Köttfärssås

Recept på köttfärssåsen som är mestadels efter Carolas tips men pyttelite omgjord:-)


    Köttfärssås


Ca. 600-800 g   köttfärs
ca. 3dl    creme fraiche
1 krossade tomater med chili (det ända jag hade hemma så vanlig går bra också)
Lite tomatpuré
salt
Peppar
Lite kalvfond

Det var allt jag hade i....tror jag:-D

Kommentarer
Postat av: :)

Heej,

Allt bra?

Kom förbi våran hemsida och se vad vi har ;)



Allt är jätte billigt så passa på och köp ;)

http://tshirtkung.weebly.com/

2011-02-07 @ 11:24:04
URL: http://tshirtkung.weebly.com/
Postat av: Pernilla Sandin

Hej!



ungefär en sån köttfärssås gör jag oxå..mumsigt.

Brukar göra en pastasås på cremefraich,bacon,vitlök,chili....den uppskattas mycke av barnen (6st) :) snabbt & lätt går det oxå.Det är ju alltid ett plus i en storfamilj.



Sååå fina tårtor du gjort! superduktig....



Ha en bra dag//Nilla

2011-02-07 @ 12:17:33
URL: http://www.pennyshouse22.blogspot.com
Postat av: Annika

Hej



Måste testa. Den blir inte för sur ?

Ingen lök i receptet, eller vad det innan `?



Ok en sak gällande tårtorna. Hur mycket sylt tar du jämfört med vaniljkrämen, någon speciell sylt ?

Ha en bra dag, en som uppskattar programmet "Fam Annorlunda



MVH Annika

2011-02-07 @ 14:21:11
Postat av: Mirka Norrström

Annika: Nä, blev inte sur...nu gjorde jag en större sats än det som står på receptet, försökte halvera ingredienserna....men smaka av med creme fraiche:-) Ingen lök denna gång, barnen gnäller så mycket om jag har lök i:-D

Jag brer på ett tunt lager med jordgubbssylt och sen har jag på rätt mycket kräm....mera kräm än sylt:-)

2011-02-07 @ 14:33:07
URL: http://tiobarnsmamma.blogg.se/
Postat av: Camilla Lorentsen

Tackar för detta receptet :) Känner ju att de alltid blir olika köttfärssåser som jag gör.. Men nu e det ändring nu blir de denna som skall testas :))

2011-02-07 @ 14:49:20
Postat av: Karin

Så här gör jag köttfärsås:



Bryn köttfärs i en stekgryta, lägg i en stor klick stark och söt senap+lite honung, mycket timjan,svartpeppar, lite tamari eller soja, en köttbuljongtärning



Under tiden skala morötter, palsternackor, persiljerot, gul lök, vitlök, en bit rotselleri och kör i matberedaren. Häv i rotsakerna i den brynta köttfärsen, rör om och tillsätt vatten. Klipp i soltorkade tomater och låt alltsammans puttra i minst en halvtimme. Rör om några gånger och tillsätt mer vatten om det verkar torrt. På slutet kan man hälla i creme fraiche, gärna den med smak av soltorkade tomater och feta. Testa gärna, den är jättegod att ha i lasagne också!

2011-02-07 @ 17:04:48
URL: http://bjorkabloggen:blogg.se/
Postat av: Ulle

Gör samma med lite ändringar; vitlök och soya också. Sen har jag Valios matlagn-grädde för laktosöverkänsliga istället för cream fraiche, inte för att vi är överkänsliga utan för att jag gillar den tjocka konsistensen. Ibland river jag morötter i också, aldrig någon som märkt att de är i så det blir ju bara lite extra nyttigt.

2011-02-07 @ 17:44:31
Postat av: Marie Kylén

Ojjj så smarriga tårtor.. båda vanliga o smörgås tårtor.. SYND jag inte va med,haha.. mumms..

Men fyy sicken präst ni tycktes va utsatt för..usch.. en sån borde inte få ha jobbet nä.. huua..

Ikväll kommer ni i tv igen,längtar som fasen till kl 20..

Kramisar från gbg..

2011-02-07 @ 17:44:53
URL: http://babymyz.blogspot.com
Postat av: Louise

Då måste jag ju de dej förslaget att ta smaksatt creme fraich av paprika & chili eller den som smakar tomat & basilika ! Krydda med de kryddor som passar creme fraichen du valt. Mums ! =) lite mjölk i oxå så att det blir något lösare !

2011-02-07 @ 17:56:51
URL: http://minbebis.com/blogg/bananskalet91/
Postat av: louis

hej bussan

2011-02-16 @ 14:45:09
URL: http://caroline

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0