Trångsynta idioter ploppar upp med jämna mellanrum!

Denna "fina" kommentar fick jag igår:


Postat av: Marie

Det är inte dig de är synd om de är dina andra barn ni redan har skaffat de är synd om. Fy fan för er! Ni äcklar mig.

2010-11-08 @ 23:22:13


Är det nåt som får mig att se rött (ja, jag VET att jag inte ska bry mig....men blir lite ilsk bara) så är det såna här kommentarer av okända människor som är så patetiskt rädda för att kunna se längre än näsan räcker!!

Marie:

Du har ingen rätt i världen att tycka synd om mina barn!! Att du ens har mage att komma och säga sånt när du inte känner oss eller barnen! Våra barn har ett bra liv och saknar INGENTING! Till skillnad på många andra barn som du då kan ta och lägga din tycka synd om-energi på istället! Är det något som är äckligt så är det din trångsynthet!! Och det finns bara ett ord för såna som dig = SURFITTA!!!

Jag hoppas innerligen att du försvinner ut ur min blogg för vad har du här att göra med din inställning?? Eller är du en självplågare som gillar att läsa bloggar som äcklar dig? *MORR*


Sen finns det några andra som undrar hur man kan hinna med många barn:

Jo det kan man faktiskt! Alla skulle inte klara av det MEN det går helt utmärkt! Det är rätt vanligt att många tror att  barnen måste bli försummade på något vis!? Varför måste de det?? Jag förstår inte riktigt tänket där?? Det finns de som har få barn och försummar sina barn men inte dömmer man då ALLA med få barn för det! Varför ska då vi med många barn automatiskt bli dömda att försumma våra barn för att någon kanske känner någon storfamilj där barnen blir försummade?? Det går att ta hand om många barn och det går att ge de ett bra liv:-) Allt handlar om prioriteringar, värderingar mm!
Jag tycker inte att man kan komma och säga att det är fel att skaffa många barn lika som att säga att det är fel att inte skaffa barn alls! Hur många barn man nu vill skaffa el. inte är helt upp till var och en och det finns inga rätt eller fel i den frågan!


"Döm aldrig någon innan du själv gått 10 mil i hennes mockasiner"


Ha en bra dag;-)

Kommentarer
Postat av: lovisa

såna där kommentarer bör folk inte ens slänga ur sig

2010-11-09 @ 08:32:59
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: felicia- UngMamma

vilken jävla bitterfitta alltså!

You go girl! ta inte skit från någon, det är väl förfan inte synd om dig. du har så mycket kärlek runt omkring dig så du nästan kan spricka ;)

medans bitterfittan som skrev antagligen lever ensam med sina 79 katter!



&& tänkte fråga om du kanske har något tips mot att se jäkligt trött ut. det är hårt att ha barn :P



Kram

F

2010-11-09 @ 08:34:04
URL: http://chickmama.blogg.se/
Postat av: Lisa

Hej Mirka!

Men fy vad tråkigt med sådana där kommentarer. Förstår inte varför man lägger energi på att läsa en blogg om personen bakom ändå äcklar en...nej usch & FY!!

GRATTIS till nr 11 ;-) Ska vi ha ungefär samma tid då, väntar min nr 3 (eg 5)& har än så länge BF 30/6.



KRam Lisa

2010-11-09 @ 08:34:15
URL: http://www.zingozingo.blogspot.com
Postat av: Johanna

Jag tycker det är så häftigt att vissa väljer att skaffa många barn! Jag tycker jag har fullt upp med mitt enda, och undrar hur det ska bli med bebben i magen. Redan nu har jag panik och stress men samtidigt är det så fantastiskt med miraklet! Och redan nu undrar jag också om jag egentligen kanske inte bara vill ha två barn utan vill ha tre eller fyra, eller många...



(men nånstans drömmer jag ändå om modet och lyckan i att skaffa många barn, tänk all den kärleken!)



Tack för att jag får följa din vardag. Och resan mot en till liten älskling! :D

2010-11-09 @ 08:43:07
URL: http://www.maersta.se
Postat av: Trillingmamman

Jag kan inte annat än hålla med dig Mirka. Och jag förstår fullkomligt att du blir arg även om man inte ska bry sig om vad andra rapar ur sig så kan man ibland tamejfan inte låta bli. Och är det dessutom ett oigenomtänkt inlägg med NOLL KOLL bakom så blir man ännu mer arg ( i alla fall jag ).



Tycker det är sorgligt att många människor har den inställningen att det är synd om barnen för att dom har många syskon. Jag förstår inte tankesättet bakom ett sådant uttalande.



Helst av allt så skulle man vilja bjuda hem dessa trångsynta människor så de verkligen kan se att det faktiskt går att ta hand om många barn. Att man faktiskt kan få egentid med var och en. Att barnen faktiskt mår bra.



Får ju också dessa kommentarer ibland, men inte än på bloggen. Folk säger det rätt ut till mig i stället och då tar jag diskussionen direkt med dem. Oftast förstår de sen när man har förklarat.



Sorgligt att man rapar ur sig sådant skit när man är som lyckligast då ett litet mirakel väntas. Att folk inte förstår att det finns faktiskt människor som klarar av många barn och det finns dom som inte gör det. Men du/ni klarar det galant och det märks tydligt på barnen att de mår bra och de är hur goa som helst. Har bara träffat dig två gånger Mirka men jag har sett skräckexempel som är tiotusen gånger värre och då pratar vi om familjer med ett barn eller två.



Fan vad arg jag blir när jag läser inlägget. Att vi flerbarnsförälder alltid ska behöva försvara oss mot idioter rent ut sagt.



Massor med kramar

2010-11-09 @ 08:51:32
URL: http://www.familjenxl.bloggplatsen.se
Postat av: Ida Johansson

Lätt för mig att säga att du inte ska ta åt dig..för jag hade reagerat likadant som du gjorde.



Men men.. tänk på alla som faktistk gillar dig/er! Det finns så många mammor som borde se upp till dig, du verkar vara underbar!



Hare bra,

Kram Ida

2010-11-09 @ 08:52:35
Postat av: Elin

Vilka jävla människor det finns! Att dom ens orkar skriva sånt skit till folk?! Varför läser personen nu om dom blir så äcklade?! Tycker ni är en jättefin familj och era barn är såå söta:)

Hoppas allt går bra och grattis till nummer 11;)

Kram!!

2010-11-09 @ 08:55:02
Postat av: Madde

Nää, vad trist att folk måste komma med sånna tråkiga påhopp! Ni gör väl vad ni vill. Och efter att ha träffat er irl så kan jag bara säga att ni är en härlig och go familj!

Kram på dig och skit i alla negativa kommentarer du får (vilket inte e så lätt)

2010-11-09 @ 08:55:35
URL: http://thebencas.blogg.se/
Postat av: Eva

Hahaha, att folk orkar!!! Bra svarat av dig!! Fast som du säger ska man ju inte bry sig, tar bara energi! Säger grattis igen, har redan gjort det på en annan sida, men det kan man ju inte göra för mycket!! Jag sattsar själv på nr6, (har en bonus oxå så då blir det nr 7 )Trodde vi skulle få en till i april, men det blev tyvärr missfall i v16.... Nu satsar vi igen o jag räknar dagar fram till mens nu, fast det känns inte som det blivit nåt denna månad tyvärr. Blås lite baciller på mig!! Gärna tvillingbaciller, det vore häftigt!!!

Ha en bra dag, kram!!!

2010-11-09 @ 08:55:54
Postat av: Madde

Nää, vad trist att folk måste komma med sånna tråkiga påhopp! Ni gör väl vad ni vill. Och efter att ha träffat er irl så kan jag bara säga att ni är en härlig och go familj!

Kram på dig och skit i alla negativa kommentarer du får (vilket inte e så lätt)

2010-11-09 @ 08:56:20
URL: http://thebencas.blogg.se/
Postat av: flerbarnsliv

Fy, vad trist att få såna kommentarer, när ni själva är så glad åt tillökningen och det var ju planerat.

Ingen annan har rätt att tycka till så nedvärderande!

Om bruden nu inte gillar detta, så kan hon istället läsa andra bloggar som faller henne i smaken.



Kramiz och låt skiten rinna av. Det är erat liv, och det blir som just NI väljer ;)

2010-11-09 @ 09:14:04
URL: http://flerbarnslivet.blogspot.com
Postat av: Therese

Hej!

Jag tycker att det är livets gåva att få så många barn. Andra som inte förstår det är ju avundsjuka.

Kör på med din stil, jag gillar dig!

Och du är säkert en underbar mamma!



Kram!

2010-11-09 @ 09:20:42
URL: http://mirakelcharmtroll.blogg.se/
Postat av: Marianne

Stort grattis! Jag måste säga att jag är så avundsjuk på att du fixar att bära fram alla dessa godingar. Jag fick sluta efter fjärde barnet pga svår foglossning. Blev tillsagd att inte skaffa fler:-( Men jag fick 4, älskar dem så otroligt mycket. Till alla som förfasar sig om att ha många barn: Det är många gånger lättare med många än bara ett!!! Lycka till, Mirka!

2010-11-09 @ 09:21:51
Postat av: Charlotte

Stå på er! Det finns ju hur många barn som helst i Sverige som far illa och inte alls har det bra! Här har dina barn sin mamma hemma alltid och så finns det dom som har sina barn på förskolan 50 timmar i veckan, hur bra mår dom barnen? Hur mycket tid får dom med sina föräldrar?



Självklart är det upp till var och en hur många barn man vill skaffa och det är ingen annans rätt att lägga sig i erat liv och om man nu skulle ha sånna starka åsikter som "Marie" i detta inlägget så kan man väl för sjutton hålla det för sig själv!



Det finns så många som inte kan få egna barn så för mig är det en gåva att få bära och föda barn.



Ska bli lika spännande att följa denna graviditeten och så småningom nya familjemedlemmen (eller medlemmar kanske till och med ;-))

2010-11-09 @ 09:29:25
URL: http://hemmahosfyrklovern.blogg.se/
Postat av: Annica

håller med dig. ;D bryr dig inte om den där surfittan! ;D

2010-11-09 @ 09:30:04
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Sussie

Hej Mirka!

Åh vad glad jag blev när jag gick in på din blogg och såg att det väntas tillökning :)! Supergrattis till den lill* i magen! Vad spännande med ett barn till. Jag tycker det är imponerande med familjer med många barn, min syster har 14 stycken och hon är också ett levande bevis på att det går hur bra som helst att hinna med alla sina barn och ge dom ett bra liv! Tråkigt som fasen med människor som inte kan se glädje och lycka i hur andra lever utan måste klanka ner och snacka skit. Du får inte ta åt dig av deras hårda ord!!!!

Jag önskar i alla fall dig lycka till med graviditeten! Läser din blogg ofta! :)



Kram Sussie

2010-11-09 @ 09:33:43
Postat av: Lisa

Tack o lov så har jag inte fått sådana kommentarer. (än iaf) Det är tråkigt att det finns folk som är spå pass avundsjuka så de måste spy galla över dom som klarar av det som de själva inte gör!



Det är mer synd om henne som har den inställningen o trångsyntheten.



Stor kram till dig!

2010-11-09 @ 09:44:19
URL: http://www.sjubarnsmamma.com
Postat av: Jennianne

Heja! Grattis till elvan, nu blir det ju ett helt fotbollslag =) Själv har jag fyra, och hade gärna ökat med en till...men maken orkar inte hahaha

KRAM på er <3

2010-11-09 @ 09:46:55
Postat av: Pernilla

Hej, Jag vill först säga ett stort, varmt Grattis till er familj. Så underbart med en till. Jag har själv 4 barn och tycker det är underbart men tror inte jag skulle ha energi för fler just nu. MEN alla är olika och självklart känner och bestämmer man själv hur många man vill ha. Jag tycker det är tragiskt med "Maries" kommentar. Sorgligt är det egentligen. Hur mår hon egentligen? Antingen har hon inga barn eller kan få egna eller så kanske hon lever i en familj men kanske ändå känner sig ensam. Och så läser hon om er kärleksfulla familj som inte är alla förunnat.Absolut ingen ursäkt men kanske en förklaring. Tycker du är en underbar mamma med härlig energi. Beundransvärd. Och även övriga familjen såklart. Massorav Kramar från Pernilla i Täby

2010-11-09 @ 09:47:44
Postat av: jennie

Grattis till Elvan :)



Jag brukar faktiskt också tänka tankar som "hur sjutton hinner man med tio barn??" eller "hur orkar man finnas där för alla tio?".



men så slår det mig, att dessa tankar kommer ju utifrån mina egna värderingar. JAG hade troligen inte orkar/klarat av att ha tio barn, men bara för att inte just jag fixar en grej, vad det nu än må vara, så betyder ju inte det att ingen annan kan.



Antar att man ibland fastnar i tankarna utefter sina egna förutsättningar ;)

2010-11-09 @ 09:52:01
URL: http://www.lagomskadetvara.blogspot.com
Postat av: Sophie

Usch vilken jävla kommentar. Vet att det är svårt, men försök låta det rinna av. KRAM Ni är fantastiska föräldrar Mirka, beundrar dig och Peter. Det är det många som gör. Och du, jag håller med dig om det du skriver. Men vet du, de som slänger ur sig sånt är garanterat såna med bara något enstaka barn som sitter & tycker att DET är jättejobbigt.. avundsjuka du vet för att du fixar det så bra med många barn. Och du är mammaledig och lägger ALL tid på familjen. Du har tid för dina barn dygnet runt. Hur mkt tid har de heltidsarbetande mammor som har barnen på dagis hela dagarna med sina barn? De hinner väl typ äta middag med barnen i bästa fall. Så det där skitsnacket om att de med många barn inte skulle ha tid till barnen är bullshit. För vi har ALLA dygnets timmar!

KRAM

2010-11-09 @ 09:52:18
Postat av: 4U2

Håller med dig och ger dig mitt stöd.

Ska du ha en till liten? Åh, jag ville ha fler barn men så kom en sjukdom emellan och den medicin jag fick, tyckte jag, gick inte att förena med graviditet, och åren gick. Nu längtar jag till den dag då jag blir mor-farmor i stället för som mina barn säger: mamma, du är tokig, du älskar tydligen alla barn.

Ta hand om er.

2010-11-09 @ 09:52:53
URL: http://4u2really.blogspot.com/
Postat av: misn

hejsan hoppas allt är bra med er,jag hoppas att du slippa sådana som skriver illa om er,jag är själv uppvuxen i en storfamilj vi var 12 barn,o det har jag aldrig mått dåligt av,alltid skönt att någon var hemma när man kom hem,och sen hade man varandra både positivt o negativt,och nu är jag 43 år och älskar ALLA mina syskon.

2010-11-09 @ 10:04:45
Postat av: Maria

Mirka!



Som jag redan skrivit på annat forum så var väl ngn sur kommentar bara att vänta. Men strunta i alla dumma kommentarer, vi är många som gläds med er. Det finns så mycket trångsynt folk ute i stugorna och de vet inte vad de talar om!



Om det är synd om de som har många syskon så kan det väl lika gärna vara synd om de med få eller inga syskon. Jag skrev ngt inlägg på ett forum om just detta ngn gång och gissa om jag var elak osv! Jag klankade ner på de som led av ofrivillig barnlöshet hette det då! Behöver jag säga att jag lämnat det forum där detta skedde! Blöjorna de tillverkar är dock bra (så fattar kanske alla vilket forum jag menar!)! ;-)



Massor av kramar från en med "bara" sex barn!

2010-11-09 @ 10:12:04
URL: http://sexbarnsfamiljen.blogspot.com/
Postat av: Lisa

Jag kunde inte låta bli att skriva ett inlägg på min blogg.



http://www.sjubarnsmamma.com/2010/11/vi-med-manga-barn.html



Kramkram

2010-11-09 @ 10:17:28
URL: http://www.sjubarnsmamma.com
Postat av: åsa

När jag bara hade en så tyckte jag att en max två barn räcker , sen kom tvåan, trean och fyran och då insåg jag vilken glädje och lycka det är med många barn,hade jag varit 5 år yngre så hade det blivit två till :-)( fan vi skulle börjat tidigare) Man förstår nog inte glädjen i att ha många barn förrän man ha minst fyra själv.

2010-11-09 @ 10:20:18
Postat av: Bloggarmaja

varför skulle det vara synd om dina barn? asså gud, vilka idioter det finns som tror de har rätt att dömma andra

2010-11-09 @ 10:21:20
URL: http://bloggarmaja.webblogg.se/
Postat av: Nina

Mirka, jag beundrar verkligen dig att du orkar med alla barn och ska skaffa fler! Du verkar vara en toppenmamma till dina barn och jag tycker de är lyckligt lottade att de har dig och peter som föräldrar. Tyvärr finns det ju sånna med bara ett par barn som inte ger sina barn så mycket kärlek som du gör till dina tio. Så jag beundrar dig starkt. Skaffa fler barn om ni vill innan det är för sent, för det är erat liv, ingen annans!

2010-11-09 @ 10:23:16
Postat av: Nadine

Fan vilka ensamma människor det finns där ute, de är bara avundsjuka på dig. Du har världens skönaste familj och ni är också en väldigt stor familj vilket bara gör saken bättre! Det måste kännas underbart för dig att ha en stor familj med mycket gemenskap. Åh julen måste ju vara hur underbar som helst med alla ungar som springer och är hur nyfikna på paketen som helst. FY du kan skatta dig lyckligt du:) Kramar!

2010-11-09 @ 10:24:29
Postat av: ania

FANTASTISKT!!!!



Grattis åt er alla ,syskon å föräldrar.



man är verkligen "RIK" om man har barn,



kanske inte på pengar å sömn,



men i KÄRLEK!



Hoppas allt ordnar sig med hus och allt.

2010-11-09 @ 10:27:40
Postat av: Christina

Hittade din blogg för några veckor sedan och blev så glad. Följde er slaviskt i Familjen Annorlunda.

Ni verkar ha det så himla mysigt!

Grattis till tillökningen! Vad skoj. Kramar

2010-11-09 @ 10:36:17
URL: http://christinamedcompany.blogg.se/
Postat av: Annelie

Grattis gud vad härligt med en till .innerligt glad att de finns sådana härliga familjer som ni =)=) ..Vi får hoppas att de som skriver elaka kommentarer inte har egna barn ..Kram på er och lycka till älskar din blogg..kommer ni vara med på tv något snart igen...

2010-11-09 @ 10:41:42
Postat av: Jenny

Vad söt lilla Nellie är :) Strunta i alla elaka kommentarer! Folk som skriver sådär är bara bittra på deras eget liv!

2010-11-09 @ 10:46:59
URL: http://jannny.blogg.se/
Postat av: monica

Finns inga egentliga ord men jag har så svårt o förstå varför vissa ska sprida sina tradiga kommentarer o inställningar hos folk??Kanske jag inte fattar alla val folk gör o jag kmr inte skaffa tio ungar men de ger inte mig rätten att spy galla på dom som gör andra val änn mig...Jag vill skaffa ett femte barn o vet att folk kmr höja på ögonbrynen..Men grejen är att jag kmr inte gå omkring o bry mig om vad folk jag inte känner tycker-...fast erkänner att man tänker på de men varför liksom..??Jag har kanske svårt o förstå dom som väljer att bara skaffa ett barn osv..Men vi är olika o dessa kommentarer visar bara på naivitet o ren o skär puckohet!!!Ha de så bra o försök skaka sån här skit av dig..Kram

2010-11-09 @ 10:47:24
Postat av: Becca

Hej trillade in på din blogg via aktiva listan :D

gillar vad jag ser :) Allt bra med dej denna snöiga dag?? =)

2010-11-09 @ 10:54:13
URL: http://myranstankar.blogg.se/
Postat av: Anette

mycket bra skrivit anser att man ska inte säga något när man inte vet hela situationen men jag beundrar dig för att du orkar med allt.



Kram Anette

2010-11-09 @ 10:56:33
Postat av: "Bettan"

Håller med dig Mirka till 100% !!!!Ha en bra dager/Bettan

2010-11-09 @ 11:09:06
URL: http://www.metrobloggen.se/Mamma1
Postat av: Annika - familjebloggen med blandade tävlingar

Bry dig inte om dom! Trångsynta är väl det MINSTA man kan säga!?

Skulle du och Peter inte hinna med fler barn så skulle ni ju inte skaffa fler, eller hur!? Skulle ni känna att ni inte har ork till att skaffa fler, så skulle ni inte ens försöka. Bah, att folk inte förstår...!?



Min stora dröm är som sagt en stor familj - 11 barn - ett fotbollslag! :) Och jag kan mycket väl tänka mig att uppfylla drömmen. Vet att många dömt mig för drömmen jag har, även om jag inte är där än, på långa vägar! Finns vissa som tycker att vi är "korkade" som skaffar familjens fyra nu...!

Men vad vet folk egentligen?? Ingenting.



Kärleken till ens barn går inte förklara. Och det finns lika mycket kärlek kvar till ALLA barn, oavsett om man får ett, två eller 20!



Personligen tror jag bara att barnen mår BRA av syskon, och att ha många syskon! Sån gemenskap de får, sån syskonkärlek...



Stå på er, jag tror på er!

2010-11-09 @ 11:09:18
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se/
Postat av: Emilie

Det finns en del idioter som är väldigt avensjuka.

"Glöm dina bekymmer, i morgon kommer nya".



Om vi nu bortser från ämnet, så tänkte jag visa ett hus som jag fann. Det verkar passa dig och din familj. Det är ett hus på 5rok, det verkar så stort och har stora utrymmen.



Det är budgivning på det nu.

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3QH48UEFH83V83MS

2010-11-09 @ 11:11:08
Postat av: Caroline

Önskar att man kunde klicka på 'gilla'-knappen som på facebook! Ett bra inlägg från dig! Grattis till nummer 11! Själv ska jag få bäbis nummer 1 :)

2010-11-09 @ 11:17:39
URL: http://giveashit.blogg.se/
Postat av: Helena

Hej Mirka

jag brukar aldrig kommentera här,men brukar läsa din blogg,jag blev så chockad av denna "Marie" hur kan en person skriva som hon gjorde???? Jag tycker det var ett fult påhopp och samtidigt ett mycket barnsligt!!Väx upp "Marie" och bli vuxen,så du kan ta hand om dina barn,det verkar vara dom det ÄR SYND OM med tanke på ditt påhopp och ordanlaget.

Forts med ditt liv Mirka,du verkar göra ett jätte bra jobb!!!Lycka Till Kram Helena

2010-11-09 @ 11:34:56
Postat av: sarah

hur kan man en komma på idén att skriva en sån kommentar? även om man (som i hennes fall) verkar tycka illa om dom som har många barn, så kan man juh hålla de för sig själv. jag tycker ni verkar va en härlig familj med mycke kärlek :) hoppas du slipper fler idiotiska kommentarer. kram sarah

2010-11-09 @ 11:40:47
URL: http://www.monstermamma.soclog.se
Postat av: Sandra - mamma till Molly

Tummen upp för det här inlägget! - HEJJAHEJJA!

2010-11-09 @ 11:40:51
URL: http://surrovich.blogg.se/
Postat av: Fia

Bra skirivet!

Är det några barn som man ska tycka synd om så är det dom som går utan mat och vatten, eller vars föräldrar misshandlar eller utnyttjar sexuellt!



Jag beundrar dig Mirka som kan hålla så många bollar i luften!

Du älskar dina barn och din man, det syns!

Bry dig inte om elaka avundsjuka människor!

Och att det finns folk som verkar tro att en kvinna föds med ett visst antal "kärleks procent"..

Kärleken växer för varje barn man får!

Den försvinner aldrig!



Hoppas du får en fin dag ihop med barnen!



KRAM *

2010-11-09 @ 11:42:26
URL: http://familjenskoglund.blogg.se/
Postat av: Rossis

Läser Din blogg slaviskt kan jag säga, Älskar att läsa om allt Ni hittar på med barnen och gör för Era barn.

Och när jag nu såg denna kommentaren som kom från Marie.. då kokar det över på mig.

Usch, för en sån människa. Skulle tro att hon är rejält avundsjuk på Era liv och att Ni klarar av alla Era barn GALANT!!!

Ni ger Era barn så mycket värme och kärlek hela tiden.



Hoppas verkligen att Du slipper såna kommentarer i fortsättningen, vet att det är svårt, men försök att förträng de och bara gå vidare.



Ni VET att Ni är bra, och att Ni klarar av barnen på ett strålande sätt.. så jag vill bara säga.. GRATTIS till det positiva beskedet!!



Många varma kramar från en som tyvärr inte ens kan få barn..

Sköt om Er!!!

2010-11-09 @ 11:45:45
Postat av: Fia igen..

Ps:MY GOD Mirka! Hur kan du vara SÅ SNYGG efter 10 bebisar?! Har du något serum du tar varje morgon? :) Ds.

2010-11-09 @ 11:46:56
URL: http://familjenskoglund.blogg.se/
Postat av: Carola Nyström

Men att inte människan skaffar sej ett vettigt liv! Stå på dej, jag tycker att ni gör ett bra jobb!!

2010-11-09 @ 11:47:47
Postat av: Annica

Mirka, du och din familj är helt fantastiska!!! bra svarat av dig, SURFITTA är rätta ordet för denna konstiga människa!



många varma kramar till dig och familjen!

2010-11-09 @ 11:54:37
URL: http://trollmorsbusungar.blogg.se/
Postat av: Ewe

Usch vilken j-a kommentar! :( Man kan juh undra varför dessa hänger inne på din blogg.



Ni är fantastiska & klarar av flerbarnslivet galant!



Kramen

2010-11-09 @ 12:00:34
URL: http://ewemamman.wordpress.com/
Postat av: ´KiZnic

Människor är konstiga varelser :D

2010-11-09 @ 12:07:00
URL: http://kiznics.blogg.se/
Postat av: UkuleleUlle

Tycker ni verkar för härliga och jag tror man har roligare ju fler man är :)) du har helt rätt att de finns de som har ett barn men försummar de mer än familjer med flera barn.

Jag har själv vuxit upp i en familj med fem halvsyskon, nu var väl inte det så lyckat. Det berodde inte på att vi var många utan att vi valde fel föräldrar;) Trots det önskar jag mig fyra barn!

you go girl!

2010-11-09 @ 12:10:41
URL: http://ulrika.ankargren.marykay.se/
Postat av: naliie

omg 10 ungar :D haha härlig familj :D

2010-11-09 @ 12:23:45
URL: http://naliie.blogg.se/
Postat av: Malin

Nä, du ska verkligen inte bry dig om såna kommentarer!! En av mina bästa kompisar är ett adoptivbarn (ensambarn) och hur hennes föräldrar kunde komma till beslutet att vilja adoptera förstår jag inte - för hennes mamma lämnade henne redan som liten och hennes pappa bryr sig inte alls om henne...



Hon har ingen familj alls som visar att de älskar henne, så nej, det är verkligen helt fel det där.

Postat av: Jenny

Tråkigt med såna kommentarer, har man inget snällt att säga så kan man ju liksom hålla tyst. Men visst är det skönt för Marie att hon inte har värre saker att lägga sin energi på än att irriteras över ert beslut att vilja ha fler underbara barn.



Lycka till o Grattis till kommande bebis :D

2010-11-09 @ 12:34:07
URL: http://forsakensoul.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

Har du torra läppar så ska du passa på att delta i min tävling idag:-) Drar TVÅ vinnare!



http://freyla.blogg.se/2010/november/tavling-for-torra-lappar.html

2010-11-09 @ 12:43:50
URL: http://freyla.blogg.se/
Postat av: Smulan

Fan vad taskigt att skriva så..... Så fult och billigt. Jag undrar precis som alla er andra - VARFÖR LÄSER MÄNNISKAN BLOGGEN?!?!?! Gissar på att hon är avundsjuk.....

Postat av: Sara

Ta inte sånt skit! Att du orkat ploppa ut 10 ungar är ju helt amazing! En mamma ger all kärlek den orkar till sina barn, så länge ett barn får kärlek klarar den allt! Ha en bra snöig dag :) Kram

2010-11-09 @ 12:53:59
URL: http://saaragrip.blogg.se/
Postat av: Johanna

Tragisk människa... Det är så trist att folk MÅSTE uttrycka sig och kommentera sådan negativitet!!!



Alla människor är olika, för det måste man inte vara elak.



Njut av din graviditet nu Mirka, låt inte sådana som henne få dig irriterad!!!



STOR KRAM

2010-11-09 @ 12:57:15
URL: http://grynisen.bloggplatsen.se
Postat av: JENNYHAMMARSTRÖM- MITT LIV SOM MAMMA

Just nu har jag en tävling på bloggen där jag tävlar ut 2 inbjudningar till bloggsvar, låter det intressant? Gå då in och anmäl dig vettja :)

Hoppas att du får en fin dag! :)

2010-11-09 @ 12:58:51
URL: http://jennyhammarstrom.blogg.se/
Postat av: Robin

Det där som hände dig bevisar tyvärr bevisar min tes. Att det inte spelar någon som helst roll vem man är, eller vad man gör osv. Det är alltid någon jävla idiot som ska kasta skit på än.



Personligen så är min åsikt om dig och dina barn precis tvärtom. Ni borde få ett diplom och pengar för att ni skaffat så många barn.



Hoppas fler svenskar skaffar många barn. Fast för min del får det nog räcka med 3-4 barn haha ^^. Men tummen upp för er!

2010-11-09 @ 13:02:26
URL: http://gamingground.blogg.se/
Postat av: Gunilla

Ja, vad säger man? Inlägget säger nog mer om skribenten än om er. Bara att slänga ut sig en sådan kommentar tyder ju på total avsaknad av empati bla. men också brist på en hel del hjärnceller skulle jag vilja säga.

Att inte kunna tänka utanför sin egen kropp och förstå att människor är olika och har olika förutsättningar tyder ju på bristfällig EQ.



Jag personligen tror inte jag skulle orka med 10 barn, men det är ju utifrån våra förutsättningar och prioriteringar. Jag beundrar och häpnar lite över, att du inte bara har 10 fina, harmoniska och trygga ungar, du är snygg också och lyckas få tid över till både det ena och det andra :).

Det verkar inte vara synd om någon i familjen Norrström ;).

2010-11-09 @ 13:13:11
URL: http://familjenbrann.blogspot.com
Postat av: Katie

Jag tycker att det är fantastiskt att ni får chansen att få så många barn! Det är underbart!!! Jag har två syskon, så mamma å pappa har tre barn. Men de har alltid velat ha fler barn men tyvärr har mamma fått sju missfall efter min lillebror (som är yngst) varav två var sena missfall. Mamma har såklart varit ledsen men som hon säger, det var inte meningen att hon skulle få fler än tre barn. Hon är lycklig att hon har oss tre som hon har =) Dock har mamma varit dag mamma i flera år och med oss tre + fem till barn har vi varit åtta barn som sprungit runt och lekt på vår gård! Mamma hann med alla barn, gav oss alla den tid vi behövde. Vi fick mat, var hela och rena. Min mamma klarade av alla oss åtta barn!



Vissa kan inte ha många barn så är det bara men så finns det dom som ni och min mamma som klarar att ha många barn!

Idag läser mamma till Tandsköterska. Vi barn har hunnit fylla 22, 20 och 18 år och dagbarnen är sedan länge utflugna ;) Nu väntar mamma med spänning på barnbarnen och om jag får som jag vill (!!!) Så lär det bli många =) För jag älskar barn och önskar att jag i framtiden kan få många barn!



Kramar, Katie 22 år

2010-11-09 @ 13:16:07
URL: http://tillbakatilllivet.bloggagratis.se
Postat av: Emma

Grattis till bebisen! Jag skrattade gott åt ditt uttryck: Surfitta! Ja det är precis vad det är!

Kan väl ärligt säga att jag personligen tycker att elva barn är några för mycket men för det kan jag inte döma dig eller någon annan. För MIG är det för mycket, det innebär att det inte är för mycket för dig.

Men jag har en annan vinkel på det här med många barn. Mitt ex och hans nya väntar sitt tredje gemensamma barn nu. Hon hade tre innan och han tre så nu blir det totalt 9 barn. Det stör mig lite för han hinner inte med våra tre gemensamma barn och han har heller ingen möjlighet att stötta våra barn ekonomiskt (de är i övre tonåren nu och håller på att flytta hemifrån och ta körkort mm). Det innebär att jag får försörja barnen själv (tillsammans med min nya) och att jag tvingas lämna vårt gemensamma barn (3 år) på dagis heltid för att exxets fru väljer att gå hemma år ut och år in. Men jag har ingen rätt att döma, det är deras val, även om det påverkar mig också. Tror inte de skulle säga att barnen blir försummade på något sätt om någon frågade dem, nej tacka för det när jag får jobba heltid och slita järnet. Tja en annan synvinkel på det hela.

2010-11-09 @ 13:23:02
Postat av: Elin

Tråkigt med negativa kommentarer, men det är ingenting att bry sig om. Ta åt dig av alla fina kommentarer av folk som vill muntra upp dig istället, det kommer du leva länge på :)



Förresten, det var jätteroligt att följa eran familj i familjen annorlunda! Och grattis till bebisen! Kram :)

2010-11-09 @ 13:40:31
URL: http://lillpluppen.blogg.se/
Postat av: Sandra

Äsch hon är väl inte så tillfreds med sitt eget liv om hon orkar bry sig om hur andra har det? Alternativet är väl kanske att hon har svårt att få barn själv och inte vet hur hon ska hantera det.



Inte värd din tid iaf. :-D

2010-11-09 @ 13:41:39
URL: http://sandraiam.blogg.se/
Postat av: Hanna

Skit i människor som inte ens kan lämna uppgifter om sig själva som inte vågar stå bakom vad de säger! Jag tycker du gör ett superbra jobb till dina 10, (snart 11 såg jag =)) barn! KRAM!

2010-11-09 @ 13:44:51
URL: http://hanneluren.blogg.se/
Postat av: Lantismamman-Mamma till Fem döttrar

Vad glad jag är att jag hittade din blogg! Caroline heter jag och är mamma till fem barn-fem döttrar:-) Jag har oxå fått ta mkt skit på min blogg. Det är anonyma fega uslingar som kan häva ur sig all möjlig skit. Stå på dig bara! Varm kram från fembarnsmamman Carro

2010-11-09 @ 13:48:55
URL: http://lantismamman.blogg.se/
Postat av: Maria ♡ Graviditet & foto

Är det något jag verkligen älskar så är det mina syskon! Så mycket kul man har av varandra och varje bild du lägger ut gör mig lika glad för alla barnen ser så nöjda och glada ut!



Lycka till i livet!

2010-11-09 @ 13:51:19
URL: http://meino.blogg.se/
Postat av: Emma

Hoppas det går bra för er med barnen!

2010-11-09 @ 13:52:58
URL: http://emmacb.blogg.se/
Postat av: Marie

Efter Maries kommentar så vet man knappt om man vågar skriva vad man heter. Men iallafall så tycker jag inte som hon. Jag tycker det är huvudsak att du och maken känner att ni har ork och tid för fler barn och kankse också ekonomiska möjlighet att hushålla så många barn med mat och kläder.

2010-11-09 @ 13:53:52
Postat av: Emma Viklund

Jag diggar dig, härligt att se att du står på dig! :) Första gången jag är in på din blogg, men följde erat liv på tv:en förrut...



Jag är uppvuxen i en familj på 9 syskon och det är underbart med syskon, så det är bland det bästa föräldrar kan ge sina barn! KÄRLEK, ett hem, mat på bordet och syskon... En varm och gó familj med mycket kärlek :) Underbart!!

2010-11-09 @ 13:57:36
URL: http://mammatillviggo.bloggplatsen.se
Postat av: Lola Landin Falk

Grattis Mirka och Peter till ert elfte barn. Jag har sex barn och vet hur underbart det är med ungar. Har nu även fått 12 underbara barnbarn. Du är en sån toppenmamma som är hemma med dina ungar, så det är ingen som ska säja att dina barn far illa. Har följt din familj på tv och ni är en toppenfamilj. Elaka kommentarer får man alltid, två barn är det man skall ha, skaffar man fler är man inte klok. Jag skulle gärna velat ha fler men det blev ej så. Stå på dig nu och lycka till med din fina familj! Kram Lola!

2010-11-09 @ 14:04:51
Postat av: Theresa

Hej ja vad säger man arg blir man på att det finns såna idioter!!! Hon har verkligen missat hur mycket mer kärlek det finns i våra stora familjer och att barnen lär sig respektera andra på ett mycket bra sätt.. Det finns dom som bara har ett barn som blir mer försummat än alla våra som vi är lyckligt lottade att ha fått.. Jag väntar nr 8 och jag kommer att skaffa fler barn för det är mitt liv.. Precis som Marika säger så bara för att man har många barn så är det ingenting som säger att dom saknas något :) Grattis ännu en gång Kram

2010-11-09 @ 14:08:53
Postat av: Mamma Mia

Åh herregud - jag skäms över att vara namne med hon som kommenterade sådär vidrigt! Jag heter med andra ord oxå Marie, men vill verkligen inte misstas för den däringa andra människan! =P

Det är första gången som jag lämnar en kommentar hos dej...tror jag.. =)

Jag har följt din blogg sedan jag såg er i Fam Annorlunda (älskar den serien!!) och jag brukar oxå läsa Carolas blogg.

Tycker att ni är helt fantastiska med eran stora familj och kan bara gratulera till den nya bäsen i magen!!

Själv är jag en helt vanlig tjej med två barn (tjejer) men med en stor önskan om fler! Verkar tyvärr inte vara en av dom som har "lätt för att bli gravid", men vi jobbar vidare...hihi...

Må så gott! Kramar Mia

2010-11-09 @ 14:11:35
URL: http://busbrudarna.bloggplatsen.se
Postat av: Annette

Hej Mirka!

Vill säga stort GRATTIS till kommande underverk! Har också följt er sedan familjen annorlunda och beundrar eran jordnära tillvaro. Tycker era barn är så lyckligt lottade att ha fått er som föräldrar. Skulle mer än gärna vuxit upp som ett av dina bara när jag var liten. Önskar jag hade en liten gnutta av all din ork och ditt tålamod som du verkar ha. Själv har jag 4 egna barn och ett bonusbarn. Har alltid velat ha många barn. Är inte ett dugg förvånad över att ni fick så många possitiva kommentarer ang era duktiga barn när ni var på semester. Har man mer än 2 barn måste man ha regler och barnen lär sig att ta hänsyn. Jag har ofta fått höra hur duktiga våra barn är när vi är iväg och många förvånar sig just för att dom är så många. Önskar er all lycka på vägen med er nuvarande graviditet och ser fram emot att fortsätta följa din härliga inspirerande blogg!

Kram på dig Mirka och hela din härliga familj

2010-11-09 @ 14:29:41
Postat av: MAMMAGLADBLOGGEN

Jag förstår att man undrar.

Men att uttrycka sig på det sättet är allt utom okej.



Jag har 4 barn och tänker på er ibland.

Undrar hur ni har tid att prata med alla barnen om deras liv och bekymmer. Undrar hur ni har råd att köpa allt som ungarna måste ha. Framförallt hur ni får tid till varandra och att göra nya barn.



Det är skickligt och du får gärna tipsa om hur, för jag skulle nog kunna tänka mig ett femte. Fattar bara inte hur det ska gå till.

;)

2010-11-09 @ 14:41:30
URL: http://www.mammaglad.com/blogg
Postat av: Christopher

Har jag kanske en demon i mig? ;) haha läs mitt senaste inlägg!

2010-11-09 @ 14:46:40
URL: http://christopherdenstore.blogg.se/
Postat av: kaffehörnan

Hej hej kaffehörnan här

Till en början måste jag berömma din head, är den bra eller bra eller. Fy attan alltså, vilken levande head snygg struktur på bloggen med snygga menyknappar.

Har du gjort denna`? den som har gjort denna vilken kreativitet till max



Oj vilken kommentar du fick, vad ska man säga,de finns konstiga typer får man säga

Ha en bra dag

2010-11-09 @ 14:48:00
URL: http://www.kaffehornan.se
Postat av: Sandra

Fy för för så trångsynta människor, det är mest synd om dom själva för dom har inget liv så dom måste hacka ner på andra. Era barn har det hur bra som helst det ser och märker man. Grattis til graviditeten :) Jätte skoj för er. Älskar barn och har sjäv 3 och vill gärna ha minst 3 till :) Ha en bra vecka.

2010-11-09 @ 14:48:58
Postat av: Mina

Jag håller verkligen med dig! Det finns så mycket trångsynthet hos vissa. Och jag tycker inte man ska generalisera människor!

Jag har egentligen inget att tillägga för jag tycker du fick med allt! =)

2010-11-09 @ 14:54:46
URL: http://minaskaflytta.blogg.se/
Postat av: Isabel

Fyy så tråkigt med sådanna kometarer! Era barn har det säkert alldeles utmärkt, känner folk som ahr två barn som knappt får någon kärlek.

Jag tycker iallafall att det är jättespännande!

Kram

2010-11-09 @ 15:06:17
URL: http://issapissastankar.blogg.se/
Postat av: Annica

Först och främst måste jag säga jätte Grattis till er. För det är sannerligen ett mirakel att få barn.Oavsett hur många man får. För får är just det man får.Inte skaffar.

Sen är det ju så klart så att man funderar. Som hon skrev innan. Hur hinner ni med alla?

Och hur hinner ni med er själva?

Hur hinner ni ge alla barn den uppmärksamhet de kräver?

MEN...de funderingarna kommer ju från min egen erfarenhet.

De har ju inget att göra med om ni klarar det eller inte.

Jag skulle inte fixa det. Och gjorde det inte heller då jag lever med mina 4 barn själv.

Men uppenbarligen fixar ni ju det galant.För man kan se bara genom att titta på dina bilder på barnen att de trivs. De är så fina mot varandra. (iaf på bild :-))

Och ett nytt litet liv är på väg.

Underbart säger jag bara.

Så alla lycka till dig och din fina familj.

Och jätte tack för allt du delar med dig till oss nyfikna.

2010-11-09 @ 15:06:32
Postat av: Alma ♥

Heeej ,Fin blogg :)

Ska vi följa varandra via bloglovin ?

2010-11-09 @ 15:09:24
URL: http://almishstyle.blogg.se/
Postat av: Laila Gustafsson

Jag måste bara hålla med Anette som skrev i din blogg här ovanför för du är helt JÄVLA UNDERBAR ska du veta skulle gärna vuxit upp som ett barn i eran familj för ni om några kan verkligen visa kärlek till ALLA era barn....som Anette min väninna skrev.

Jag håller med dig om att de inte är alla som passar å klarar av att ha så många barn så ni gör ett strålande jobb som föräldrar å är de nån som är ett gott föredöme som BRA, DUKTIGA,Å KÄRLEKSFULLA FÖRÄLDRAR så är de helt klart du å din man.

Å ett jätte GRATTIS till barn 11 å kanske 12 rent av ska bli spännande följa dig nu fast gör jag ju ändå för din blogg gör en glad när man läser den.

Tycker absolut inte synd om era barn för dom har de utmärkt å är otroliga hela bunten, tycker däremot synd om surfittan som skrev till dig hon kan ta nå gammalt å dra över sig som sig själv till exempel.



Ha de underbart bamse kramar Laila

2010-11-09 @ 15:13:33
URL: http://mittlivmedvark.blogg.se/
Postat av: Hannah

Nämen!! Vad har jag nu hittat till..! :-D En strong woman med 10 ljuvliga barn! Helt otroligt! Jag älskar barn och har en dotter på 8.5 år och väntar nu bebis i februari.. Vill oxå ha många barn. ja så många vi har råd och tid att ta hand om. Hur är livet som 10 barn mamma?? Måste vara heeeelt underbart och samtidigt oerhört kämpigt. Denna blogg vill jag läsa mera i:)) KRAM

2010-11-09 @ 15:22:39
URL: http://mamaliciouz.blogg.se/
Postat av: Maria bästa granne ;)

Mirka och Peter har dom underbaraste ungarana som jag mött, dom är jätte snälla och tar hand om VARANDRA när det händer något. Alla är jättebra uppfostrade och verkligen jätte söta. Om du bitterfittan inte ens har träffat barnen och inte vet hur deras liv är så sluta kommentera eller ta reda på hur dem är innan du ens skriver nått, mirka är öppen! Belive me ;)



Kram // Maria :)

2010-11-09 @ 15:23:28
URL: http://mylifeasmusiclover.blogg.se/
Postat av: Evelina

jag tycker det är helt otroligt häftigt med många barn! Hade hemskt gärna haft 9 syskon. (Nu har jag bara 4 stycken, men det är ändå fler än vad de flesta har. Kan dock tillägga att jag har 9 syskonbarn i varierande åldrar också.) Älskar stora familjer som håller ihop! Jag tycker att det ni skapat är något vackert. Stora familjer = Kärlek.

2010-11-09 @ 15:32:30
URL: http://evelajjna.blogg.se/
Postat av: LANAH

Strunta i såna där kommentarer!

2010-11-09 @ 15:43:27
URL: http://lanahs.blogg.se/
Postat av: Jussan

Det är väl inget konstigt med familjer med många barn. Förr var det vanligt att man hade många barn och idag anses det som konstigt. Jag tycket det att du har en härlig familj och hoppas att graviditeten kommer gå bra:)

2010-11-09 @ 16:13:39
Postat av: Anja

Usch, jag skäms över att vara människa när jag läser såna där hemska kommentarer! Du får inte ta åt dig av sån där negativ skit! Jag tycker att det är jätteroligt att ni ska få tillökning och jag tror inte för ett ögonblick att dina barn har det dåligt! Tvärtom, ni verkar vara en så harmonisk och kärlesfull familj så man kan inte annat än avundas er!

2010-11-09 @ 16:36:43
URL: http://messersmith.blogg.se/
Postat av: Knuza

Vadå äkligt ? Det är väl inte hon som har alla barn ? Och synd om barnen fattar jag inte heller , då tycker jag nog mer synd om dom som inte har några syskon alls ...

Barnen har varandra och det kommer dom vara väldigt glada för hela livet , alltså kommer dom inte vara ensama någon gång när dom behöver någon ... (om du förstår hur jag menar ?)

Hoppas att allt är bra med er :)



Kram

2010-11-09 @ 16:37:33
URL: http://knuzaa.blogg.se/
Postat av: Maria Larsson

Oj oj oj! Så länge sen jag tittade in på din blogg! Ser att du väntar en till liten! STORT GRATTIS!!

Tycker du är helt fantastisk! Och hur du kan vara så vacker och duktig trots allt jobb det är med barn! Jag har precis blivit ensam med tre barn varav den minsta är två månader och jag tycker jag sliter som ett djur! Så än en gång, stort GRATTIS!!!

2010-11-09 @ 16:48:31
Postat av: Maria Larsson

Oj oj oj! Så länge sen jag tittade in på din blogg! Ser att du väntar en till liten! STORT GRATTIS!!

Tycker du är helt fantastisk! Och hur du kan vara så vacker och duktig trots allt jobb det är med barn! Jag har precis blivit ensam med tre barn varav den minsta är två månader och jag tycker jag sliter som ett djur! Så än en gång, stort GRATTIS!!!

2010-11-09 @ 16:49:22
Postat av: anna

Måste bara säga att jag beundrar dig som bara den! Jag har en liten flicka som jag tycker ta tid! Men vill ha många barn jag med! Vad duktig du är som fixar och får ihop allt! Kram

2010-11-09 @ 16:50:30
URL: http://corneliasvahn.blogg.se/
Postat av: veronica

Hej jag hittade hit vi en annan blogg och fasnade.

Jag kan tycka att de bloggar som inte faller en i smaken går man väl förbi utan att lämna en så taskig kommentar:(

Å så lyckligt lottad du är som väntar din 11:e. själv har jag bara en och den är jag överlycklig för. pga att jag haft cancer så kan jag ej få egna barn, då jag inte har några äggstockar kvar utan bara en tom livmoder så var jag tvungen att få en annan kvinnas ägg. så vi blev uppsatta i jan-05 på vänte lista och kom fram i mars, Efter 1 missfall mars-05 då fick vi byta donator & min son kom till via äggdonation aug-05 blev han insatt på karolinska och sen är han född april-06. så kom han den efter längtade sonen:) sen har vi gjort 4 försök till syskon men tyvärr misslyckades det:( annars hade även vi varit 6 barns familj.

önskar att även vi kunnat få många barn då både jag och min make är barn kära. men jag får trösta mig med att min syster har 6 st så man får snusa där mellan varven å sen har jag ju vänner som föder barn lite nu och då:) hoppas di graviditet går bra och låt denna sur puppa sitta i sin lilla 1:a med 3 katter å bli en riktig ragata!!!!!!!

mvh en läsare

2010-11-09 @ 16:56:53
Postat av: Amanda

Det va väl en jävligt onödig kommentar att få! Vet tydligen inte hur man ska bete sig. Jag älskar stora familjer. Vi är 7 st i min familj och med allas respektive blir det ännu mer. Jag vill också ha lika stor familj. Vet inte vad jag skulle gjort utan min familj. Känns så tomt och ensamt när man bara är 3 st hemma. Jag och min sambo har planerat att skaffa iallafall 6 barn :).

2010-11-09 @ 17:06:00
URL: http://amandaanders.blogg.se/
Postat av: Vendela

Obehagligt med såna där kommentarer!!



Jag har dock en fråga; men eftersom jag ställer den här på nätet så kan det ju vara lätt att missförstå, så därför måste jag förtydliga för dig att det inte är av elakhet jag frågar, utan av ren och skär nyfikenhet eller rättare sagt en vilja att förstå :-)



Jag undrar hur det kommer sig att ni som har 10 barn, varav den senaste bara är cirka 7 månader, väljer att skaffa fler barn, coh så snabbt? Ni har ju huset fullt av barn :-)



Är det ett bebisberoende el graviditetsberoende eller något annat? :-)



Kram och lycka till :-)

2010-11-09 @ 17:22:04
URL: http://vendelasextioatta.blogg.se/
Postat av: Elin

men herre gud!!. Kan man vara så dum. Och ens inte stå för sin kommentar. Vad har man då där och göra om man inte vågar stå för de man säger?.



Ucsh säger jag bara!



Kram

2010-11-09 @ 17:22:17
URL: http://elinbroliin.blogg.se/
Postat av: julia

hur har dagen varit idag då ? =)

2010-11-09 @ 17:28:20
URL: http://juliajanesjo.blogg.se/
Postat av: beccis

hur har du hunnit få så många barn? :O

2010-11-09 @ 17:29:20
URL: http://rebeccaharkonen.blogg.se/
Postat av: Jenny

Förstår att det är pisstråkigt att få höra en sådan kommentar. Den kommentaren var lite väl överdriven,men å andra sidan är det lite smått omoget av dig att reagera som du gjorde och sedan smutskasta den personen som gav den elaka kommentaren. Att göra ett inlägg och kalla någon för surfitta är inte heller särskilt bra. Självklart finns det jobbiga personer som ger dumma kommentarer,men dem ska man bara skita i och inte ens svara på det. Du har valt att ha en blogg,och då får du också tåla att det finns människor som måste ge elaka kommentarer för att de själva ska må bra. Jag försvarar inte Marie för att hon skrev det hon skrev,men jag försvarar inte dig heller som kallade henne surfitta. Lika dåligt av er båda två.

2010-11-09 @ 17:32:44
Postat av: Anonym

Kul med en unge till :)

Men Nellie är ju inte ens 1 år så varför ska ni ha så kort mellanrum mellan Nellie och det andra barnet?

Har Kevin inte ett eget rum han behöver nog det han är ju tonåring

2010-11-09 @ 17:55:34
Postat av: Kinna

Jag bara undrar. Hur ska din kropp orka med i längden ? Varje graviditet tar ju på krafterna och kroppens reserver. Var lite rädd om DIG SJÄLV också !!!!!

2010-11-09 @ 17:58:15
Postat av: chaiimphoemphon

hejsan! haft en bra dag? :)

2010-11-09 @ 18:03:08
URL: http://chaiimphoemphon.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Hej Mirka :) Grattis :) bry dej inte om sådana surfittor, en del människor begriper inget, tror inte dom har några barn heller. Barn ger ju så mycket glädje så heja er, jag har läst din blogg ett tag och gör det med stor glädje :) kram på er

2010-11-09 @ 18:14:44
Postat av: ♥ Angelina

Tycker att du verkar vara en underbar mamma! Stå på dig, kramar.

x Angelina, http://aslanx.blogg.se/

2010-11-09 @ 18:19:49
URL: http://aslanx.blogg.se/
Postat av: Izabelle

Tycker det är dåligt av den här "Maria". Fy på henne. Det tar ju bara energi att läsa sådant.

Dock får ALLA bloggare taskiga kommenterar ibland, även storbloggarna, tyvärr. Inget att göra åt, bara skita i, de är inte värda någon uppmärksamhet som kommenterar så dumt.

Du är värd bättre :-D Ta åt dig av de 100 vackra kommentarerna du får, så mår alla bättre :-D

Hoppas du haft en strålande dag och "Maria" haft det jätte dåligt ;-)

Kram kraaam :-D

2010-11-09 @ 18:29:38
URL: http://izabellelindberg.blogg.se/
Postat av: emelie

fin blogg :)!

2010-11-09 @ 18:32:58
URL: http://endi.blogg.se/
Postat av: Cami

så sant! personen ifråga måste vara ganska trångsynt eftersom det ju förr i tiden var mycket vanligare med storfamiljer och dom klarade sig nog, trots att det inte fanns till exempel lika mycket pengar.

Men jag håller med om vad några skrivit här tidigare att ditt sätt att smutskasta henne är lite väl omoget... du sjunker ner på hennes nivå liksom. Minuspoäng för det. Men låt inte sådana personer som hon där maria störa eftersom det finns sådana överallt. Jag tror att många kan rentav vara avundsjuka, det måste ju vara en jävla utmaning att uppfostra och sköta om tio barn och stå ut. Men lycka till i er familj!

2010-11-09 @ 18:38:14
URL: http://reminiscences.blogg.se/
Postat av: TessW

Grattis!

Håller med alla andra här!

Ungar är ju det bästa som finns så varför inte ha så många som man själv vill?

Ska bli kul att följa graviditeten, fast tänk om det är tre som för trillingmamman?

Ja är det så så fixar ni det också det är jag säker på!



Stora kramar Tess W

2010-11-09 @ 18:42:47
Postat av: Malin

Jag måste bara säga att jag avgudar sånna som dig... Att ha så många barn som du har, är tufft :) Imponerande faktiskt.... Hoppas på tvillingar nu för din skull :) Om de nu är det du vill ha, Sen de här med att andra lägger sig i ditt liv, det är rent utsagt en bitterfitta, Bry dig inte om dem.. De har inget bättre för sig.. Tycker att folk ska lära sig att glädjas över andras glödje, än att bara trycka ner folket!!

Stå på dig =) Kram kram

2010-11-09 @ 18:55:45
URL: http://malinrosand.blogg.se/
Postat av: Victoriahjorth - fotoblogg

Hej! Haft en bra dag? :) KRAM

2010-11-09 @ 19:08:09
URL: http://victoriahjorth.blogg.se/
Postat av: tres

vilken äcklig människa hon är... hur kan hon med att dömma dig,dessutom på internet och hon känner ej dig eller dina barn. fyfan,lågt. man skall ju inte bry sig men ibland vill man spy lite galla på folk som försöker trycka ner en och klaga på en, det är inte bra att ta skit efter skit heller och bara visa sig mogen. man behöver få spotta lite skit tillbaka om man fått skit. :)



jag fattar inte hur du orkar och hinner,men det blir vad man gör det till och man typ vänjer sig kan jag tänka mig, har man ett barn är det tufft och jobbigt, får man sedan två barn är det oxå tufft men man får det att funka med rutiner och vardag och dagis och skola, osv med tre,fyra,fem,eller 16 barn..



jag har velat ha många barn, runt en tio barn när jag blev gravid första gången. visst fan är det jobbigt nu, jag är ung och har två barn och men så blev jag gravid igen (fick tyvärr missfall) och min kille frågade mig hur vi skulle få det att funka och orka och gå ihop och jag sa att det har vi alltid löst bra, älskar man sina barn så får man det att funka.

det finns ju få exempel på sådana föräldrar som är oansvariga och skaffar barn efter barn och svär och bråkar inför barnen och shoppar loss saker till dom när barnbidraget kommer medans barnen får gå i söndriga kläder på dagis och i skolan och knappt dushade och borstade i håret, men ni är ju absolut inte en sådan familj,det märker man i bloggen,på bilder,i intervjuer och när ni var med i familjen annorlunda. du är en kanon mamma och du ser fräsh ut och glad och har tid med alla dina barn,annars hade man märkt det och sett det plus dina barn har ju aldrig klagat på att dom blir försummade eller ogillar att ha så många syskon.

jag tror snarare det ger en familj så mycket mer när man har mer barn. en familj som bara har ett barn kan försumma sitt barn hur mycket som helst, det beror helt på föräldrarna och hur mycket dom älskar sina barn och bryr sig och det märks ni älskar alla era barn och är toppen föräldrar!

jag är sååå avis på dig att du är gravid igen, jag vill ha min tredje bebis..jag tycker det är gött du inte har körkort och sååå många jag har hört som inte skaffat sitt körkort förens dom är 30 och efter det oxå. alla klagar på mig för att jag inte har körkort, men det är dyrt och tar tid och det är inte lätt när man inte har ett jobb. men jag och barnen klarar oss utan en bil och körkort just nu så länge vi inte lider borde inte dom andra störas och lida utav att jag inte har körkort.

2010-11-09 @ 19:12:14
URL: http://lillamami.blogg.se/
Postat av: Emodia

Vill inte mena detta som en dum kommentar.. Men fan va gulligt om ni skulle ut och gå hela familjen, folk skulle ju tro att det va ett helt dagis på utflykt =)

2010-11-09 @ 19:12:47
URL: http://emodia.blogg.se/
Postat av: Magdalena

Fin blogg!

2010-11-09 @ 19:14:56
URL: http://sweetyhearts.blogg.se/
Postat av: Lina

Gud vilken härlig blogg du har! Åh, jag blir så glad när jag läser den. Ta ingen skit från nån, du gör ett kaaaaanoooonjobb och dina barn är jättefina! <3 Ta hand om din fina familj och hoppas du får en mysig graviditet utan illamående. :)

2010-11-09 @ 19:19:58
URL: http://nilan.blogg.se/
Postat av: Semel B " A Piece of Cake - Gratis bloggdesign och blogghjälp! "

Det är bara att ignorera sådana människor och deras kommentarer, även fast det kan vara svårt.

2010-11-09 @ 19:20:39
URL: http://apieceofcake.blogg.se/
Postat av: Sarah

Gud vad häftigt 10 barn och väntar nu fler :) Jag är imponerad av att du orkar. Härligt med stor familj :)

2010-11-09 @ 19:28:40
URL: http://sunlightsymphony.blogg.se/
Postat av: Tess "mamma till Nova & Mira"

Stort grattis:-). Jag är väldigt imponerad av att du/ni orkar... & det är INTE synd om era barn, dom verkar ha det rikigt bra:-) You Go Girl!!

2010-11-09 @ 20:00:42
URL: http://tessanstromback.blogg.se/
Postat av: Marine/Älsklingsfrö

Trångsynta människor kommer det ju alltid att finnas tyvärr. Och avundsjuka. Jag tycker som sagt att det är härligt befriande att se att du och Peter lever ut eran dröm om många barn. Att ni inte låter omgivningen begränsa er. Det är starkt och jag tror att eran familj bär på så mycket kärlek. En stor familj innebär ju också att man alltid har någon att vända sig till.



Personligen skulle jag aldrig orka. Jag har för mycket med mig i bagaget som begränsar mig. I tonåren drömde jag om en stor familj, även innan första barnet kom till oss. Jag har alltid älskat barn. Men jag ser att jag aldrig kommer räcka till för en storfamilj. Energin och tålamodet skulle brista alltför ofta. Jag får älska de energiknippen till barn jag har och drömma lite till om i alla fall ett till ;-) Stå på dig Mirka! Jag gillar dig!

Kram

2010-11-09 @ 20:08:17
URL: http://mari78.blogg.se/aelsklingsbarn/
Postat av: elin

uscha, förstår inte att folk har svårt att hålla sina dumma tankar inom sig!...



bra blogg du har tycker jag!! =)

2010-11-09 @ 20:32:43
URL: http://elinsofieulander.blogg.se/
Postat av: Linda

men herre gud!!! vad less man blir =(



du är den bästa mamman för sina barn och du är grym på alla vis!

kram

2010-11-09 @ 20:33:02
URL: http://www.lindisen81.blogspot.com
Postat av: Hanna

Det är konstigt att så många människor som inte känner er har åsikter om hur era barn har det. Vi som möter en del av dem ser ju att de har det bra och imponeras av dig.

2010-11-09 @ 21:04:36
Postat av: Jeanette

Förstår helt och hållet din reaktion........tycker till och med att den är sund och bra;) Personligen hade jag gått hårt åt ett "nät-troll" som jag kallar alla elaka som kommenterar bloggar.

Sedan måste jag få säga att jag tycker att er familj verkar vara FANTASTISK, jag tycker att det SYNS att ni verkligen tar bra hand om alla era bran på bästa sätt. Beundrar er alla!! Massa kramar!!

2010-11-09 @ 21:17:13
Postat av: Anonym

Nemen gud vilken hemsk kommentar. Jag tycker du är sjukt duktig, förstår inte hur du orkar!



10 barn, och en blogg? haha ja orkar knappt att va en lat tonåring och ha en blogg..

2010-11-09 @ 21:37:45
URL: http://fckingcrazy.blogg.se/
Postat av: Harriet Kyolaba

Heeej kul att du kikade in hos mig....Wow jag får nog backa och börja om från början o läser din blogg för du måste ha fullt upp jämt men också omringad av en massa KÄRLEK;)

Svar på din Fråga....jag är Musikal Sångerska men sjunger vanliga låter med (När jag tex spela in andras Låter) Gospel Började jag med strax innan sommaren och det är sååååååå HÄFTIG med tanke på att det är en Profsigt GOSPELKÖR:=)Hoppas vi kan fortsätta hålla kontakt här Kram till dig o din Underbara Familj

2010-11-10 @ 08:29:09
URL: http://kyolaba.blogg.se/
Postat av: Tenja

Vilken idiot :/ Tyvärr finns det såna...hon mår säkert inte bra själv, så försöker hon ta ner dig istället.



kram

2010-11-10 @ 09:34:45
URL: http://tenja.blogg.se/
Postat av: Hertiginnan

VARJE BARN ÄR EN VÄLSIGNELSE

2010-11-10 @ 12:41:04
URL: http://veckomagasinet.se
Postat av: guevacci

Vilken fitta hon är! Ta inte såna skit..

2010-11-10 @ 18:44:15
URL: http://guevacci.blogg.se/
Postat av: Susanna

Usch för sånna människor, hur sjutton kan man ens säga att man tycker synd om barnen, tror inte kärleken och omsorgen till barnen är mindre för att det finns fler, kanske t om tvärtom. ;-) Go girl go!! säger jag bara. Tycker däremot att du verkar vara en superstark kvinna och ha en superstark man.

Är själv uppväxt i en familj med 12barn. Inte kan jag säga att jag eller nån annan av mina syskon har saknat kärlek eller nåt annat heller, alltid funnits nån där för oss, hjälp när vi behövt hjälp, eller ja, jag pratar ju bara för mig själv och min uppfattning. så NEJ, jag tror inte kärleken och omsorgen i en familj med många barn är mindre för att det är många barn. skulle själv kunna tänka mig att skaffa många om min kropp hade orkat, men vid tre fick det vara bra. =))

Sträck på er och var stolt över hela eran stora familj. (inte för att jag känner er, men det jag läst verkar vara underbart. ) =))

2010-11-10 @ 19:55:07
Postat av: Linda ;)

Jag tycker det är supertrist att gå in på Mirkas blogg och få läsa massa jäkla elaka och nedlåtande kommentarer.



Innan jag lärde känna Mirka så undrade jag hur i hel... får människan det att gå ihop med alla barn, och vid den tiden hade hon "bara" åtta, jag var inte fördomsfull på något sätt men självklart undrade jag hur hon fick ihop vardagen med alla kids. Hur som helst, jag lärde känna Mirka och vi började umgås dagligen i stort sett.

Och det var då jag fick svar på mina frågor, det gick hur bra som helst, det är ju en självklarhet att när man har så många barn så har man strikta rutiner för att få det att fungera, men alla har rutiner, även om man har 1 eller 10 barn.



Så iallafall JA Jag är jäkligt less på att gå in och läsa alla puckade kommentarer från trångsynta människor. Okej att man kan skriva och fråga saker av ren nyfikenhet men att hålla på med personangrepp är sååå lågt för att inte säga rent patetiskt. Konstigt att folk kan vara så elaka mot någon dom inte ens känner, jag vet vad Mirka går för och hon är en super bra mamma men även kompis.

Tycker vissa ska tänka till innan de vräker ur sig idiotiska och låga kommentarer. Yttrandefrihet i all ära men det får ju finnas gränser.

2010-11-11 @ 09:17:30
Postat av: Julia, tvåbarnsmamma och gravid.

Väldigt onödig kommentar.. Tycker av det lilla man fick se av er på familjen annorlunda att ni verkar vara väldigt bra föräldrar och dessutom så verkar det på något sätt inte så himla kaos artat allting hos er. Man märker knappt att ni har så många barn som ni har. Med det menar jag självklart något positivt. Hos många andra med lika många barn är allting hela tiden så kaotiskt och mamman bara sitter och gnäller. Ni verkar dessutom trivas i er föräldraroll bra så tycker inte du ska ta åt dig av sånna idiot kommentarer för du är en jätte bra mamma till dina barn

2010-11-12 @ 16:53:59
URL: http://mammajulie.blogg.se/
Postat av: lena

Usch, att folk orkar. Finns många barn det är synd om. Men inte av andledningen av att man är en storfamilj =) grattis till dig o din familj =)

2010-11-12 @ 18:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0