Äkta vaniljglass

    ÄKTA VANILJGLASS


4 st      ägg
4 dl      grädde
1 dl      siktat florsocker
1 st      vaniljstång


Dela vaniljstången på längden i lite strösocker och skrapa ur fröna.
Dela äggen noga i vitor och gulor (var noga med att det inte kommer med någon gula bland vitorna).
Vispa det siktade florsockret tillsammans med gulorna till fluffigt vitt.
Blanda sedan ner vaniljfröna och sockret.
Vispa vitorna till ett fast skum i en egen bunke.
Vispa grädden fast och fin i en egen bunke.
Vänd ner grädden i äggulesmeten och sist går allt ner i äggvitorna genom att vändas ner med hjälp av en slickepott.
Lägg i en form i frysen. Ta ut formen några gånger och rör om innan den fryst till ordentligt. för att få så fin konsistens som möjligt på glassen.
Glassen behöver minst 3 timmar på sig att frysa till.


Vaniljglass med bär och vitchoklad:-)

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack snâlla för receptet

2011-02-02 @ 14:03:40
Postat av: Carola

Om man vill göra chokladglass kan man använda florsocker med chokladsmak och utesluta vaniljstången. Blir lite extra god om man blandar ner lite minimarshmallows.

2011-02-02 @ 14:41:43
Postat av: Frida H

Åh, så gott!! Det ska jag göra!! Kul att lära sig att göra utantill då man blir sugen på glass!

2011-02-02 @ 16:24:51
URL: http://livingdeluxe.blogg.se/
Postat av: norre

om man vill ta vanillinsocker istället för stång har du någon aning om hur mycket man ska ta?

2011-02-02 @ 18:17:41
Postat av: Jacquline Vissing

Det ser onekligen väldigt gott ut!!! :)



Vilken härlig familj ni verkar vara! :)

2011-02-02 @ 19:32:29
Postat av: kim

Hej Mirka!! Vilken super man du har som åker iväg å handlar mitt inatten!!! Du har verkligen haft tur... Tack för den goa receptet som kakan Ska baka den när jag får äta igen!!



Hoppas att barnen blir friska snart.'Kram Kim

2011-02-02 @ 19:46:13
Postat av: ellebelle

Ser grymt gott ut! :P

2011-02-04 @ 17:30:51
URL: http://sweetellebelles.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0