Än så länge....

Benny mådde prima  igår efter den enda spy-attacken han hade, matlusten kom tillbaka direkt:-)
Selina är lös i magen idag och när jag tänker efter så var Victor lika lös i magen i söndags så de kanske får ut det den vägen i stället....:-D
Skit samma, jag tar allt med god ro och jag har det mysigt med barnen:-) Vi tittar på film, pysslar mm Ingen nöd på oss med andra ord:-D

Tack för de olika tipsen ni kommer med även om jag känner till de flesta vid det här laget:-)
Alla har vi lite olika knep vi tar oss till vid magsjuka och alla knep funkar säker mer eller mindre lika bra:-)
Jag gör ingen större sak av den när vi insjuknar. Äter vitpeppar....vilket inte har hjälpt de 2 senaste gångerna men de gångerna var jag gravid så kanske det hade nåt med saken att göra för annars har jag inte varit magsjuk på åratal trots att det oftast varit jag som tar hand om spyerna mm.
Jag spritar händerna oftare än ofta och rengör toan hela tiden:-)
Mer än så gör jag faktiskt inte:-D
Jag skulle aldrig kunna ta och tvätta allt i det rummet där spyan lades eller sätta det sjuka barnet i ett "karantän" i ett rum i ett par dagar mm. Skulle inte funka med de små barnen och nog inte med de större heller:-D Jag håller alla barnen hemma så de inte smittar sina kompisar mm...det räcker:-)  Jag måste vara den som lagar maten....vem skulle annars göra det liksom? Peter jobbar ju (så länge han känner sig bra):-D Och eftersom jag lagar maten så spelar det ingen roll om jag då även bakar lite sånt som ändå inte ska frysas;-)
Jag gillar inte magsjukan men jag är inte rädd för den heller......även magsjukan går över till slut:-D
Och faktum är att trots att jag inte isolerar det sjuka barnet, inte skurar från golv till tak i det drabbade området, inte tvättar allt tvättbart som finns i det drabbade området, att det är jag som gör skitgörat under sjukdomen och även lagar maten så blir inte alla sjuka när vi får besök av magsjukan. Inte heller går det runt runt hos oss....vi råkar ut för magsjukan max 2 gånger/året:-) Och det kan jag leva med:-D

Nog om det.....Tur i oturen att vi fick flytta på Selinas kalas i alla fall! Den 20/1 beställde jag allt jag behövde till att göra tårtorna från Kakburken och de har inte kommit ännu!? Igår fick jag mail om att det är skickat men det hade blivit för sent att hinna göra klart dekorationerna som jag hade tänkt bli klar med före allt annat....
Nu har jag hela nästa vecka på mig att pyssla med dekorationerna:-)

Killarna kollar på film och myser i soffan nu och jag har lovat tjejerna att göra play doh-deg till de nu:-)

Ja just ja.... Det trevliga samtalet jag hade igår som var lite hemligt handlade om att vi blev tillfrågade om att komma och medverka på barnmässan i Karlstad 25-27/3:-)  Och klart att vi ville det, ska bli riktigt roligt det:-D

Kram kram

Kommentarer
Postat av: Åsa

Så skönt att läsa om NÅGON som inte blir helt hysterisk över magsjuka, inte för att det är direkt någon vidare trevlig upplevelse och helst borde ju alla slippa denna otäcka sjukdom, men det finns ju faktiskt annat som är värre ;-)

Lite märkligt egentligen att magsjuka inte "går runt" hos Er, men otroligt skönt för Dig/Er.

Tror jag ska testa Dina äppelmuffins i helgen, de ser goda ut och mycket lättgjorda, två plus i min värld :D

mvh Åsa

2011-01-27 @ 12:20:10
URL: http://mammasgullunge.blogg.se/
Postat av: Mary

Antar att du "härdat dig" när du tagit hand om alla spyor så du byggt upp ett starkt imunförsvar! För står att du inte kan göra mer än du gör och även om du skulle isolera osv så har ju alla träffat alla strax innan de blev sjuka så ingen ide. Sen lever faktiskt inte bakterier för evigt så enligt min åsikt behöver man inte städa ett helt rum!

Men tycker det är tufft av dig att vara cool med megsjuka iallafall det innebär ju så mycket merjobb.

Krya på er allihop!

2011-01-27 @ 13:03:12
URL: http://justinlife.bloggplatsen.se
Postat av: Ulle

Håller med dig Mika, de senaste gångerna vi haft maginfluensa så har inte alla i vår familj heller fått det och då gör jag inte heller någon större grej av det. Är livrädd för att skrämma barnen, hör hemska historier om barn som går och mår jättedåligt för de inte vågar kräkas, troligen uppskrämda. Finns betydligt värre saker än maginfluensa och så länge det är det jobbigaste vi drabbas av så är jag glad och lugn.

2011-01-27 @ 13:09:35
Postat av: lollo

Jobbigt med magsjuka...men det är väl sånt man får räkna med i såna här tider.

Du verkar vara en superkvinna 10 barn att ta hand om och hinna med allt...här hemma är det jag som tar hand om städ,tvätt och barn medan sambon tar hand om matlagningen...baka kan han inte det är min avdelning...ibland:-D.

Kul att vara med på barnmässa:-)

Ha en bra dag och krya på barnen.

Postat av: Sandra

Åh hoppas man får träffa er där då! Älskar Familjen Annorlunda och speciellt eran familj.

2011-01-27 @ 13:36:44
Postat av: Jocke

du e duktig du Mirka :-)

2011-01-27 @ 13:43:46
Postat av: Carita

Hej Mirka!



Jag måste få säga att jag beundrar dig, du verkar vara en jättehärlig person som inte stressar upp sig i onödan.

Magsjukan kan få mig rätt stressad men det är mer om den går på dagis eller skola här och innan någon insjuknat hemma. När den väl kommit hit så är det bara att vänta ut det. Oftast har barnen eller gubben (jag har inte haft det på evigheter) bara fått det en gång var och sen är det borta. Men förra vintern så smittades näst yngsta om av det och vi hade magsjukan i 2½ vecka så då var det lite drygt.



Jag måste även säga att jag ska på barnmässan i Karlstad, bor där. :-) Kul att ni med ska dit. Det är en väldigt skoj mässa. Välkomna till Karlstad. :-)



Ha en fortsatt trevlig dag, mvh Carita med 5 goa barn.

2011-01-27 @ 14:16:29
URL: http://imraskrypin.blogg.se/
Postat av: sara

Välkomna till Karlstad :)

2011-01-27 @ 15:27:13
URL: http://gums.blogg.se/
Postat av: Lilith

Jag är likadan som du, jag tar inte allt för allvarligt på magsjuka och isolerar det sjuka barnet i ett rum. Jag spritar inte ens händerna :) Men jag blir aldrig magsjuk ändå.

2011-01-27 @ 15:53:26
URL: http://www.lilith.se
Postat av: Matilda

Jag blir så himla imponerad när jag läser det här! Inspirerad likaså! Själv har jag världens spyfobi och har, ärligt talat, haft ångest bara av att läsa om era magsjukor de senaste dagarna...



Jag tycker att du gör precis rätt i att uppfostra barnen att det inte är farligt att spy genom att inte göra en stor sak av det. Du gör också rätt i att inte överdriva tvättning eller isolera det sjuka barnet, vad skulle de ge de andra barnen för syn på sjukdomen? De skulle säkerligen utveckla en spyfobi precis som jag har gjort.



Superbra att du gör som du gör, jag hoppas att jag kommer kunna agera likadant när jag får barn och de blir sjuka!

2011-01-27 @ 18:07:32
URL: http://attlevamedfobi.blogg.se/
Postat av: Fru Andrén

Välkommen till Karlstad!

Då ses vi här! :-D



Jag är grymt imponerade av eran familj och följer din blogg (och familjen annorlunda) slaviskt med alla kloka ord och råd! Även om jag inte har barn själv så lär jag mig nått hela tiden!

2011-01-27 @ 21:05:27
URL: http://fruandren.blogg.se/
Postat av: Ingrid

s Jag har faktiskt försökt isolera det sjuka barnet och jag kan bara säga att du är jätteklok som inte försöker dig på det! Det går bara inte.

Kram!

2011-01-29 @ 23:30:56
URL: http://www.lagomtnormativt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0