Saffranskaka med vitchoklad på
SAFFRANSKAKA MED VITCHOKLAD
200 g smör
2 frp saffran
2 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
100 g vitchoklad
Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Om du har en mortel: Stöt saffranet, gärna tillsammans med lite socker, i din mortel. Det gör att saffranet blir mer finfördelat, men har man ingen mortel så kan man strunta i det.
Vispa ägg och socker så det blir vitt och poröst, gärna med elvisp.
Vispa ner saffran, bakpulver och mjölk.
Tillsätt och sist vetemjöl och det smälta matfettet och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den på ett fat. Lägg gärna formen över eller en bakhandduk och låt svalna.
Smällt vitchoklad och bre över kakan och låt svalna igen. Strö gärna över lite strössel:-)
Ser gott ut. Detta recept ska jag nog låna :) Ha en bra fortsättning på måndagen mvh Åsa
Detta recept ska jag absolut göra nu när julen närmar sig med stormsteg!
Det verkar väldigt gott! Måste testas:) Två saker jag älskar - saffran och vit choklad!