grejerna nu!!
Nähä du sa jag då!! Vi har faktiskt kalas nu! Tänker inte gå ifrån gästerna bara för att du tycker det!
Sen hörde jag inget mer från henne först hon på söndag morgon hämtade sin j***a kastrull!
Att folk har så svårt att fatta! Ja, vi har en extra kyl, visst men vi behöver det för att få plats med all mat som behövs när man är 11 personer!!  Tänk om jag knackade på hennes dörr med några av barnen - Hej, vi får gäster och de här barnen får inte plats just nu så tänkte låna lite utrymme av dig från lör - sön! Det går väl bra? Kan hända att jag måste lämna ett par ungar till men det går väl bra, du har ju plats!  Samma princip typ;-)

Färdig gnällt för stunden......måste göra lite nytta med:-D

RSS 2.0