Långpannebullar med Philadephiaost
LÅNGPANNEBULLAR MED PHILADELPHIAOST
Degen
150 g Smällt smör
5 dl mjölk
1pkt jäst
1 dl socker
11 dl vetemjöl
1 ägg (till penslingen)
Fyllning
150 g smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
Smällt smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke. När smör/mjölkblandningen blivit fingervarmt (38grader) häll det över jästen och rör om tills jästen smällt. Obs: Degen ska vara lös i konsinstensen!
Häll degen i en långpanna - Den ska INTE jäsa före!
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och klicka den ovanpå degen. Ca. 1 tsk i varje klick och ganska tätt (tänk dig en klick per ruta som du sen kommer att dela den i).
Låt jäsa i ca. 30 min. Pensla med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200-225 grader ca. 15 min. Gallret under mitten!
Kommentarer
Postat av: Sophie
Åh vad gott det låter och ser ut! Måste testas här hemma, tack för att du delar med dig utav receptet. Kram!
Postat av: Mirka Norrström
Sophie: Tack det samma;-)
Postat av: Louise
Mmm..låter gott =)
Postat av: Annica
ohhhh det ska vi testa, lät jätte gott!!!
tack och tack
Postat av: Renée
Tack Mirka för en massa goda recept som du lämnar ut här. Går hemma och väntar på vår bebis och nu har jag ju verkligen tid över att baka lite åt familjen. Kram R
Postat av: Anonym
tusen tack
Postat av: Frida
Jag gjorde långpannebullarna med marsan kräm istället och det blev jättegott (har en gubbe hemma som inte tål Philadelphia ost) tack för receptet! Kram!!!
Postat av: Madde
En fråga bara, menar du att plåten skall via på första tappen efter det stora gappet i mitten på ugnen?
Trackback