Bak och värme - NEJ TACK!

Man ska inte baka tårtor i denna värme!! Absolut inte om man ska använda sockerpasta i alla falla!
Jag stog igår kväll - svettig och äcklig av denna fuktiga stillastående luft - och bakade 2st tårtbottnar (den tredje gjorde jag imorse) och var så avundsjuk på mamman till födelsedagsbarnet som satt ute i den svalare luften på gården:-(
Nej, ingen gnäll för Jeanina frågade mig om jag kunde göra hennes tårtor då hennes mamma inte hann så sa jag givetvis okej eftersom hon har hjälpt mig så mycket!
Hade även en tårta att göra till dagisfröknarna, beställt av Mia (fröken som gifte sig) som tack till sina kollegor....
Använde sockerpasta till dagis-tårtan och det var näst intill omöjligt att jobba med det i värmen! Höll på att bli galen när degen var för kladdigt! Till slut fick jag till locket något sådär i alla fall:-)

Det var kvalmigt redan på morgonen ( eller ja, hela natten) och slängde ihop det sista tårtbottnet innan frukosten. Thor sitter i en trip trapp-stol och lyckades  nåt vis sparka hrt mot bordet så stoljäkeln ramlade (med Thor i)!! Det blev ramaskrik men han gjorde inte illa sig , tack och lov, blev bara rädd:-)
Ungarna tjatade på att få gå ut medans jag ville organisera allt - duka av frukosten, diska snabbt, ta fram kläder till barnen, byta blöjor, koka kaffe, plocka upp tvätt här och där mm!
Till slut hade jag fått allt gjort och alla barnen förrutom Thor och Linnéa gick ut för att vänta på oss:-)
Satt Thor i vagnen och tog på mig sandalerna för att sist ta fram dagis-tårtan som vi skulle gå och lämna.....
Tar ut tårtan och vad i helvete ser jag!?! 2st blommor saknas!!! Svär så där lagom högt och sliter fram mina "tårt-saker".
Den skyldige: Victor även kallad kylsåpstjuven!
Gör snabbt 2st nya blom(jävlar)or och så mitt i allt hör jag ett brak!....och skrik! Då har Thor ställt upp sig i vagnen och vagnen välte! Ja ja, det gick bra för honom denna gång med....blev åter igen bara rädd men skit, lovar att morsans hjärta tog ett trippel-skutt och blodtrycket sköt nog i höjder:-D
Men ut kom vi till slut och stressade iväg till dagiset med tårtan som inte gillade värmen...



Gitta följde med oss då vi tog en promenad till affären efter dagis:-) Efteråt satt vi, Jeanina, Nicki, Renée, Anne-Lise och alla barnen ute på gården där det fläktade emellanåt rätt skönt:-)
Gick hem runt 13 och gjorde klart tårtorna a lá Jeanina! En av de är glutenfri och båda innehåller chokladmousse och vaniljkräm. På ville Jeanina ha mörk choklad och någon mint kola godis hon hade krossat:-)



STORT GRATTIS TILL JEANINA PÅ SIN 17-ÅRSDAG!!!!


Så jag rekomenderar ingen att baka just nu i denna sommarvärme!  Jag lär inte göra det i alla fall (eller jo, måste baka om 10 dagar då "nån" fyller år).....

Kommentarer
Postat av: gitta

Men snälla inte ska du väl stå o baka till dig själv!!! Kan ja inte gå med på så de fixar jag serru kan disskutera närmare om va du vill ha imorgon men låt mig få göra de för dig så e du snäll ;) ses imorgon

2009-07-02 @ 21:38:08
URL: whttp://www.gitts.blogg.se
Postat av: Anna Wahlström

Guuu vilka fina tårtor du gör!!!

Ha det gott i värmen!!

Kram Anna

2009-07-03 @ 11:46:06
URL: http://trollistrollmorsan.bloggspot.com
Postat av: Mirka

Gitta: Vad du är snäll:-)



Anna: Tack och detsamma:-)

2009-07-03 @ 14:14:25
URL: http://tiobarnsmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0